BD62 (Badel 1862 d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska BD62 (Badel 1862 d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

pisao sam zagrebackoj burzi a oni kazu da su iznjeli javnu opomenu djakovstini d.d. u stečaju sto nemaju FI za 3 kvartal 2010. Ja im odgovaram da nemaju za niti jedan kvartal i da je to "velika kazna" izreci javnu opomenu ali da shvacam da je to ono koliko oni mogu ici. Najveci pojedinacni dionicar djakovstine d.d. je Ministarstvo Financija RH 🙂 🙂 :-). Nece to jos dugo, jos manje od godinu dana, samo ni to mi nije neka utjeha jer nemamo neki software koji sastavlja ljude za vladu po podacima iz statistickog zavoda (ima tamo lijepo sve, prosjeci ocjena, sto, kako tko…) i kompjuter izbaci vladu na 4 godine gdje se moze dogoditi da se ljudi uopce ne poznaju, ali vazno je da znaju raditi. vjerujem da bi bolje radili od ovih udruzenih skupina. Eto, mala utjeha je da sdp-ovci jednostavno nisu tog kalibra za toliko maznuti. oni ce uzeti, ali mnogo manje.

Evo gledam par interviewa na kapital networku, pravo cudo kako to da igor dekanic nije ministar energetike (btw mi to ni nemamo), ali imamo promet, more, infrastrukturu (koje vodi agronom).

http://slobodnadalmacija.hr/Crna-kronika/tabid/70/articleType/ArticleView/articleId/122460/Default.aspx

who dares, wins

S obzirom da nam je forumaš Lopina natuknuo neke nove činjenice ( a ove koje je dosad napisao su se pokazale kao točne, te izgleda da je blizak informacijama) išao sam aproksimirati cijenu dionice u dokapu. Uzeo sam broj od 932K novotisnutih dionica što je zapravo 60 %-tni udio države sa već postojećim HFP-ovim dionicama, te sa tim brojem podjelio brojku od 140 mil kn sa kojima bi država mogla dokapitalizirati Badel. Zašto baš 140? Pa zato jer je 120 mil trenutno javna brojka, a 160 mil je brojka od Lopine, pa sam išao logikom da bude negdje na pola puta. Uglavnom… cijena dionice u dokapu je tada nešto više od 140 kn. Što je 2X više nego trenutna cijena dionice na burzi. To se i dalje kosi sa informacjom iz medija gdje se nominala smanjuje na 200 kuna, jer ako je nominala 200 kuna,tada i dokap mora ići po 200 kuna, a to znači da se država neće moći popeti na 60%. Iako sam ja ipak skloniji prvoj varijanti.

Gospić moj je grad, Velebit inspiracija

Ovo je pravopis poslovanja u Hr 🙂

http://www.index.hr/vijesti/clanak/sobe-apartmani-ili-kurve-maestro-matanovic-nije-znao-kud-bi-s-tolikim-novcem-za-kave/413524.aspx

Nema veze s badelom, ali ovo je presmijesno. Koji su ovo tekstovi, ovo je za kazaliste.

Zašto bi bilo koja firma plaćala porez? Treba svima omogućiti isto ko i Badelu – ne trebate plaćati porez, a kad vam porezni dug dosegne 50% kapitala onda emitirate nove dionice i date ih državi za dug!

I svi sretni, jel’ tako?

Svi sretni osim postojećih većinskih vlasnika.Njihov glasačka prava se smanjuju i ako država
pretvara svoja potraživanja u vlasnički udio na 60 % ,BADEL postaje interesantan ,jer ga netko može preuzeti kupnjom od države i taj scenarij bi bio logičan
Hrvatskoj je potrebna jaka firma u ovoj branši ,a tu Badel nema premca.
Netko je spomenuo Todu.Toda i Badel podrumi bi postali jaki proizvođaći,a to je jedini način da bi se obranili od Europe .Samo veliki i brendirani opstaju.
Možda je to cilj,nadam se i logičan cilj.
Kolika bi mogla biti cijena preuzimanja?

