BD62 (Badel 1862 d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska BD62 (Badel 1862 d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Država će navodno 75.000.000 Kn naplatit tj. pretvorit u vlasništvo u Badel po osnovi denominacije dionice te potom dokapitalizacije u Badel. A kako će Badel onda vratit preostalih 304.000.000 KN duga, ako mu je sav trenutni kapital 190.000.000 Kn vrijedan?
"Lista vjerovnika
Od Carinske uprave do Kapitalnog fonda
U strukturi dugovanja, uz državne vjerovnike, pojedinačno najviše otpada na Carinsku upravu (za trošarine) i Poreznu upravu (PDV i ostale poreze i doprinose) te Fond za zaštitu okoliša (12 milijuna kuna). Ostali najznačajniji vjerovnici su banke i Kapitalni fond koji od Badela 1862 ukupno potražuju 379 milijuna kuna"
http://www.poslovni.hr/vijesti/banke-podrzale-badel-pa-se-smilovala-i-drzava—166927.aspx

Čemu navoditi ovakve brojke (još kao "navodno"), kad jasno piše na linku koji si poslao, a i u službenoj Odluci Vlade da
…. U kapital će biti pretvorena 202,8 milijuna kuna potraživanja države….
[/quote]
Bravo Zlatek,Paspartu je ipak ruki/novak/i očito je ovo za njega nepoznat teritori.
Država će svoja potraživanja od 202 nakon denominacije dati u temeljni kapital Badela.
Br.dionica će se povečati,pasiva će ostati ista jedino će se kratkoročne obvezew pretvoriti u
temeljni kapital,a za toliki iznos će se smanjiti kratkoročne obveze što će umjesto
AOP o19 sa iznosa od 642.523 pada za tih 202 mil pa će kratkoročne obaveze
pasti na
440 mil kn,
kratkotrajna imovina AOP iznosi 484 mil kn pa bi samo uz tu promjenu koeficijent
likvidnosti bio

484:440=1,1,ništa spektakularno

ali to nije sve,dugovi su ne 379 kao što navodi ruki, već tih 440 kratkoročne obveze i 93 mil dugoročne obveze

Ali sa bankama je dogovoreno prolongiranje otplate,te se kratkoročni dug pretvara u dugoročni
pa će na taj način će se kratkoročne obveze dodatno smanjiti i što god se uspije više u pregovorima sa bankama to će biti povoljnije-Ne vjerujem da će se to uspjeti sa svih 379 mil
jer bi tada koeficijent likvidnost bio
preko vjerovali ili ne blizu pet ,što bo bilom nerealno očekivati,ali bi moglo biti preko 2-
I ako je
koeficijen likvidnosti 2 31.03.2011. to imaju samo dobre firme
30.09.2010

484:683=0,71,ovo je ispod opsasne zone,ovo je koma koja je prošla

Loša firma postaje dobra radi povečanja likvidnosti.

Molio bi rukija/novaka/Parpatua da svlada osnove knjigovodstva,pravila denominacija,dokapitalizacija jer sa ovakvim pristupom nanosi štetu u prvom redu sebi,a mi nepotrebno gubimo vrijeme.I tek tada kada to savlada neka počme komentirati.

U Badelu bi moglo biti i meda i mlijeka,ali samo za vlasnike dionica!

Zasto nitko ne pita Ivicu i Envera sto misle o restrukturiranju konkurencije?

