Danas predsjednik Josipović dolazi na svečanost hrvatskih izvoznih firmi “klub izvoznika”, u sjedištu tvrtke Badel, možda saznamo nešto novo o privatizaciji, evo obavijest :
Ponedjeljak, 10. prosinca 2012. godine:
-12,00 sati – Predsjednik Republike nazočit će skupu Kluba izvoznika Lider (sjedište tvrtke „Badel 1862“,Vlaška 116)
– Predviđeno je obraćanje Predsjednika Republike
ukratko bilo je ovako, u vezi Badela
Predsjednik uprave Badel 1862. Srđan Oreb izrazio je zadovoljstvo ja da je Badel domaćin Klubu izvoznika. Zahvalio je ujedno i predsjedniku Josipoviću koji je potpomogao izvozu u Kinu.
– Mi smo u praksi dobili konkretnu podršku Ureda predsjednika koja je vrlo jasno monetarizirana. Mi smo u tom dijelu ušli u jedan pionirski pothvat ali nismo išli sami. Išli smo na tržšte koje je užasno veliko i ima užasno velik potencijal. Ono što je najbitnije da smo svojim primjerom htjeli pokazati, da možemo svi zajedno nastupati na bilo kojem tržištu, pa smo tako išli u Kinu sa još 23 male vinarije i sa ukupno 75 različitih etiketa, otvarajući mogućnosti malim tvrtkama da na krilima naše investicije otvore sebi mogućnost proboja na tržište – poručio je Oreb
U svakom slučaju značajna je to poruka od strane predsjednika jer ima se vjere u Badel, da se Badelu loše piše svaki političar bi ha izbjegavao u štrokom luku.
…šteta što nje bio ovakav “promet” na 52kn.. mislim da niko ne proddaje ispod cijene .. a ne da ovako srozaju cijenu…:((((
Ajdemo još jednom…
http://www.poslovni.hr/forum/tema/bd62-badel-1862-dd-655?page=113#post_1361508
"Vlada je na današnjoj sjednici donijela odluku o drugom krugu prodaje dionica tvrtke Badel 1862, u kojem se nudi 2.065.828 dionica ukupne nominalne vrijednosti 206,5 milijuna kuna, što je 65,84 posto temeljnog kapitala tvrtke, a početna cijena iznosi 106,5 milijuna kuna. "
106.500.000 podjeljeno sa 2.065.828 jednako 51.55
51,55 kuna po dionici..
aloooooooooo, NAJMANJE 51.55 po dionici (to znači POČETNA CIJENA)
pa kako može netko prodavati ispod toga.
Pa ova priča je blizu kraja, a ne ko Petrokemija jedno veliko nagađenje…..
alooooooooo
Hvala prodavaču koji mi je ustupio dionice znatno ispod 51,55, nadam se da će današnje perjanice nastaviti rast[emo_smijeh]
A sta se ovdje desava
Ajmo ga lijepo izbacit van iz igre.
Ima još manje od 60k komada.
Što je to da se sad skupe svi špekulanti s DLKV i INGR ?
Sića. [emo_smijeh]
A sta se ovdje desava
rasprodaje se BD62 pa kupuje DLKV [emo_namigusa]
Ajmo ga lijepo izbacit van iz igre.
Ima još manje od 60k komada.
Što je to da se sad skupe svi špekulanti s DLKV i INGR ?
Sića. [emo_smijeh]
Pred 15-20 dana nije hto prodavati ispod 50 kn, a da je onda sve stavio na 45 kn bio bi isti dan prodao. Sad daje po 40 kn, a za koji dan će možda i po 35 kn, totalno smušeno trgovanje, ali prodao je danas već oko 6.000 komada. Ja sam ipak uzeo još parsto komada na 40 kn pa čekam hoće li dati i jeftinije [emo_cool]