to bi ipak trebala učiniti cijela Vlada, jer ionako djeluju kao da su trajni prezentanti
burekđije iskaču van po 67 kn i preskaču u druge dionice tipa DDJH i slične…ali za koji dan kad krene podnošenje službenih ponuda za kupnju Badela, onda će im 8x kn opet biti dobra cijena za ulaz [rolleyes]
ovako, postavio bih pitanje, vjerojatno sam i ja mogao znati za odgovore ali ne znam, pa ako ima neko volje neka odgovori. mene zanimaju datumi kada će se objaviti tko je službeno dao ponudu za kupnju dionica od AUDIO, da li je još moguće da se još netko javi na javnu ponudu, ili je to gotova stvar, i sada se promatraju ponude, s ciljem odabiranja najbolje ponude. znači da li je ovo zadnji krug za davanje ponude, i koji su datumi u igri, kada bi se službeno trebalo znati, koje tvrtke se predalu ponudu za otkup dionica, i o cijeni dionice koja će biti utvrđena za preuzimanje.
Hvala
Nakon očajničkog pokušaja rušenja sa 100 komada na 60 kn, vidim da nema zainteresiranih prodat na 60 – 62 kn, neki su se ponadali!
Griješim li! Vidjet ćemo u narednim danima.
[thumbsup]
Nakon očajničkog pokušaja rušenja sa 100 komada na 60 kn, vidim da nema zainteresiranih prodat na 60 – 62 kn, neki su se ponadali!
Griješim li! Vidjet ćemo u narednim danima.
[thumbsup]
Iza takvih akcija stoje "nomenklatura i bliski krugovi" koji imaju tips ili info o daljnjem razvoju dogadjanja.
Audio neće ništa objaviti sve dok se oni ne opskrbe (ili barem pokušaju to). Nije to samo na ovoj dionici, ima još. No, to ne može trajati u nedogled………..Njima sad kuca tika-taka jer ispada da je rok ulaska u EU ispao "prekratak" a izmjeniti ga više ne mogu.
Veči djelovi kolača su već davno podjeljeni a za večinu ostat će samo mrvice…….
Vidim ovdje se piše svašta, ali kada se postavi konkretno pitanje nema odgovora. Inače kontaktirao sam AUDIO u vezi Badela, kada će obznaniti javnosti o detaljima ponude za otkup državnog dijela dionica, međutim naravno da nema nikakvoga odgovora. Evo, stoga ja opet postavljam pitanje, da li netko zna kada, tj. koji je rok da se obznane informacije u svezi prikupljenih ponuda u prvom krugu, jer iskreno ne mislim čučati ovdje do objave konkretne cijene za odkup dionica.
Ja sam takodjer pitao prije koji tjedan i rekli su da ne znaju datum sjednice vezane za Badel.
Inace, koliko razumijem:
– audio treba sluzbeno priopciti tko je zainteresiran i tko ima pravo podnijeti obvezujucu ponudu
– Vlada treba donijeti odluku o cijeni i uvjete po kojoj ce ici prodaja
– raspisuje se natjecaj
– zainteresirani podnose obvezujuce ponude
– ako ima vise od jedne ponude, ide novi krug za tvrtke koje su ponudile najbolje uvjete (ispravite me ako grijesim)
Ima tu jos puno toga za odraditi, a slijedom toga i cijena dionice ce imati jos uspona i padova. No, ono sto je cinjenica je da je ulazak jakog vlasnika odlicna cinjenica za Badel tako da me trenutno kretanje cijene niti malo ne zabrinjava.
Pozdrav…
Vlada krenula sa Uljarom….sad bi mogao krenut i Badel, gube se živci?
Zadnje transakcije:
Cijena 66,17
Količina 30
Iznos 1.985,10
Datum 5.10.2012 15:32:25
Jedina transakcija danas.
Ova Vlada se stvarno trudi biti “transparentna” kod privatizacija…..a i ponašaju se kao da im novac ne treba:
Jel za AUDIO ponovno radi onaj….kako mu je bilo ime, Matanović ili……?
Badelu 1862 hitno treba kupac ili ide u predstečajnu nagodbu
uhhhh…
Temeljni kapital Badela 1862 iznosi 313,7 milijuna kuna, a preneseni gubici premašuju 300 milijuna kuna. Upravo zato, prema nekim procjenama, Badelu 1862 pod hitno treba barem 200 milijuna kuna svježega kapitala. Dokapitalizaciju bi trebao odraditi ili sadašnji vlasnik (većinski je država) ili onaj tko na budućem natječaju da najbolju ponudu. U protivnom je Badel 1862 osuđen na pokretanje predstečajne nagodbe za koju upućeni ne vjeruju da ima šanse te da je tvrtka u konačnici osuđena na likvidaciju. Badel 1862 bankama duguje 303 milijuna kuna kredita i sva mu je imovina pod hipotekom
[emo_beztona]