Mir fondovi i Adris bili spremni braniti udjel domacih pravnih osoba u Ina-i? Mir fondovi se ukljucili a adris nije, a bili su navodno na sastancima u Vladi RH. Osim Plomina i energetike sto moze biti vezano i za ubrzani ugoj riblje mlađi, bas me zanima da li su iz Adrisa zainteresirani za 203 mil kn (4-mjesecna dobit) preuzeti >3/4 kapitala badela i da li je itko razgovarao s njima o tome? Zar niti jedan novinar ne moze pitati PČ, novu zvijezdu HDZ-a, sto misli napraviti s badelom? Mozda da jednostavno drze udjele, nadziru placanje trosarina sami sebi te da cekaju povrat od 203 mil kn kroz dobit. Koliko bi im godina za to trebalo da dodju do novca? 20 mil kn dobiti, 15 mil kn je 3/4…znaci nekih 13-14 godina…ili badel moze vise od 20 mil kn dobiti? sto se mijenja npr ako adris uzme badel? koliko maistra i ostali hoteli mogu "konzumirati" badelovih proizvoda, obzirom da bi ih u slucaju preuzimanja mogli dobivati po discontu na razini grupacije? Svi pisemo o dokap…zlatek cak spominje 150 kn cijenu dionice, uz ovakav plan dokapa? Hm….to bi bila tk od 435 mil kn, sto znaci da bi badel usporedboms adrisom trebao imati dobit od 40-50 mil kn godisnje? Hm…na plaćama ce ustedjeti 30ak mil, Kal vode nemaju itd…tko zna, mozda sve to ode na stranu dobiti, pa nas 1q 2011 iznenadi. ja bih svoje dionice prodao min po cijeni dokapa pa na vise…jer i onaj koji to preuzima, valjda racuna na prostor za naredak. A nekako ne vjerujem da se Vlada RH nije pripremila na razdoblje poslije dokapa, jer i oni razmisljaju korak naprijed…prema svemu sudeci 95 kn pa vise treba cekati ako ce 202,8 mil kn zajedno s prethodnih 57931 dionicom, ciniti preko 75% kapitala. To je fair ocekivanje jer ima mnogo dionica gdje ocekujem realnih 20% u godinu dana (jdpl, adris,…ima ih uglavnom zar ne.) a mislim i da ovih 20-30% na godinu dana rasta ima realnu potporu u mogucnosti kvalitetnije poslovanja. Cisto sumnjam da drzava ne zna sto ce s badelom, ako odgovaram na pitanje iz vezanih clanaka. Trebali bi smanjti trosarine, pomoci izvoznicima, izjednaciti tretman piva i alkohola u reklamiranju (ili sve dozvoliti ili sve zabraniti). Alkohol je otrov, a u malim kolicinama je prihvatljiv, pa je kriminal da RH dozvoljava reklame tipa "zuja je zakon" jer zuja nije zakon vec put u alkoholizam. No nasa ce RH smanjiti reklame HTV s 6 na 4 minute, pa cemo imati vise novca za kvalitetnu proizvodnju programa?????? Ali ce i unutar tih 4 minute po satu dozvoliti da im "Heineken" i "Amerikanci" reklamiraju "gdje je karlo zaboravio kaminon karlovačkog" i kako je "zuja zakon" te ce im isti ti iznjeti iz zemlje brdo neoporezive dividende!!!!, a RH ce oprostiti badelu trosarine i nastaviti raditi po starom. Ma bravo RH tako treba…svaka vam cast za Djakovstinu, "maestralno" poslovanje.

@cone
da budem jasan: ja NE mislim da BD62 vrijedi 150kn! ja mislim da BD62, ako se emitira novih 2 milijuna dionica, vrijedi oko 43kn! Da, 43kn!
I dalje stojim kod izjave da ću kupovati kad BD62 na marketu dođe do 150kn, što ćemo se načekati. Jako, jako dugo.
Eto to mislim. Je li sad jasno?

Imam ADPL, ARNT, DLKV, HRDH, RIVP, SLRS, SUKC, TKPR, ULPL, VART Ovo nije savjet niti nagovor ni na kakvu akciju na tržištu kapitala.

razumijem. svi znamo da trenutno ne vrijedi 150 kn po dionici. isto tako, logicno je da kupite malo sada. kada trziste jednom bude na p/e 20 sto nije balon vec samo malo iznad stogodisnjeg prosjeka svjetskih burzi od p/e 16, na 2.9 milijuna dionica i 150 kn po dionici, badelu ce trebati samo 22 mil kn dobiti da bude u skladu s trzistem. 22 mil kn nije neka "nauka" kad bi se Vlada RH "maknula od sise" i donjela pravedne zakone po pitanju reklamiranja alkohola (zamislite i pivo je alkohol) i smanjila trošarine. Buduci da ulazimo u EU vjerojatno 2012, badel bi morao do tada ili od tada ostvariti tih 20ak mil kn dobiti i to ne dominantno vinom vec zesticom. Ja cu vjerojatno prodati na >100kn, a volio bih da preuzme adris zbog stabilnosti plasmana, pa kad jednom dodje njemac u maistrin hotel, da prepozna sljivovicu koju inace pija u njemackoj…hm…volio bih sto prije vidjeti badel pod kapom nekog veceg igraca nakon sto PČ slavodobitno odigra ulogu spasitelja.

@cone

da budem jasan: ja NE mislim da BD62 vrijedi 150kn! ja mislim da BD62, ako se emitira novih 2 milijuna dionica, vrijedi oko 43kn! Da, 43kn!
I dalje stojim kod izjave da ću kupovati kad BD62 na marketu dođe do 150kn, što ćemo se načekati. Jako, jako dugo.
Eto to mislim. Je li sad jasno?

Zlatek ja ti ga omah prodam za 150 tak da ne moras dugo cekati [smiley]

Nije bolest sve što boli

@bob1391
Ha-ha-ha…
Kao što gore piše: sada nudim 43kn / dionici!

Imam ADPL, ARNT, DLKV, HRDH, RIVP, SLRS, SUKC, TKPR, ULPL, VART Ovo nije savjet niti nagovor ni na kakvu akciju na tržištu kapitala.

@Paspartu

Slažem se!
Rado bih da me netko uvjeri da će, kad se emitiraju novih 2 MILIJUNA dionica, BD62 odjednom na burzi vrijediti 4 puta više?
S obzirom na novi broj dionica, čak i ako BD62 uspije vratiti stari tržišni udio i ukupni prihod i dobit, zarada po dionici bit će 4 PUTA MANJA!

