BD62 (Badel 1862 d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska BD62 (Badel 1862 d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Dragi moj Badel, tebe kao da nitko ne voli ovdje na burzi i forumu…cak su zavoljeli i znancevu tankersku[smiley1] A sad malo ozbiljno.. Nadam se da netko jos prati graf osim mene i da ce “probiti” prema gore, napokon…

Prati se, prati ali polako to ide… Ovo mi je postala ”dugoročna” investicija…

Ljudi moji, dok je god jamnica na tržištu neće nam se omiliti sa Badelom. svaka čast na rezultatu ali pogledajete jamnicu pa će vam sve biti jasno.Core biznis tvrke koja prodaje alk. pića je postala voda u kojoj nisu niti blizu da dugoročno postanu lider na hr. tržištu uz jamnicu i podravku koje su duže na tržištu i imaju puno jače kanale….a da ne pričam da su na marginama u konzumu zbog te iste jamnice…

Badel 1862 želi lidersku poziciju u cijeloj regiji

Na listi su mogućih akvizicija Eurobev, Kosovovino-Komerc, Bobita, vinarija u Makedoniji te Segestika

Lidersku poziciju domaćeg tržišta namjeravaju zamijeniti prvim mjestom na cjelovitu području jugoistočne Europe, i to u svim segmentima proizvodnje, ambicija je na kojoj temelje svoju strategiju do 2010. godine, izvijestili su jučer o razvojnim projekcijama tvrtke predsjednika države Stjepana Mesića članovi Uprave Badela 1862.

Rast prodaje

Taj projekt ciljaju realizirati u dva pravca: vlastitim rastom i akvizicijama. Godišnje će rast prodaje na domaćem tržištu prosječno iznositi pet posto, a izvoza 15 posto, s tim da 2010. u izvoz planiraju otpremiti 40 posto ukupne proizvodnje. Prodaja jakih alkoholnih pića, vina, sokova i vode te će godine dostići oko 100 milijuna litara, zacrtali su u strateškom planu Badelovci. U financijskim parametrima ta bi godina trebala dati prihod u iznosu oko 500 milijuna kuna, a, procijenili su, neto dobit mogla bi dosegnuti 50 milijuna kuna.Badel namjerava i investirati. U planu je preseljenje proizvodnje sa zagrebačkog Žitnjaka u novu tvornicu čija se lokacija traži na području Sv. Ivana Zeline. Vinarije Benkovac, Daruvar i Križevci osim modernizacije dobit će i veće kapacitete, a planiraju i nove hektare voćnjaka i vinograda. Za sve spomenuto odredili su potrošiti oko 30 milijuna eura, a paralelno još dodatnih 10 milijuna eura namjeravaju plasirati u tržišno restrukturiranje poslovanja, u snažniji marketinški iskorak. Posebno je razrađen za osvajanje pojedinih izvoznih tržišta. Osim šire regije fokus Badela 1862 usmjeren je na prostor Rusije i Ukrajine. Badel je u spomenutom razdoblju otvoren i za strateška partnerstva, a planira i kupovati, najavio je predsjednik Uprave Anto Perković. Potvrdio je da na listi mogućih akvizicija stoji nekoliko imena. To su: Eurobev, Kosovovino-Komerc iz Srbije, s kojim su pregovori najdalje odmakli, Bobita iz BiH, jedna vinarija u Makedoniji te sisačka Segestika, a htjeli bi u matično okrilje vratiti i Badel Sesvete.

Visoke trošarine

Upoznali su predsjednika Mesića da Hrvatska ima najviše trošarine, na tržištu članica EU iznose 550 eura, a kod nas 810, što u startu domaću proizvodnju čini nekonkurentnom. Od Vlade Badelovci očekuju ne samo prilagodbu trošarina nego i pojačane mjere za suzbijanje sivog tržišta, čijim kanalima u prodaju odlazi oko 35 posto godišnje potrošnje ili 285.000 hektolitara pića. Nezadovoljni su u Badelu i što njihove izvorske vode, iako ima tri certifikata o vrhunskoj kakvoći (američki NSF, Kosher i Hrvatska kvaliteta) nema u najvećem nacionalnom trgovačkom lancu. Uspješnije surađuju s ukupnom stranom trgovačkom mrežom nego s domaćom trgovinom, naglasio je Perković.

