@pongy
nemoj badel usporedivat sa ptkm,jer je ptkm u bezizglednoj situaciji.u badelu je drzava usla u vlasnistvo,te ima vecinski udio.badel trenutacno posluje dobro,te su place redovite.
siguran sam da ce u dokapitalizaciji biti do 10-tak ineresiranih,ali cemo vidjet tko ce u drugom krugu dati obvezujuce ponude.
@diokidina
nisam ih uspoređivao u tom kontekstu već sam mislio način na koji se htjela izvršiti “privatizacija” PTKM, a ista “ekipa” sudjeluje ovdje u Badelu.
@pongi
dioki je imao vjerovnike koji su potrazivali do 2 miljarde.
petrokemija je prosle godine imala gubitak 329,4mil.kuna.
a badel je prosle godine u prvih devet mjeseci imao gubitak 26,1 mil. kuna.
@pongy
ako posjedujes dionice badela najbitnije je po kojoj ce cijeni biti dokapitalizacija.
moje misljenje da ce biti poprilicno vise negoli danasnje razine.
@diokidina
poshedujem ali nije jos za top 10 malo fali!
@pongy
neznam na kojoj cijeni ti je ulaz.ali ovo u svezi dokapitalizacije su odlicna viesti za badel.svjez kapital ce dobro doci.veliki interes postoji.
http://www.zse.hr/default.aspx?id=50553
[emo_palacg]
Prenosi Index
http://www.index.hr/vijesti/clanak/javni-poziv-badel-trazi-strateskog-partnera-za-dokapitalizaciju/741675.aspx
netko se iskrcava,mislim da je riječ od pojedincu.ali ne baš pametnome,jer nije dopustio da se dionice digne (vjerovatno bih za koji dan bila 20-tak kuna) na još veće razine,te da se tada iskrcava.siguran sam da nije nitko iz top-10,jer se iskrcaje ne samo danas,već nekih mjesec dana.i njemu je blizu kraj,ako već nije sve ispucao.
po mojoj slobodnoj procjeni nominala u dokapitalizaciji neće biti ispod 30 kuna(mislim na najnižu cijenu u dokapitalizaciji).priče od 10 ili 20kn su smješne.
@diokidina
bilo je i za očekivati i već puno puta viđeno, na vijesti ovakovog tipa prvi trgovinski dan cijena na burzi pada!
iskrcavanje ovolikih količina na 15 kn sugerira da to radi netko tko je informiran bolje od malih ulagača.
da neće možda biti dokap po 10 kn (što je najniža moguća nominala) pa mu se sad isplati prodavati po 15 kn?
@kosor1
može se ovo zvati i jeftino ukrcavanje, sve zavisi…