BD62 (Badel 1862 d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska BD62 (Badel 1862 d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

A ovaj Ljevak njega čak i Margetić okolo razvlači. Onda moš mislit kakve su to sve poštenjačine.
http://www.necenzurirano.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2051&Itemid=1

who dares, wins

s

dok gantar (vlasnik kd) ministricu vanjskih poslova Kresal-kreše,situacija je drži vodu dok majstori odu.

http://www.seebiz.eu/hr/fondovi/kd-group-gubitak-u-pola-godine-12,8-milijuna-eura,54283.html
http://www.seebiz.eu/hr/fondovi/kd-group-lani-s-52,8-milijuna-eura-gubitka,72776.html

Inace, prije bih se kladio na novo smanjenje tem kapitala badela nego na vrtoglave dokap po 300 kn…no dobro, ostaje za vidjeti…

U vrtoglavih 300 kn ne vjerujem.
Ali u model C vjerujem ili u većeg strateškog ulagača.
Po modelu C:
1.Nominala ide na 200 kn
2.Država pretvara dug u dionice po nominali
Iskustvo INGRE je iza nas i INGRA je bila puno potonila jer su mali investitori namagarčeni,jer se
dokapitalizacija prikazivala loše.Dokapitalizacija je loša stvar za postojeću vlasničku strukturu jer
vlasnici postaju neki novi klinci.U INGRI su to vjerovnici,a dosadašnji vlasnici gube dvije trećine
glasova.
U BADELu u ovisnosti od visini dokapitalizacije postoječi vlasnici neće tako drastično izgubiti
glasačkih prava,ali će država ipak postati najveći dioničar sa više od 25% glasova.A i BV neće puno pasti jer nova nominala od 200 kn je blizu sadašnjem BV od cca 250.
Kog INGRE BV pada sa 54 na 31 tj za 43 %.
Kod Badela bi BV mogao past za manje od 10%,a Badel bi postao bilančno zdravija firma i kao
takav bi mogao postati interesantan za preuzimanje.
Prodaja većinskog paketa ispod 200 kn bi za državu bil loš posao,za mene i 150 super jer mogu kupovati od 60 do 70.
A vi čekajte niže ili još bolje prodajite.Ingra se vraća prema 20, ja ću se dočepati zeru para i čekam vas na bidu.I danas sam bio najveći kupac na Badelu.Skoro pa sve.

Na ZSE teče med i mlijeko!

Lopina ja ne znam šta ti radiš na Ingri pored Badela koji čak ima i čuveni book.

Nego reci ti meni hoće li Badel nakon svega toga što si nabrojio uspjeti prodati konjak skuplje nego što ga je koštao?

BADEL dobio trošarinski broj.

klodovik

Ovo je potpuno nova priča koja BADEL može vrlo lako vratiti na staze stare slave.Blago onima koji su ovih dana kupjli jeftino.Recimo meni.

klodovik

Ovo je potpuno nova priča koja BADEL može vrlo lako vratiti na staze stare slave.Blago onima koji su ovih dana kupjli jeftino.Recimo meni.

kaj ste se odma stavili na ask da to kapitalizirate……ha ha ha ha ha….stvarno blago Vama……hm….ili ste i Vi jedan od dugorocnih poput mene???
pofuk

Ja sam dugoročni poput Vas.
Vaš post pokazuje da su mnogi izgubili busolu na ovoj burzi,nitko više ne gleda što koja vijest donosi ,odnosno ne proučavaju se dionice nego se samo odoka lupa.