Nebriga države“

Domaći proizvođači, u odnosu na 1994., danas proizvode svega 52 posto ondašnjih količina jakih alkoholnih pića i vina, a davanja prema državi porasla su za 102 posto”, požalio se Perković predsjedniku Mesiću ističući maćehinski odnos Vlade prema branši. Opraštajući godinama splitskom Dalmacijavinu i sisačkoj Segestici trošarine, poreze i doprinose na plaće država izravno potiče nelojalnu konkurenciju, rečeno je, među ostalim, jučer u Badelu.

Izvor: Poslovni dnevnik, 29.11.2006.

Bez straha, pohlepe i sentimentalnosti.

danas mi je dividenda na tekućem

zna li netko kada je bio datum utvrđivanja popisa?

http://www.jutarnji.hr/novac/clanak/art-2006,11,28,badel_mesic,52355.jl

Jednostavno ne ide niže. Ali za sada ni više, nažalost. No upravo zbog toga,što je to netipična situacija, odnosno može se reči dugi zastoj na istom nivou, moguć je nagli rast (manje pad). A imam dojam da bi s porastom cijene porastao i promet ali ne na strani prodaje nego na strani kupnje. A ta osjetljivost se već pokazala laganim skokovima više puta.
Kao da je dosadilo čekanje na bidu, pa što uleti.
Danas se već skida s aska, a bid je povećan. Možda dođe i do veće kupnje, budući je malo trgovano zadnjih mjesec dana.

kolega samo mali komentar, ako se poveća kupnja, logički je da se povećava i prodaja, jer da bi netko kupio mora netko i prodati:)

a što se tiče o badelu o njemu sam jaaako puno pisao na ovoj temi, i smatram da badel ima jako dobru budućnost, naravno dugoročno gledajući…

Jednostavno ne ide niže. Ali za sada ni više, nažalost. No upravo zbog toga,što je to netipična situacija, odnosno može se reči dugi zastoj na istom nivou, moguć je nagli rast (manje pad). A imam dojam da bi s porastom cijene porastao i promet ali ne na strani prodaje nego na strani kupnje. A ta osjetljivost se već pokazala laganim skokovima više puta. Kao da je dosadilo čekanje na bidu, pa što uleti. Danas se već skida s aska, a bid je povećan. Možda dođe i do veće kupnje, budući je malo trgovano zadnjih mjesec dana.

[b]kupuj od pesimista i prodaj optimistu, al budi realist[/b][color=black][/color]

Prodaja može i bježati.

Mozhe, ali kamo! prema 600[smiley11]

"Naucio sam…da dobre prilike nikada nisu izgubljene: netko ce se uvijek posluziti onima koje ti propustis."

ma sve zapravo ovisi o prodaji… samo mi nije jasno zašto se toliko spuštaju nalozi, jeli to pitanje nervoze? stvarno nema razloga za prodavanjem spuštanjem cijene. ova dionica bi trebala rasti, no neki čudni igrači svaki put kad pomalo krene počinju spuštati prodaju…
ono što sam zapravo htio jest komentirati kako bi se već jedanput trebalo desiti to da dok se prodaje da se diže cijene, tj. da se ustali rast prodajne cijene… jer nema nikakvih razloga sa spuštanje cijene… već naprotiv za dizanje… ovo je dugoročno stabilna dionica sa sigurno zagarantiranim rast.,.. onih 600 koje dejavu spominje nije tako nedostižno, pitanje je je vremena… Badel ima ogrumna ulaganja i investicije i mnogo radi na marketingu i profilaciciji, što naravno dugoročno osigurava dobru perspektivu…

[b]kupuj od pesimista i prodaj optimistu, al budi realist[/b][color=black][/color]

Ovdje je mislim problem u tome sto nije usao nitko tko voli kupovati prema gore…samo to…za razliku od mnogih drugih dionica…

"Naucio sam…da dobre prilike nikada nisu izgubljene: netko ce se uvijek posluziti onima koje ti propustis."

Evo izvolite jedan link koji govori o budućim planovima razvoja te tvrtke:
http://www.liderpress.hr/Default.aspx?sid=9796

New Report

Close