BD62 (Badel 1862 d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska BD62 (Badel 1862 d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Idemo sad nazad na početne pozicije.

U redu Pongy.

A zašto je onda u nedeljnjem jutarnjem osvanuo oglas da se pozivaju dioničari na dokapitalizaciju društva po 10 kuna.

Taj oglas nema veze s time po koliko prodaje država?

Meni nije jasno zbog čega se Badel ne očituje na ZSE o novim činjenicama da svim investitorima bude jasno što je dogovoreno, i što će se dalje događati.

Ovako samo znamo da je država vlasnik 67 % nečega i da to prodaje nekome.

Uostalom Badel je u segmentu promatranja zbog objave javnog poziva za prikupljanje ponuda za dokapitalizaciju, a sve ostalo je još na razini rekla kazala.

@hasenfefer
U redu su vasi navodi, i ja se spremam za dokup!

Sklapanjem predmetnih nagodbi, između ostalog, konačno i u cijelosti se rješavaju svi statusni i ostali sporovi koji se vode između društva Badel 1862 d.d. i Ante Perkovića te njegovog sina Ivana Perkovića, čime je u cijelosti okončana svaka pravna nesigurnost u vezi s postojećom vlasničkom strukturom društva Badel 1862 d.d., u kojoj je Republika Hrvatska većinski dioničar s 2.123.568 dionica, što čini 67,68 % temeljnog kapitala Društva. Provedbom nagodbe Anto Perković i Ivan Perković prestat će biti dioničari Društva.

Na koji način je ovo gore riješeno???

Možda su im dali da biraju ili Remetinec i dugogodišnji zatvor ili povrat
dionica. Ne znam….nagađam!

marcello

A zašto je onda u nedeljnjem jutarnjem osvanuo oglas da se pozivaju dioničari na dokapitalizaciju društva po 10 kuna.

ako je to istina, onda je jasno da će ići dokap po 10 kn kao i na DLKV, a to onda znači da će i cijena na burzi tamo gdje je cijena DLKV – nazad na oko 15 kn

Ignore: KressoM, delux

“Što se babi htilo, to se babi snilo….”[emo_plazi][emo_plazi]

marcello

ako je to istina, onda je jasno da će ići dokap po 10 kn kao i na DLKV, a to onda znači da će i cijena na burzi tamo gdje je cijena DLKV – nazad na oko 15 kn
[/quote]

Nisam siguran da je pisalo po kojoj cijeni će dokapitalizacija.
Iskreno nisam baš puno obraćao pažnju jer me Badel ne zanima.
Malo sam se iznenadio koliko je velika objava.
Bila je na cijeloj stranici.

Zanima me sljedeće. Po kojoj cijeni bi mali dioničari bili zadovoljni da se Badel dokapitalizira i zašto?

Da li je bolje da se dokapitalizira po 10 kn, ili uopće ne?

Da li to znači da je BADEL u velikim problemima kad mu treba dokapitalizacija i nema više sredstava za nastavak proizvodnje?

Zbog čega država jednostavno ne proda Badel, pa neka novi vlasnik ulaže u firmu?

@hasenfefer
Pa upravo to i radi cijeli svoj udio prodaje!

@ Pongy

Ne znam. Onda bi javni poziv bio za prodaju dionica Badela, a ne dokapitalizaciju.

Ili je to Vladi isto?

@ Pongy

Ne znam. Onda bi javni poziv bio za prodaju dionica Badela, a ne dokapitalizaciju.

Ili je to Vladi isto?

kako se radi o vladi i Badelu, ne iznenađuje me ovo pretakanje iz šupljeg u prazno, još jednom čestitke svima u dionici i onima van nje

pa dikle više [emo_zacudjen]

Po ovom clanku objavljenom u poslovnom “Dan nakon objave javnog poziva, kojim Badel 1862 traži strateškog partnera pripravnog investirati 150 milijuna kuna i time postati većinski vlasnik s udjelom od 67,68 posto, zaprimljeno je nekoliko zahtjeva potencijalnih kupaca[/b] koji žele obaviti uvid u poslovnu dokumentaciju već od 23. ožujka, potvrdili su nam u Upravi društva.

Ovaj put postupak je skraćen, nema prvo indikativnih pa obvezujućih ponuda, novi vlasnik bit će izabran odmah nakon ocjenjivanja ponuda zaprimljenih do 16 sati 18. svibnja 2015. Kako su potpuno uklonjeni svi pravni rizici oko vlasništva, u Badelu vjeruju da investitora s dobrim ponudama neće manjkati. Unatoč naslijeđenim problemima i sezonalnosti proizvodnje tvrtka ne samo što drugu godinu posluje bez novih zaduživanja već je nakon Adrisa drugi najveći uredan uplatitelj trošarina u državni proračun.

O njezinoj snazi svjedoči i podatak da su u posljednjih nekoliko mjeseci na tržište plasirana tri nova proizvoda, a u završnoj fazi su još tri. Budućeg vlasnika, tvrde u Badelu, neće dočekati financijski kosturi. Dogovor o nastavku suradnje sa zadrugom Dingač s Pelješca, ističu, još je jedan čvrst argument iz kojega će obostrano profitirati. Badel će otkupiti zalihe vina kako bi zadruga isplatila 400 vinogradara za pretprošlu berbu te pružiti potporu kroz još neke modele. Dingač je zalog za budućnost jer je riječ o proizvodu vrhunske kakvoće koji ima tržište i prvo je zaštićeno hrvatsko vino. Davne 1961. godine Dingač je u Ženevi dobio certifikat o zemljopisnom podrijetlu. ”

Ispada da se prodaju tih 2 mil i nesto dionica tj trazi kupac po minimalno 70 kn za dionicu..e sad znamo da su interpretacije razne..vise netocne nego tocne ..evo kolega se bas ni ne sjeca dali je bas bilo 10 kn..100..1 ili nije ni pisala cifra 🙂
Kako kazu u clanku..spasava nas pusenje i alkohol…bar po incomu trosarina..pa nek si priusti kome sta pase.

Pozdrav

svi smo mi Crobex

New Report

Close