Ne čudim se da ruki/novak/ Plejeboj pojma nema i da će morati platiti školu investiranja i biti ovčica za šišanje.
Ali Zlatek je iskusan investitor kojiu namjerno iznosi dezinformacije.Ovo nije Ingra gdje dionice dokapitaliziraju djelomično i vjerovnici koji će možda ići u prodaju što može povečati prodaju
,a samim time i srušiti cijenu dionice.
U ovom slućaju pošto dionice dokapitalizira država te dionice ne idu na burzu,već postaju
slastan zalogaj za budućeg preuzimatelja.Ali ne preuzima se Badel sa krizom likvidnosti, već kao
zdrava firma ,koja ima i brend i likvidnost i zdravu bilancu i već uhodane poslove koje može samo povečavati.Sve će to sadašnje male dioničare poticati na kupnju ili barem će htjeti zadržati postojeće dionice pa bi bio logičar rast na 100 i više.
Naravno da burza nije logika,ali ako već drukate budite u okvirima zdravog razuma i logike.
Badel bez dokapitalizacije je ima BV od 252 kn,ali mu je prijetio stečaj zbog dugova bankama i državi pa je zbog toga imao stečajnu cijenu od 60 do 80 kn.Tada sam kupovao sa rizikom,svjestan
da prijeti stečaj,a sada me ne interesira prodaja po ovoj cijeni iako je BV oko 150.

Zlatek,svojevremeno smo pričali da ćemo izmjerniti dionice na 150,ali kako je dokapitalizacija
izgleda ipak po manjoj cijeni nađemo se na 120.
Meni je 40% do sada dobar zub/nadnica za strah/,ali bliže 100% je ipak bolje.

U Badelu teče med i mlijeko!
[/quote]

Sumnjam da cu sa kupnjom INDG na 330 do 410 prosli i ovaj mjesec biti "ovcica za sisanje"… mozda prije frizer ekipi krajem tjedna, kad budem prodavao na 560 do 590 kn, pa opet dokupljivanje na 400injak i tako to… Za Vas info Mr. lopina, 200injak komada pa zbrajajte slobodno.
Sto se tice Badela, istina je, CEO i bliska joj ekipa iz Uprave ne mora nuzno znati stanje na burzi a mozda i sami kupuju preko skrbnika pa ne zele odavati pravo stanje stvari..
Ali eto, moj guess je da BD62 stagnira na 80ak kuna, a ako se ovaj optimizam lagano ohladi, a mogao bi, jer nema temelja s obzirom na ocajne rezutlate Badela, rasprodaju izvorske vode zbog koje je jednom davno bio meta gomile spekulanata, i slicnih (ne)poslovnih poduhvata (da ne pricam o padu prodaje opcenito i skoroj pojavi novih konkurenata na trzistu vina , i to mnostva) … – cijena bi tijekom post-novogodisnje krize mogla poceti padati s odlaskom spekulanata u zanimljivije, npr gradjevinske vode… Do cca 63 kn.
Eto, ja cu dakle kupovati na 65 kn max, sad znate, s targetom 89.
A vi lopina inace, zanimljivo je kako ste ama bas sve dionice kupovali na najmanjim cijenama i prodajete na najboljim uvijek. Hej, jel mogu biti ja vas ucenik ?

Kressho

@bob1391

Ha-ha-ha…

samo brend Badel vrijedi više od 43 kn.
Zašto smatrate da sadašnji/30.09.2010/ BV od 252 kn po dionici,odnosno imovina od 190 mil ne vrijedi ništa.
Mislim da ćete ipak plačati 150 i to vrlo brzo,recimo sa 1.5.2011.
kada će biti kvartalno izvješče prvog kvartala 2011.

U badelu će teči med i mlijeko!

!

A vi lopina inace, zanimljivo je kako ste ama bas sve dionice kupovali na najmanjim cijenama i prodajete na najboljim uvijek. Hej, jel mogu biti ja vas ucenik ?

Ne izgledate kao ruki/novak/.Vi ste reinkarnacija nekog izgubljenog nicka u prostoru i vremenu.
Možda se i varam,a kako tražite savjet.
Lekcija prva:
1.Prodati INDG _imate skoro 40%
2.Kupovati Badel na 75 do 80 ,a i 90 nije skupo i izaći na 120.
3,Smirtiti tenzije i biti skroman jer bahatost i oholost se kažnjava.

U Badelu teče med i mlijeko!

@bob1391

Ha-ha-ha…

Onda ja tebi odmah nudim otkup po 45 za tvoje dionice.

Nije bolest sve što boli

@bob1391

Ha-ha-ha…

Onda ja tebi odmah nudim otkup po 45 za tvoje dionice.
[/quote]
Nemam dionice BD62. Prodao sam ih sve u rasponu od 650 (večinu) – do 250kn (mislim da sam to napisao(?), bilo je to davno).
Možda kupim opet. Ako padne na 43kn. Ili, kao što kaže lopina, 1.5.2011. BD62 izađe sa mračnim izvješćem za 1Q, pa dionica ode na 150kn.

New Report

Close