Po današnjem PD potpisivanje ugovora o kupnji Matić d.o.o. slijedi u petak ili ponedjeljak.
Obzirom na manje promete zadnja 2-3 dana , za očekivati je ( po ovome) daljnji porast samo je pitanje koliko.
Sumnjam u nekakav spektakularan porast, jer se praktički već desio zadnjih dana sa povećim prometima .
Ipak stanje na burzi je danas takvo da do 500,00 kn ( što bi pretpostavljalo eventualni porast od ca. 7,7 % )
ima samo nekih 350-400 dionica….
Citam ovu trakavicu “Badel 1862 – Matic doo”. Moze li mi tko argumentirano objasniti zasto se spominje prodaja “Cetine”. Koliko ja znam “Matic” doo je dealer aparatima za vodu a ne branda “Cetina”. Vlasnik “Cetine” je poduzece “Naturalis” doo sa sjedistem u Vrlici. Tako barem pise na etiketi boce.
Bravo, hakela9…ja još nisam, ***obrisano***….kaj ti misliš?
Možda sam i ja trebao čekati ali nemam brate živaca!
Ja sam u ovome novi i ja sam slušao druge za koje smatram da znaju više!
I meni su rekli da kako god odlučim da ću se kajati, zasad se ne kajem,a tko to zna!
POZDRAV
Badel od lovca uskoro lovina
“…Talijani, naprimjer, popiju 200 litara godišnje po stanovniku, četiri puta više nego mi, zbog čega velike svjetske multinacionalke još nisu zagazile na naše područje, na kojemu se kriju velike zalihe. Najviše uvoza potječe iz Slovenije i manjim dijelom iz Bosne. Bez obzira što se na vodu gleda kao na biznis budućnosti i prirodni resurs oko kojega će se u budućnosti voditi ratovi, kod nas je tek sada s Badelovim akvizicijama počelo jače pozicioniranje i odmjeravanje snaga. Jamnica se u relativno kratkom roku nametnula kao lider, a drugi nisu imali snage da je istisnu. Svjetsko tržište voda kontroliraju Danone, Nestle, Coca-Cola i Pepsi i upravo među ta četiri imena treba tražiti mogućeg kupca nekog od domaćih igrača, možda prije svih drugih – Badela ili Podravke…”
Narode slažem se ja sa vama, a da li znate da samo vrijednost zemljišta koje badel prodaje iznosi 250 kn /dionici?
Vidim na da danas još nije bilo prometa Badela na burzi (do 13.15) !? Zamolit ćemo nekoga da nam javi kupnju-prodaju da vidimo šta se dogadja……….
I ova sadašnja cijena je jako povoljna za kupnju badela. 440(tržišna) -250(cij. zemljišta po dionici) = 190 (ostatak badela, voda, vinogradi, pića…)
Ko časti ako badel skoći [smiley9]?
Pa znate i sami da časti kupac.[smiley11]
A i kada kupi, to je ispod stvarne cijene…
Iz tehničke analize jasno se vidi da BD62 ima jasan “sell” signal i to:
Bollinger se sužava, SMA 1 siječe SMA 2 krivulju, MACD prelazi ispod linije signala a PPO pada.
Za sad je takav trend ali pitanje je koliko će trajati.
Iapk je ovo prevelik pad ( ne toliki koliki bi se očekivao putem TA ) i ukoliko danas BD62 probije donju Bollinger krivulju, vrlo lako je moguće da nakon par dana dođe do promjene trenda.