BD62 (Badel 1862 d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska BD62 (Badel 1862 d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Svako razmišljanje prije kupnje Badela ili sl. mi je uvijek dobro došlo, pa tako i vaše… pokušavam naći neku realnu i neutralnu informaciju o vrijednosti dionice, a on je uvijek upitno ili preniska ili previsoka.

Navala nickova od 17.12.2010.(Paspartu,Plejboj).
Paspartu,
a što ćemo sa očišćenom bilancom i svim onim dobrim događajima koje sam naveo par postova prije.
Zaboravio sam na prodaju Kalničkih voda od kojih novac još nije bio zaveden u izvješćima pa će BV pretpostavljam biti nešto veći.
Ali nije stvar u tome,nego u ostvarenim pretpostavkama za bolje poslovanje ne u budućnosti ,nego već sad.Znači,značajnom povećanju prometa,pa tako i dobiti.Promjena smjera poslovanja u Badelu je najveći dobitak od sada pa nadalje.

Zlatek,
vas je teško uvjerit(niti imam tu ambiciju)jer imate negativističku predrasudu prema Badelu odavno i nikakve vijesti to neće promijeniti(to je vaše pravo).Mogu vam samo poručiti da pričekamo buduća izvješća po kojima ćemo moći procijeniti čiji su stavovi bili ispravni.Tako nešto sam vam napisao i
početkom listopada pa sam u skoro svim navodima bio u pravu.
Negirate nove vjetrove koji na ovoj dionici sada pušu.
Iskreno mene puno i ne zanima kolika je sad cijena dionice,jer očekujem više.

klodovik

@Paspartu

Slažem se!
Rado bih da me netko uvjeri da će, kad se emitiraju novih 2 MILIJUNA dionica, BD62 odjednom na burzi vrijediti 4 puta više?
S obzirom na novi broj dionica, čak i ako BD62 uspije vratiti stari tržišni udio i ukupni prihod i dobit, zarada po dionici bit će 4 PUTA MANJA!

Ne čudim se da ruki/novak/ Plejeboj pojma nema i da će morati platiti školu investiranja i biti ovčica za šišanje.
Ali Zlatek je iskusan investitor kojiu namjerno iznosi dezinformacije.Ovo nije Ingra gdje dionice dokapitaliziraju djelomično i vjerovnici koji će možda ići u prodaju što može povečati prodaju
,a samim time i srušiti cijenu dionice.
U ovom slućaju pošto dionice dokapitalizira država te dionice ne idu na burzu,već postaju
slastan zalogaj za budućeg preuzimatelja.Ali ne preuzima se Badel sa krizom likvidnosti, već kao
zdrava firma ,koja ima i brend i likvidnost i zdravu bilancu i već uhodane poslove koje može samo povečavati.Sve će to sadašnje male dioničare poticati na kupnju ili barem će htjeti zadržati postojeće dionice pa bi bio logičar rast na 100 i više.
Naravno da burza nije logika,ali ako već drukate budite u okvirima zdravog razuma i logike.
Badel bez dokapitalizacije je ima BV od 252 kn,ali mu je prijetio stečaj zbog dugova bankama i državi pa je zbog toga imao stečajnu cijenu od 60 do 80 kn.Tada sam kupovao sa rizikom,svjestan
da prijeti stečaj,a sada me ne interesira prodaja po ovoj cijeni iako je BV oko 150.

Zlatek,svojevremeno smo pričali da ćemo izmjerniti dionice na 150,ali kako je dokapitalizacija
izgleda ipak po manjoj cijeni nađemo se na 120.
Meni je 40% do sada dobar zub/nadnica za strah/,ali bliže 100% je ipak bolje.

U Badelu teče med i mlijeko!

Klodoviče, ne trebaš mi persiradi, možemo na "ti".
To tko je bio u pravu tek trebamo vidjeti. Za sad se samo ostvarilo par pretpostavki.
Ja i dalje stojim kod svoje izjave da ću kupovati BD62 kad (ako) bude na 150kn (ne sječam se s kim sam to raspravljao).

