BD62 (Badel 1862 d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska BD62 (Badel 1862 d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

badel je trenutno siguran i stabilna “ciklička dionica” a onaj tko zna što to znaći to zna i iskoristiti…[smiley1]

[b]kupuj od pesimista i prodaj optimistu, al budi realist[/b][color=black][/color]

O tome ti i govorim[smiley2]

"Naucio sam…da dobre prilike nikada nisu izgubljene: netko ce se uvijek posluziti onima koje ti propustis."

a danas je perioda sinusoide dalje 🙂 uskoro opet kreće gore [smiley1]

[b]kupuj od pesimista i prodaj optimistu, al budi realist[/b][color=black][/color]

Stigla danas dividenda od Badela.

prejak sam i moralno i intelektualno i verbalno i financijski da bi ikada imao potrebu igrati nepošteno - zimzelen

kolika je dividenda i kad sjeda ????

financijsko izvješće u kratko:
Zamjetan rast prihoda u odnosu na prošlu godinu, relativno najviše u domeni trgovačke robe,zatim vina te potom jakih alkoholnih pića. Bitan porast prihoda od prodaje asortimana voda, osim pri izvozu.
Dobit je viša od prošlogodišnje, ulaganja su znatno veća i velikih okvira, što bi trebalo predstaviti značajan porast prodaje vlastitih proizvoda, a u konačnici rezultirati znatno dobrim rezultatima na kraju godine ili u 1Q iduće godine … asortiman voda je dobro isprofiliran i uz značajna ulaganja trebao bi u budučnosti osigurati sigurne dobiti… nema problema sa napratom, nema sidskih sporova, ukupna aktivna povećana … vrlo vrijedne nekretnine…

http://www.zse.hr/financ/BD62-fin2006-3Q.xls?sessionId=984902a7cc25a98317b2b16e5f8d4e9e

Ovo mi zvuči bolje nego sam očekivao, vidjet ćemo što će biti s cijenom na burzi.

Bez straha, pohlepe i sentimentalnosti.

pa ovo je nešto dugoročnija dionica koja ima velik potencijal … i to bi se na burzi moglo promjetiti već do kraja godine … a kad dođe na red priča oko rješvanja vlasničke strukture, vrlo atraktivna dionica, firma dobro posluje ima dobar asortiman, raszvijenu prodajnu mrežu …. itd…

na nedavnoj sjednici Vlade u Sisku, bilo je riječi o fuziji Segestice sa Badelom, što samo potvrđuje Badelove intencije fuzije sa konkurentima i ozbiljnošću razvoja, ujedno to direktno znaći proširenja tržišta i proizvodnih kapaciteta… (Badel ima jako dobro metodu… sustavno se rješava konkurencije – kupujući ju:) i zbog toga je to dugoročno sigurna dionica sa perspektivom, pogotovo zbog posla oko voda koje su napravili (Uniqa)

Jeste li primijetili u izvještaju učetverostručene zalihe?
S obzirom na vlasničku strukturu tvrtka je zgodna za preuzimanje ali sudeći po malim prometima izgleda da sadašnji vlasnici dionica čvrsto vjeruju u dobro poslovanje te u to da je sadašnja cijena dionice sramotno niska. Pametnima dosta.

Dobit Badela 6,21 milijuna kuna Ukupni prihodi tvrtke iznosili su 253,6 milijuna kuna u prvih devet mjeseci
Neto dobit Badela 1862. u razdoblju od početka godine do kraja rujna iznosila je 6,21 milijuna kuna, što je približno na razini dobiti iz istog prošlogodišnjeg razdoblja, stoji u izvještaju o poslovanju Badela 1862 koji je objavljen na Zagrebačkoj burzi.

Ukupni prihodi te tvrtke od 253,6 milijuna kuna u prvih devet mjeseci bili su za 11,1 posto veći od prihoda u prvih devet mjeseci prošle godine, kada su iznosili 228,16 milijuna kuna.
Pritom su prihodi od prodaje u zemlji povećani za 15,2 posto, na 200,5 milijuna kuna, a prodaja u inozemstvu je na razini prošlogodišnje i iznosila je 34,54 milijuna kuna.

Rast prihoda u odnosu na prošlu godinu najveći je kod trgovačke robe, vina i jakih alkoholnih pića. Ostvaren je i značajan rast prihoda od prodaje asortimana voda, osim pri izvozu, kaže se u komentaru Uprave.

Ukupni rashodi tvrtke u prvih devet mjeseci povećani su za 11,4 posto na 247,38 milijuna kuna.
Uprava napominje da se poslovni rashodi kreću razmjerno porastu prihoda zbog rasta troškova proizvodnje, u smjeru podizanja kvalitete portfolia te plasmana roba zbog čega je utjecaj fiksnog troška još uvijek osjetan u dosadašnjem dijelu poslovne godine.
Porast rezultata iz osnovne aktivnosti u odnosu na prošlu godinu je neutraliziran zamjetno višim troškovima financiranja nego prošle godine, dodaje se.

Badel 1862 d.d. najveći je prozvođač jakih alkoholnih pića i vina u Hrvatskoj. Proizvode izvozi u 26 zemalja. Osim toga ekskluzivni je distributer poznatijih stranih proizvoda. (Hina, Bankamagazin)

Dragi moj Badel, tebe kao da nitko ne voli ovdje na burzi i forumu…cak su zavoljeli i znancevu tankersku[smiley1]
A sad malo ozbiljno..
Nadam se da netko jos prati graf osim mene i da ce “probiti” prema gore, napokon…

"Naucio sam…da dobre prilike nikada nisu izgubljene: netko ce se uvijek posluziti onima koje ti propustis."

New Report

Close