1.) 01.09.2006. kupio Bionaturu BIH
2:) 08.12.2006. kupio Eurobev
Badel 1862 do 2010. godine organskim rastom i akvizicijama planira postati lider na cjelovitu području jugoistočne Europe, i to u svim segmentima proizvodnje
Lidersku poziciju na domaćem tržištu Badel 1862 do 2010. godine planira zamijeniti prvim mjestom na cjelovitu području jugoistočne Europe, i to u svim segmentima proizvodnje.
Taj projekt ciljaju realizirati u dva pravca: vlastitim rastom i akvizicijama. Godišnje će rast prodaje na domaćem tržištu prosječno iznositi 5 posto, a izvoza 15 posto, s tim da 2010. godine u izvoz planiraju otpremiti 40 posto ukupne proizvodnje. Prodaja jakih alkoholnih pića, vina, sokova i vode te će godine dostići oko 100 milijuna litara. U financijskim parametrima ta bi godina trebala dati prihod u iznosu oko 500 milijuna kuna, a neto dobit mogla bi dosegnuti 50 milijuna kuna.
Badel namjerava i investirati. U planu je preseljenje proizvodnje sa zagrebačkog Žitnjaka u novu tvornicu čija se lokacija traži na području Sv. Ivana Zeline. Vinarije Benkovac, Daruvar i Križevci, osim modernizacije, dobit će i veće kapacitete, a planiraju i nove hektare voćnjaka i vinograda. Za sve spomenuto odredili su potrošiti oko 30 milijuna eura, a paralelno još dodatnih 10 milijuna eura namjeravaju plasirati u tržišno restrukturiranje poslovanja, u snažniji marketinški iskorak.
Posebno je razrađen za osvajanje pojedinih izvoznih tržišta. Osim šire regije fokus Badela 1862 usmjeren je na prostor Rusije i Ukrajine. Badel je u spomenutom razdoblju otvoren i za strateška partnerstva, a planira i kupovati. Na listi mogućih akvizicija stoji nekoliko imena: Eurobev, Kosovovino-Komerc iz Srbije, s kojim su pregovori najdalje odmakli, Bobita iz BiH, jedna vinarija u Makedoniji te sisačka Segestika, a htjeli bi u matično okrilje vratiti i Badel Sesvete.
Od Vlade Badelovci očekuju ne samo prilagodbu trošarina nego i pojačane mjere za suzbijanje sivog tržišta, čijim kanalima u prodaju odlazi oko 35 posto godišnje potrošnje ili 285.000 hektolitara pića. Nezadovoljni su u Badelu i što njihove izvorske vode, iako ima tri certifikata o vrhunskoj kakvoći (američki NSF, Kosher i Hrvatska kvaliteta) nema u najvećem nacionalnom trgovačkom lancu. Uspješnije surađuju s ukupnom stranom trgovačkom mrežom nego s domaćom trgovinom.
Domaći proizvođači, u odnosu na 1994., danas proizvode svega 52 posto ondašnjih količina jakih alkoholnih pića i vina, a davanja prema državi porasla su za 102 posto.
Mislim da se jednostavno radi i podcjenjenost ove dionice…
Usprkos konstantnom laganom rastu u zadnje vrijeme, slažem se, jednostavno nije na svojoj cijeni.[smiley2]
Dejavue: ” Mislim da se jednostavno radi i podcjenjenost ove dionice… ” Usprkos konstantnom laganom rastu u zadnje vrijeme, slažem se, jednostavno nije na svojoj cijeni.[smiley2]
NE bi to nazvao rastom, vec samo priblizavanjem realnoj cijeni…po meni je rast kad dionica prodje realnu cijenu, pa raste[smiley11]
,
Tek kratko vrijeme pratim burzu, pa ako mi netko moze malo pojasniti danasnje transakcije. Naravno vezane uz BD62.
Unaprijed zahvalan. [smiley2]
Tipično iscrpljivanje prodaje. Kupnja čeka i ne žuri joj se a prodaja polako spušta naloge i uvaljuje na bid. Pred kraj možda i malo namjernog rušenja.
Mislim da je dosegnut vrh cijene za sada pa očekujem mali zastoj i trgovanje na nivou 100 kuna višem ako gledamo dugo mučenje prošlih mjeseci na 420-450 kn.
Moje mišljenje je da će biti do max 470 do izvještaja..mada ova naša luda burza…nikad se ne zna
Ako usporednimo da :
Podaci izraženi po dionici
Zarade po dionici (za 12 mj.) – EPS
7,88
Prodaja (za 12 mj.) – SPS
406,33
Knjigovodstvena vrijednost (zadnji kv.) – BVPS
400,29
a dionice iz istog sektora su negdje oko 1,5BV,znači da “ima lufta” do 600 kn, ali ako uzmemo da je prodano zemljište,kupljen Eurobev…..moglo bi biti do kraja godine malo više kruha..
Moje mišljenje je da će biti do max 470 do izvještaja..mada ova naša luda burza…nikad se ne zna
Vjerojatno si mislio do 570.
mmstanic: ” Moje mišljenje je da će biti do max 470 do izvještaja..mada ova naša luda burza…nikad se ne zna ” Vjerojatno si mislio do 570.
Da kolega,hvala na ukazanoj griješci [smiley2]
Rekao bi prije da će se cijena duže vrijeme vrtjeti oko 530 – 540 kuna nego da će na 570 do izvještaja. Uz pretpostavku da ne ubaci u rikverc jer onda po meni ode debelo ispod 500.
Moje mišljenje.
Rekao bi prije da će se cijena duže vrijeme vrtjeti oko 530 – 540 kuna nego da će na 570 do izvještaja. Uz pretpostavku da ne ubaci u rikverc jer onda po meni ode debelo ispod 500. Moje mišljenje.
koje se temelji na cemu??[smiley8]