I evo još jedna lijepa vijest za kraj dana
[color=blue]BADEL 1862: OKONČANO PREUZIMANJE EUROBEVA [/color]
Nakon odobrenja prenosa licence za proizvodnju Pepsi-Cole nema prepreka u preuzimanju Eurobeva za što je Badel 1862 platio 10 milijuna eura i preuzeo 70 milijuna kuna kredita
Badel 1862 dobio je službenu potvrdu da Pepsi-Cola pristaje na prijenos licencnog ugovora s Eurobeva na novog partnera. Time počinje teći i službeni rok od 15 dana unutar kojeg Badel 1862 Dukatu mora platiti drugu ratu od 5,5 milijuna eura nakon čega će postati službeni vlasnik Eurobeva, odnosno Badel bapa.
Naime, dogovorena cijena za Eurobev bila je 10 milijuna eura, a još jedan milijun Badel 1862 plaća za otkup starog imena pod kojim će kompanija ubuduće poslovati. Usto je Badel 1862 na sebe preuzeo otplatu kredita Zagrebačkoj banci u iznosu od 70 milijuna kuna.
U Badelu 1862 kažu da je za plaćanje prve rate Dukatu tvrtka podigla kredit u Volksbanci, a drugu bi ratu mogla namiriti iz avansa koji očekuje na ime prodaje zemljišta na Žitnjaku. (…)
(Poslovni dnevnik, TO ONE)
http://www.mojnovac.net/forumi/showthread.php?t=466&page=11
Kuda plovi ovaj Badel? Danas opet u jednom nalogu 1.000 komada ode, zna li možda ko to prodaje ili bolje ko kupuje? Znam da dugoročno gledano sa ovom dionicom se ne može faliti, ali očekujući FI i nedavnu prodaju zemljišta, kada će to biti knjigovodstveno prikazano i ove investicije te kredit u Volksbanci… te obveze od Lure, puno je toga otvoreno i sada se otvaraju poneke špekulacije. Sve ovisi kako će se prikazati u izvješću… a to bi moglo odrediti i put cijene dionice slijedećih par tjedana.
Mislim da nije bitno toliko tko kupuje tko prodaje,bitno je to da će drugu ratu za Eurobev isplatiti iz prodanog zemljišta što će automatski biti upisano pod kapital…
Jos jedna lijeeeepa vijest 😉
A loša je vijest da nisu više distributer štoka, bar je takva vijest za sada plasirana.
Navodno oko 20% trenutnih prihoda kompanije.
A loša je vijest da nisu više distributer štoka, bar je takva vijest za sada plasirana.
Navodno oko 20% trenutnih prihoda kompanije.
Izvor? Navodno?
Štok da je 20% ukupnih prihoda?? To mi se bas i ne vjeruje. Je da je to popularno pice u Hrvata, ali s obzirom na ostatak proizvoda i njihovu zastupljenost…ne vjerujem da je štok 20% ukupnih prihoda
A loša je vijest da nisu više distributer štoka, bar je takva vijest za sada plasirana. Navodno oko 20% trenutnih prihoda kompanije.
Navedite izvor informacije kolega.
Hvala
Novac koji planiraju dobiti od prodaje zemljišta većim dijelom će potrošiti za izgradnju nove tvornice. Jednim dijelom mogu pokriti kupnju posrnulog Eurobeva, ali za ostatak, a pogotovo za preuzimanje kreditne obveze, morat će pronaći dodatne izvore sredstava.
S obzirom na sve ovo ja bih radije kupio dionice Lure koja se riješila tereta zvanog Eurobev, a uz to uspjela se domoći značajne kolićine zdravog kapitala.
Pozdrav
Novac koji planiraju dobiti od prodaje zemljišta većim dijelom će potrošiti za izgradnju nove tvornice. Jednim dijelom mogu pokriti kupnju posrnulog Eurobeva, ali za ostatak, a pogotovo za preuzimanje kreditne obveze, morat će pronaći dodatne izvore sredstava.
A loša je vijest da nisu više distributer štoka [smiley8] gdje je bila ova vijest?
[/quote]
Preneseno s teme Tehnika:
“Tako je planirano premještanje stare i izgradnja nove tvornice u Sv. Ivanu Zelini, a ukupan trošak projekta mogao bi se kretati oko 25 milijuna eura. Novu tvornicu će graditi Tehnika, a otvaranje se očekuje u listopadu 2008.”
Ovih 25M eura odnosi se, naravno, samo na građevinu.
Preneseno sa foruma Moj novac:
“Badel 1862 d.d. je putem Zagrebačke burze dioničarima dostavio obavijest o pregovorima o prodaji zemljišta na lokaciji Žitnjak o čemu se jučer pisalo u Poslovnom dnevniku. Da podsjetimo, Badel pregovara o prodaji nekretnina na Žitnjaku, točnije u ulici grada Gospića 7. Naime, s tvrtkom Doland nekretnine, koju u Hrvatskoj zastupa Jakov Špigl, Badel 1862 potpisao je predugovor o kupoprodaji 55.000 četvornih metara zemljišta po cijeni od 545 eura po kvadratu, što bi značilo da bi Badel 1862 za Žitnjak ukupno trebao dobiti oko 30 milijuna eura.”
Preneseno sa foruma Moj novac, intervju s Perkovićem:
“Platili ste pola Eurobeva, a druga je polovica preuzimanje 70 milijuna kuna kreditnih obveza te tvrtke. Znači li to da je cijena 140 milijuna kuna?
– Otprilike je tako. ”
Pozdrav