BD62 (Badel 1862 d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska BD62 (Badel 1862 d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

kako je nastao ovaj dug prema bobiti to valjda samo perković i sulić znaju. neka zadnja presuda je bila protiv perkovića tako da si mislim da nije bio u situaciji još dugo ucjenjivati državu. biće da je bilo uzmi šta možeš i bježi. vidjet ćemo top 10 za koji dan.

Radi ćega je u PSN predviđena dokapitalizacija po 10,a sada nakon godinu dana Badel je još dužniji za cca 100 mil kn.Zašto je država bila spremna svoj dokapitalizaciju od cca 2.3 mil dionica po 100 pretvoriti u nominalu po 10 i izgubiti gotovo sve.
I po kojoj cijeni će biti nova dkapitalizacija.Ako bi bila po 100 ukupno bi bilo
4,6 mil dionica pa bi stratešli partner imao manj dionica od države.
Dokapitalizacija neće biti po 100,možda neće biti ni 10,ali sigurno bi trebala biti da stratewški partner ima barem 50% vlasništva.
Dakle,cca 3,25 mil dionica po 40 bi strateškom dalo preko 50% upravljačkih prava a ukupan broj dionica 7,7 milina komada,a ako bi bilo po 10,tada bi imao gotovo 83% vlasništva ,a ukupan br dionica bi bio
18,1x mil.dionica!
Ovakva nepotpuna informacija na ZSE je mućka.Meni tako izgleda!!!!

@lopina
Tko kaze da ce dokap biti po 10kn? Sad kad je cista situacija da se drzava odrekne Badela zabadav?

Na koji nacin i pod kojim uvjetima je rijesen Perkovic i ostali?

@Pongy
moramo vjerovati u transparentnost na ZSE, zato pogledajte temu;[emo_namigusa] Što smo danas tržili?

..nagodili su se i perković više nije dioničar društva..imaš članak na seebiz-u

još samo da su objavili cijenu, više bi znali

još samo da su objavili cijenu, više bi znali
[/quote]
Ništa nisu objavili.Magla svugdje,magla oko nas.

@lopina
Znači mi smo guske u magli? Snalazi se kako znaš i umiješ!

http://www.seebiz.eu/badel-1862-javni-poziv-za-dokapitalizaciju-rijesen-spor-s-perkovicem/ar-107669/

U ovom članku ima bar nešto..

Badel 1862: Potencijalni kupci već zovu

Baboon to je samo citiranje obavijesti sa zse..nista detaljnije.
S obzirom da je Perkovic imao u ruci odluku Ustavnoga suda RH o obvezi drzave da mu se nadoknadi 15 mil kuna..pitanje svih pitanja je na koliko je u nagodbi pristao da izadje iz vlasnicke structure I ne tuzi drzavu.
Ako je drzavi “prodao” svih 53 274 za taj iznos to je 281 kn po jednoj…Vidjet cemo tko se na tih 53 274 sad knjizi. Na taj nacin Perkovic ima 15 mil na racunu a taj netko drugi 53 274 dionica tvrtke..Reklo bi se vuk sit I ovce na broju ako te dionice jednog dana budu vrijedile onoliko za koliko je Perkovic izasao…ali ako imate u ruci odluku ustavnog suda da vas pripada 15 mil kuna…za koliko bi pristali u nagodbi ?..manje od 50% ne vjerujem itko a to je opet nekih 130 kn po dionici
Naravno opet su ovo sve nagadjanja I pretpostavke..Sta mozemo kad nam HANFA neda druge informacije. Zna li itko jos dali postoji ta ustanova i sluzi li icemu ?

Pozdrav

svi smo mi Crobex

@lopina,
kolega previše se oslanjate ne neku vašu osebujnu matematiku koja se ama baš nikada nije dokazala u praksi. evo ja da se pošteno potrudim u zadnjih 5 godina se ne mogu sjetiti kad ste nešto dobro izračunali. čak i oni tehničari pogode ponekad. desi se i ćoravoj kokoši zrno. da li ste ikad mene vidjeli da izbacujem nekakve brojeve? to je za one koji misle preuzeti firmu. zadnji promašaj mi je bio na janaf-u davno nekih 5% čisto iz psiholoških razloga, a ne matematičkih. tamo matematika kaže da je vrijednost bar 7000 kn i to odmah. ali…. znači proučiš metu dobro, kupiš, čekaš 6 mj., godinu dana, ako ne ide ugasiš kompjuter. rezultat ne može izostati. to ti je sva filozofija.[emo_namigusa]

who dares, wins

New Report

Close