Makedonski poduzetnik Svetozar Janevski izjavio je u intervjuu za srpski dnevnik Večernje novosti da želi preuzeti hrvatsku kompaniju Badel 1862. Janevski je nedavno zakupio pogon Beogradske industrije piva za 50.000 eura mjesečno, a prije nekoliko godina preuzeo je Vinariju Tikveš.
“Ideja je da uz Tikveš i BIP preuzmem i hrvatski Badel koji je u problemima, i da zaokružim sve segmente od vina, piva pa do žestokih pića”, rekao je Janevski u intervjuu za Večernje novosti.
U intervjuu je Janevski istaknuo da iza sebe im 30 godina iskustva u pivarstvu. “Skopsku pivovaru sam modernizira, obučio radnike i postali smo respektabilna kompanija. O tome svjedoči podatak da ju je 2010. Heinken kupio za 200 milijuna eura”, rekao je makedosnki poduzetnik.
Kakav alkoholicar ovaj Sveto.“Ideja je da uz Tikveš i BIP preuzmem i hrvatski Badel koji je u problemima, i da zaokružim sve segmente od vina, piva pa do žestokih pića”. Samo zaokruzuj Sveto.
Nije li baš na vinarija Tikveš upozorila na “rizik povrede prava tržišnog natjecanja provedbom javnog poziva. ” zbog čega je poništen natječaj
Prvo pitanje koliko je Tikves spreman ponuditi? Drugo je pak da li se Badel zeli prepustiti strancima?
A ne vidim razlog zašto se Badel ne bi prepustio strancu…mislim da ne bismo na strani kapital trebali gledati kao da je to neki problem. Ma Bože mili, nismo mi Slovenija. :-)))
Ulaganja i “Know-How” puste priče. Njemu je jasno da još dugo godina neće
imati pristup tržištu EU bez Badela……
Ulaganja i "Know-How" puste priče. Njemu je jasno da još dugo godina neće
imati pristup tržištu EU bez Badela……
kao sad makedonci nemaju pristup tome tržištu?