klodovik

alkohol je otrov, kao i cigarete. no eto, legitimno je traziti kao dionicar, uspjesnu prodaju otrova. pitanje je samo tko ce to piti i u kojim kolicinam. u medicini je poznato da lijek ili otrov se razlikuju po dozi….e sad hoce li badelovi proizvodi ciniti ljude pijanicama ili ce se badel piti po malo po cijelom svijetu…to je carobna kombinacija, alkohol, cigarete, oruzje….hocemo li se radovati novim zaposlenjima u karlovackoj industriji oruzja ako znamo da ce to oruzje morati biti upotrebljeno da opravda svoju svrhu?? poznato je da je dick cheney bio jedan od vecih dionicara industrije oruzja u sad-u, pa baskad pocne recesija udarati…neki novi rat dodje na scenu…ili da to zovemo brigom za svoju investiciju…uglavnom, ako se vratimo na samo poslovanje, badelova prilika su brodovi na kruznim putovanjima po hrvatskoj. ako bilo koja od tih luka postane pocetna luka za kruzing, trebalo bi ugovarati s tim brodovima, prodaju vina i zestica za barove i restorane…jer naime jedan brod zna imati i po 1000-3000 putnika…a platezna moc im je dobra. pogotovo isti ti turisti znaju da je na brodu sve skuplje, pa je potrebno dobro opskrbiti ducane u primorskim gradovima badelovim proizvodima (dubrovnik, korcula, mljet, hvar, split, sibenik, brač, zadar, rijeka, krk….). vole oni kupiti i po 5-6 boca vina za 30-50 kuna da im se nadje umjesto vjerojatno 100-150 kn na brodu. Drugi valjanji potez vlade RH bio bi da dozvoli reklamiranje vina na tv, novinama itd…badel bi mogao tiskati majice kao i zgb pivovara…to je jeftina investicija…nek tako pomognu domacoj industriji a ne promasenim dokapitalizacijama…pa kako je nastao duh od 120 mil kn? pa necemo valjda poslovati isto, a ocekivati promjenu? vino je nas prirodni proizvod a ne pivo, a nek se onda svjetske korporacije (heineken.karlovacko pivo i žuja-amerikanci) nose s konkurencijom vina. eto, samo toliko. Navodno milijun gostiju na kruznim putovanjima ove godine posjetilo je dubrovnik.da je svaki kupio jednu bocu vina proizvedenog u Hr…30-40mil kn…to je bezbolan izvoz.

nastavio bi se na kolegu Cone-ta.

Na ovom forumu je puno više pametnih ideja i strategije o tome kamo bi badel trebao ići i kako poboljšati kompaniju nego što ih ima i uprava i nadzorni odbor i krupni dioničari.

to je žalosno i jadno je gledati na koju je razinu ova kompanija pala a uopće nije svoje brendove uništila,i dalje su lider u jap-u i poslije todorića drugi u vinima.

dvije informacije:
prvo navodno su na pelješcu dužni kooperantima još za 2008 i pitanje je kad će im platiti
i drugo Zaba kao glavni vjerovnik je brendove procjenila na 100 milijuna kuna.

Some people get rich studying artificial intelligence. Me, I make money studying natural stupidity

Puno je plača na ovoj dionici.Dosta toga je i vrlo opravdano,no zar ne vidite ,otkad je Perković izbačen iz sedla da dobre vijesti stižu jedna drugu.Zato što se naopako radilo(pretpostavljam namjerno da bi se BD62 preuzelo jeftino) dionica je na vrlo niskim razinama,inače bi bila na 250-300 kn.Trenutačno je situacija puno bolja i vidi se svjetlo na kraju tunela.Naravno da još postoji opasnost za poslovanje(po meni je ta opasnost sve manja),ali zar bi mi mogli ovako jeftino kupiti dionicu da je poslovanje uvijek bilo normalno.Ja kupujem sada BD62 jer mirišem njihov povratak u normalno poslovanje,a tada će cijena dionice biti kud i kamo viša i svi će navaliti na kupnju.
Sudjelovanje na tržištu kapitala shvaćam kao prepoznavanje perspektivnih dionica koja će mi donijeti solidnu dobit ,sigurno veću nego mnoge druge danas trejderske dionice.Ako ne bude tako popušit ću lovu,jednostavno zar ne.
PS
Zahvaljujem se blacstoneu i conu na na dobrim postovima.

klodovik

http://www.poslovni.hr/vijesti/vlada-prebija-dug-za-60-posto-udjela-u-badelu-164360.aspx

who dares, wins

sad ćemo vidjeti kako će se razvijati situacija.
hoće li uprava ostati,kakva nam je država i kako će upravljati sa kompanijom.

nije se smjelo dopustiti da država pređe 50 posto.odakle uopće upravi legitimitet da razvlasti dioničare,koliko znam oni samo nemaju ni jednu dionicu u badelu.

uglavnom sam razočaran.pravi smo hrvatistan, bangladeš nam nije ravan.

Some people get rich studying artificial intelligence. Me, I make money studying natural stupidity

New Report

Close