Ovo je pravopis poslovanja u Hr 🙂

http://www.index.hr/vijesti/clanak/sobe-apartmani-ili-kurve-maestro-matanovic-nije-znao-kud-bi-s-tolikim-novcem-za-kave/413524.aspx

Nema veze s badelom, ali ovo je presmijesno. Koji su ovo tekstovi, ovo je za kazaliste.

Uz to ide i dobro piće.
Samo uz mito i korupciju,drogu i kriminal se povečava potrošnja alkohola.
A tu smo dobro razvijeni i svjetla badelova budućnost je neupitna.Za situaciju u Badel je najveći krivac Jadranka Kosor jer smanjuje potražnju za jakim i kvalitetnim alkoholnim pićima boreći se
protiv korupcije.

jadranka bi za pocetak trebala vratiti htv reklame na 6 minuta, a usput i liberalizirati reklamiranje vina.

Možda tu treba odvojiti žesticu od vina? Nije to isti par čarapa. Ovo je kemija a ovo drugo poljoprivreda.
Sad kaj je Perković htio još i vodu i bez alko i energetske to je samo dokaz da pojma nema o poslovanju.
Još hrpa nekretnina i td. Dobro da nije i mlijeko i jogurte počel lifrati.

who dares, wins

Svi sretni osim postojećih većinskih vlasnika.Njihov glasačka prava se smanjuju i ako država
pretvara svoja potraživanja u vlasnički udio na 60 % ,BADEL postaje interesantan ,jer ga netko može preuzeti kupnjom od države i taj scenarij bi bio logičan
Netko je spomenuo Todu.Toda i Badel podrumi bi postali jaki proizvođaći,a to je jedini način da bi se obranili od Europe .Samo veliki i brendirani opstaju.

Ja bih ipak rađe da je Badel jak, a da nije Todin.
Isto bih rado i da je Badel velik ko Agrokor. I da je Podravka velika ko Agrokor. I još neki. A mogli su biti.
A nisu. Jer su pokradeni. I umješala se država i politika. Nema nam sreće gdje je država vlasnik. Nažalost, takva smo država. Još uvijek. Nadam se, još kratko vrijeme.

Imam ADPL, ARNT, DLKV, HRDH, RIVP, SLRS, SUKC, TKPR, ULPL, VART Ovo nije savjet niti nagovor ni na kakvu akciju na tržištu kapitala.

Ja bih ipak rađe da je Badel jak, a da nije Todin.
Isto bih rado i da je Badel velik ko Agrokor. I da je Podravka velika ko Agrokor. I još neki. A mogli su biti.
A nisu. Jer su pokradeni. I umješala se država i politika. Nema nam sreće gdje je država vlasnik. Nažalost, takva smo država. Još uvijek. Nadam se, još kratko vrijeme.
[/quote]
Kod badela je postojala mogućnost otpisa potraživanja ili dokapitalizacije.Sadašnje stanje bi bilo Badel odvelo u stečaj i rukovodeća ekipa nije htjela državu za partnera,ali su morali pristati na dokapitalizaciju jer nisu imali izlaza.Mi koji smo unuta možemo biti sretni da dokapitalitzira država
po 200 jer bi neki privatnik platio manje.I mali dioničari bi kratkoročno prošli lošije nego sada.
Ali država će se po dkltatu EU morati rješiti večinskog paketa,tj Badel bi netko trebao preuzeti.
Teško je vjerovati da bi ovo mogla postati fondovska dionica a jer jer MCAP od 350 mil.kn za Badel
u kratkom vremenu prevelika cijena.Ali za koju godinu možemo to očekivati.

Dobro da nije i mlijeko i jogurte počel lifrati.

A dobro da nije počeo med i mlijeko lifrati…

[lol]

http://www.poslovni.hr/vijesti/badel-moze-do-sirovine-164220.aspx

a moze li i do potrošača? pitajte po kafićima, restoranima, da vam daju bilo što od badela…recimo pelinkovac. Meni se znalo desiti da maraskin imaju a badelov ne. Mozda povećana proizvodnja nesto promjeni.

New Report

Close