Do tad ću uzeti 100% zarade na nekim drugim, manje rizičnim dionicama.

Imam ADPL, ARNT, DLKV, HRDH, RIVP, SLRS, SUKC, TKPR, ULPL, VART Ovo nije savjet niti nagovor ni na kakvu akciju na tržištu kapitala.

Sad vidim da sam to raspravljao sa lopinom. Zar ti 120 nije malo? Moram razmisliti. Imam vremena do tad. Nekoliko mjeseci.

Imam ADPL, ARNT, DLKV, HRDH, RIVP, SLRS, SUKC, TKPR, ULPL, VART Ovo nije savjet niti nagovor ni na kakvu akciju na tržištu kapitala.

Malo više detalja o restrukturiranju Badela po C modelu:

http://www.poslovni.hr/vijesti/banke-podrzale-badel-pa-se-smilovala-i-drzava—166927.aspx

marcello

Sad vidim da sam to raspravljao sa lopinom. Zar ti 120 nije malo? Moram razmisliti. Imam vremena do tad. Nekoliko mjeseci.

Nakon novinarskog komentara u poslovnom vjesniku možda je 120 malo.
Mi smo računali da nominala pada na 100,ali novinar kaže da temeljni kapital pada za cca 70 mil kn/nominala sa 300 na 200/,a ne na 70 mil kn/denominacija sa 300 na 100/.
Ali uz nominalu od 200 i dokapitalizaciju država nebi imala 75 %.Sve je ovo još netransparentno pa bi kupcima preporučio da kupuju
žešče jer je u najgoroj varijanti BV blizu 150 a može biti i preko 200.Ako nominala bude 200 ode Badel visoko,a ovako vrlo brzo preko 100 do 150.
Vin_vin situacija za nas koji smo unutra ,a kupovali ispd 80.
Novinarima ne treba vjerovati.Oni ionako pojma nemaju pa bi bilo najmudrije dočekati poziv za
denominirajuču i dokapitalizacijsku Glavnu skupštinu!Ne prodavati nego barem zadržati do poziva
za Glavnu skupštinu.Badel polako ulazi u žižu interesa.

U Badelu teče med i mlijeko.

Nakon novinarskog komentara u poslovnom vjesniku možda je 120 malo.
Mi smo računali da nominala pada na 100,ali novinar kaže da temeljni kapital pada za cca 70 mil kn/nominala sa 300 na 200/,a ne na 70 mil kn/denominacija sa 300 na 100/.
Ali uz nominalu od 200 i dokapitalizaciju država nebi imala 75 %.Sve je ovo još netransparentno pa bi kupcima preporučio da kupuju
žešče jer je u najgoroj varijanti BV blizu 150 a može biti i preko 200.Ako nominala bude 200 ode Badel visoko,a ovako vrlo brzo preko 100 do 150.
Vin_vin situacija za nas koji smo unutra ,a kupovali ispd 80.
Novinarima ne treba vjerovati.Oni ionako pojma nemaju pa bi bilo najmudrije dočekati poziv za
denominirajuču i dokapitalizacijsku Glavnu skupštinu!Ne prodavati nego barem zadržati do poziva
za Glavnu skupštinu.Badel polako ulazi u žižu interesa.

U Badelu teče med i mlijeko.
[/quote]
Ja bih zbog toga što je netransparentno svim koji su još unutra, a nisu skloni veeelliikkoomm riziku, preporučio da brzo prodaju!
Još se jaaaakkkoooo puno stvari ne zna.

