BD62 (Badel 1862 d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska BD62 (Badel 1862 d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Nakon svih novih ugovora i otvaranja novog tržišta napraviti nešto takvo samo tjedan dana do objave mogućih ponuda za kupnju (nije mi jasno što ih pritišće)

Narodna: Da ti Bog dao imao pa nemao

Ma mislite da stock i ova druga kompanija ne znaju iz izvještaja za slabo stanje u tvrtci, mislite da in oni prije nego što e izašlo izvješće nisu rekli kako su poslovali.
Nemojte bit naivni pa misliti zato što je na zse izašla obavijest od prijedlogu za predstećajnu nagodbu da oni nisu toga bili svjesni već mjesecima. Predstećajna nagodba ne dolazi kad hanfa kaže, nego je onda zakonski određena u mjeri likvidnosti tvrtke, te su kompanije koje misle preuzeti Badel odavno svjesne.

Postupak predstečajne nagodbe provodi se s ciljem da se:

dužniku koji je postao nelikvidan i /ili insolventan omogući financijsko restrukturiranje na temelju kojeg će postati likvidan i solventan,
vjerovnicima omoguće povoljniji uvjeti namirenja njihovih tražbina od uvjeta koje bi vjerovnik ostvario da je protiv dužnika pokrenut stečajni postupak.

Koliko god grdo “predstečajna nagodba” zvučala, nekako mi ove dvije stvari gore pašu u kombinaciji s preuzimanjem.

Ako preuzimanja nebude slijedi nam :

Ukoliko poduzetnik, koji je nelikvidan i/ili insolventan, ne uspije u postupku predstečajne nagodbe uspostaviti likvidnost i solventnost, Financijska agencija će pokrenuti stečajni postupak u kojemu će se poduzetnik konačno i likvidirati

Možda država ima viška love pa im se jebe za ovih par 10-aka milijona što tu mogu uzeti
:ne zna:

Možda je opet 91. pa će se firme razjebavati za par miljuna HRK nekretnina

:ne zna:

Ne razumijem kako je ovo moguće jer predstečajnom nagodbom firma u pravilu ostaje bez većeg dijela imovine radi podmirenja dugova, a i vlasnička struktura se može drastično promijeniti!

Sve to daje potpuno drugačiju sliku Badela 62 potencijalnim kupcima od one koju su imali do sada i može bitno promijeniti početne uvjete natječaja?!?!

Je li realno zbog pokretanja predstečajne nagodbe očekivati poništenje natječaja za prodaju Badela 62 i raspisivanje novog natječaja usklađenog s provedenom predstečajnom nagodbom????

da, realno je očekivati poništenje natječaja pa nakon predstečajne nagodbe čekati novi natječaj s novim parametrima!
ima ovdje još jedan problem, a to je da ako se usuglasi više od 50% vjerovnika onda nagodba obvezuje i ostale vjerovnike, a mislim i većinskog vlasnika-državu pa je pitanje da li natječaj koji je u toku uopće može biti realiziran ako se većina vjerovnika kroz predstečajnu nagodbu tome usprotivi?? (ne znam kakva je točno struktura vjerovnika)

moji postovi nisu investicijski savjeti niti poziv na kupnju ili prodaju dionica!!

Obavijest o podnošenju prijedloga za otvaranje predstečajne nagodbe!?! [emo_vrtimise]

http://www.zse.hr/default.aspx?id=44224

I neznam zašto se nebi društvo privatiziralo, jer podnošenje prijadloga nije isto kao i predstećajna nagodba! Tek nakon odobrenja je…

"Lipa 'sovka i Bogu je draga "

http://www.banka.hr/hrvatska/badel-1862-zatrazio-pokretanje-predstecajne-nagodbe

ovo je vec matora vijest, ali svaki medij ipak donese po komadic novoga. ovdje nesto o ukupnom gubitku i obvezama. sve to stoji u fi, ali ponavljanje je majka mudrosti. imam badel i usrdno se nadam prodaji. istina i u predstecajnoj nagodbi ne vjerujem da bi drzava dopustila da joj propadne vise od 100 mil kuna duga pretvorenog u dionice, ali prodaja je ipak prodaja

Samo Jako, samo Aljoša, samo Vlahi ...

Vaš link …

ZVZD, VPIK, turisti, plovidbe, polulikviduše, nelikviduše, CASH, ...

Badel 1862 žele najveći češki proizvođač alkohola i Kinezi

Navodno su due diligence obavili talijanska Stock Spirits grupa te najveći češki proizvođač alkoholnih pića Granette & Starorežna.Šuška se da je i dalje u igri kineski Tadee holding. Kada u članku piše NAVODNO i ŠUŠKA SE to treba uzeti sa velikom rezervom. Takav rječnik imaju u žutom tisku. Katastrofa od novinarstva![emo_bijesan][emo_ljut][emo_mrgud]

…realno je očekivati poništenje natječaja pa nakon predstečajne nagodbe čekati novi natječaj s novim parametrima!
ima ovdje još jedan problem, a to je da ako se usuglasi više od 50% vjerovnika onda nagodba obvezuje i ostale vjerovnike, a mislim i većinskog vlasnika-državu pa je pitanje da li natječaj koji je u toku uopće može biti realiziran ako se većina vjerovnika kroz predstečajnu nagodbu tome usprotivi?? (ne znam kakva je točno struktura vjerovnika)

Ne znam zašto su sad išli u predstečajnu nagodbu dok traje postupak natječaja za prodaju firme, kao da netko namjerno minira cijeli proces da zaustavi privatizaciju?!? [emo_mrgud]

Hrvatska ulazi u EU glasovima 30% biračkog tijela. 70% birača nije dalo svoj glas za ulazak u EU!

Čudno je da je Ingra mogla biti pošteđena s povelikim prekoračenjem 60 dana, a Badel ne može prekoračiti za nekoliko dana,očigledno se ovdje igraju igre tu zaista nitko osim insajdera ne može biti pametan!

Mišljenja sam da se ovaj započeti proces neće zaustaviti, jer se već otišlo jako daleko u realizaciji a i državi je novac od prodaje Badela nužno potreban…

Ma i ja mislim da se neće nešto desiti, no ovakve šture informacije u ovako škakljivom momentu…toga ima samo naZSE i u Hrvatskoj…sramota

Nikad više 2007-08 na ZSE:(

New Report

Close