Država će navodno 75.000.000 Kn naplatit tj. pretvorit u vlasništvo u Badel po osnovi denominacije dionice te potom dokapitalizacije u Badel. A kako će Badel onda vratit preostalih 304.000.000 KN duga, ako mu je sav trenutni kapital 190.000.000 Kn vrijedan?
"Lista vjerovnika
Od Carinske uprave do Kapitalnog fonda
U strukturi dugovanja, uz državne vjerovnike, pojedinačno najviše otpada na Carinsku upravu (za trošarine) i Poreznu upravu (PDV i ostale poreze i doprinose) te Fond za zaštitu okoliša (12 milijuna kuna). Ostali najznačajniji vjerovnici su banke i Kapitalni fond koji od Badela 1862 ukupno potražuju 379 milijuna kuna"
http://www.poslovni.hr/vijesti/banke-podrzale-badel-pa-se-smilovala-i-drzava—166927.aspx

To moraš pitati Vladu (državu) kao budućeg večinskog vlasnika [tongue] [lol]

marcello

Država će navodno 75.000.000 Kn naplatit tj. pretvorit u vlasništvo u Badel po osnovi denominacije dionice te potom dokapitalizacije u Badel. A kako će Badel onda vratit preostalih 304.000.000 KN duga, ako mu je sav trenutni kapital 190.000.000 Kn vrijedan?
"Lista vjerovnika
Od Carinske uprave do Kapitalnog fonda
U strukturi dugovanja, uz državne vjerovnike, pojedinačno najviše otpada na Carinsku upravu (za trošarine) i Poreznu upravu (PDV i ostale poreze i doprinose) te Fond za zaštitu okoliša (12 milijuna kuna). Ostali najznačajniji vjerovnici su banke i Kapitalni fond koji od Badela 1862 ukupno potražuju 379 milijuna kuna"

Čemu navoditi ovakve brojke (još kao "navodno"), kad jasno piše na linku koji si poslao, a i u službenoj Odluci Vlade da
…. U kapital će biti pretvorena 202,8 milijuna kuna potraživanja države….

Klodoviče, ne trebaš mi persiradi, možemo na "ti".
To tko je bio u pravu tek trebamo vidjeti. Za sad se samo ostvarilo par pretpostavki.
Ja i dalje stojim kod svoje izjave da ću kupovati BD62 kad (ako) bude na 150kn (ne sječam se s kim sam to raspravljao).

Do tad ću uzeti 100% zarade na nekim drugim, manje rizičnim dionicama.

Znaci, smatrate da ce vlada promasiti ako naplate dug dokapitalizacijom-prodajom svog udjela tocno na cijeni od 203 mil kn. Jer ako bi cijena isla na 150 kn, to bi znacilo da se vlada odriče preko 100 mil kn? premda sam dionicar badela, zadovoljio bih se i cijenom od 100 kn. jer ako se ostvari ovo iz medija, tem kapital badela ce biti circa 290 mil kn. znaci da na cijeni od 100 kn, uz usporedni p/e faktor najjacih dionica na zse (5-16) a uzmimo gornju fair granicu 16, znaci da bi badel trebao zaradjivati barem 6 kn po dionici…tj 18 mil kn godisnje ciste dobiti. Buduci da ce na placam ustedjeti barem 30 ak mil kn, a ostalo su takodjer poboljsali, sve je moguce…no realno je da cijena ode na 100 kn po kojoj bi drzava trebala to dati nekom privatniku…a nakon toga ostaje vjera dionicara da poslovanje ide na bolje…a to je cekanje rezultata. Tako da je realno prodavati od 95 kn na vise…a gornja granica hm????? Recimo, sto ako adris kupi badel i doslovno napuni sve svoje šankove badelovim proizvodima, od vina do zestice? mogli bi naci neku kombinciju da se isplati badelu, a i adris grupi u cijelosti…svi na dobitku. s vise od 75% dionica, kakva ce biti politika cijena? na razini grupacije ili badel zadrzava slobodu? prije bih rekao ovo prvo. Dapače, zelim badelu da ga preuzme adris i da njemci i talijani uz orade i brancine, tdr cigarete i adrisove hotele, tumaraju istrom s barem 0,5 promila alkohola dobivenih iz vina s peljesca i zestice iz sesveta.

New Report

Close