oko cijele price o preuzimanju, promakao nam je ovaj dio.
http://www.poslovni.hr/vijesti/emil-tedeschi-napokon-iduci-tjedan-ulazi-u-kalnicke-vode-158219.aspx
dakle ipak se uspjelo prodat, neki su govorili da nece.mislim da je ovo dobra vijest, konacno su se rijesili voda koje su im radili gubitke, trebale bi stvari krenut na bolje.
misljenja?
verdi,ne računa se to tako ,naročito ne za period koji si ti prikazao.
Može li pomoć.
Kako se računa?
Kolika bi trebala biti minimalna ponuda?
[/quote]
300kn po toliko su stjecali.
[/quote]
Hvala kolega, ali mene zanima klodovikova računica.
[/quote]č
Minimalna ponuda,a mislim da je neće biti, je 300 kn.Plan je bio ne više od 100.Ali država uzvrać udarac.Tako i treba.
[/quote]
koji vjerovnik bi doticnoj gospodi dao novac da kupe dionice po 300 kn? instrument osiguranja povrata kredita? kakvi su im prihodi, obzirom da kao fizicke osobe trebaju dati ponudu? Ima opcija i da oni daju ponudu, a da banke sklope preko trecih partner ugovorcic da kroz neko vrijeme vrate te dionice u posjed tih partnera itd. Kako se regulira ta situacija? da li skupstina postaje formalnost i da li je pravo utemelljeno imati ugoovor unaprijed da ces vratiti (cak ne prodati) stecene dionice putem javne ponude? Jel dotivnoj gospodi trenutno zabranjeno kupovati na burzi? zasto to ne rade ako je cijena 75 kn,a oni bi imali obvezu ponude na 300 kn? Zapravo, tko zna u cijim rukama ce na kraju zavrsiti badel…
30 sekundi je bilo u blokadi !!!
kakva je to blokada od 30sekundi u cijem je to interesu
[/quote]
Ja bi rekao da su bili spremni na to pa su promptno reagirali. Kao da se primjećuje neki mali napredak na ZSE sa novim rukovodstvom. Nevezano na ovo to je ipak samo moj dojam.
@ cone,
ne mogu kupovati dok su u obvezi, a i da mogu svima mora biti isplaćena najviša cijena pa se sad postavlja pitanje koja je to cijena i nadoknada onima koji su im poslije prodali jeftinije. Npr. ako je cijena 280 a oni su kasnije stekli po 130 onda moraju još 150 doplatiti. Ovo je dosta zamršena stvar jer je Hanfa neshvatljivo kasno reagirala dok Uskok još nije ni mrdnuo. Polančec je sa Podravkinom lovom htio sebi kupiti dionice dok je istu stvar radio i Perković. Sad je li zakon za sve isti bumo vidli. Svatko tko se bar malo u ovo razumije vidi da se radi o notornom lopovluku ali pošto je tu politička pozadina u pitanju zakoni postaju nebitni.
pa u pm…kad će ovo na 130 kn….pa čekam od 10:00…jbt pa ovo fakat nema smisla….ni na opte nema vlakića niti ovdje …ovo je stvarno prešlo svaku granicu dobrog ukusa… [angry]
pa u pm…kad će ovo na 130 kn….pa čekam od 10:00…jbt pa ovo fakat nema smisla….ni na opte nema vlakića niti ovdje …ovo je stvarno prešlo svaku granicu dobrog ukusa… [angry]
kolega nema više euforije ljudi su se naucili pameti pa ne trce pred vlak [lol]
kolega nema više euforije ljudi su se naucili pameti pa ne trce pred vlak [lol]
[/quote]
Ma znam da nema euforije….ali treba nam malo adrenalina….kvragu, a baš sam se ponadao da ćemo dobiti dvije nove igračkice….pa dugo se nismo "igrali"…mah idem se zahebavati s vlds-om [lol]
Neće to nikad na 130kn. Danas je SELL DAY!
[/quote]
Ja bi rekao da su bili spremni na to pa su promptno reagirali. Kao da se primjećuje neki mali napredak na ZSE sa novim rukovodstvom. Nevezano na ovo to je ipak samo moj dojam.
@ cone,
ne mogu kupovati dok su u obvezi, a i da mogu svima mora biti isplaćena najviša cijena pa se sad postavlja pitanje koja je to cijena i nadoknada onima koji su im poslije prodali jeftinije. Npr. ako je cijena 280 a oni su kasnije stekli po 130 onda moraju još 150 doplatiti. Ovo je dosta zamršena stvar jer je Hanfa neshvatljivo kasno reagirala dok Uskok još nije ni mrdnuo. Polančec je sa Podravkinom lovom htio sebi kupiti dionice dok je istu stvar radio i Perković. Sad je li zakon za sve isti bumo vidli. Svatko tko se bar malo u ovo razumije vidi da se radi o notornom lopovluku ali pošto je tu politička pozadina u pitanju zakoni postaju nebitni.
[/quote]
uvijek je zanimljivo kake netko dodje u poziciju imati veliku placu za skroman rad i tko to odobrava? kako netko dodje u poziciju jeftino otkupiti dionice tvrtke koja je stvarana u socijalizmu pa ju je "maestralni" hfp nekako rasprodao. mislim generalno, ne nuzno na badel. kako smo lako usvojili te kapitalisticke doktrine bonusa, nagrada, opcijskih dionica….bas zanimljivo…a kako tek drzava donosi pravila koja sama ne postuje…pogledajte samo ovaj inin dug…ma kako netko moze stvoriti dug prema drzavi od 1-2 milijarde kuna….a jedno od zanimljivijih pitanja: moze li hanfa kontrolirati skrbnicke racune preko kojih mozda ova cetvorka ima jos dionica badela? da li se na glavnoj skupstini mora otkriti identitet osoba u cije ime ih neki odvjetnik zastupa? eto neke stvari ne znam, ali u Hrvatskoj je sve moguce. a jos je zanimljivo kako prvi ja a i mnostvo na ovom forumu voli ocekivati zaradu radi par informacija, tzv laka lova…kupis danas pa netko mora od tebe kupiti za 5 puta vise za mjesec dana….igre bez granica….sve mi se cini da ce netko drugi kupiti badel…da li ova cetvorka ima mogucnost prodati ove dionice nekom trecem bez da da ponudu?
Ljudi moji daj se malo skulirajte i pozabavite se malo brojkama, a ne razno raznim špekulacijama.
Znam, da Sanaderovi pipci još haraju burzom, poput recimo Samodolovih pravilnika, ivjerojatno će još dugo, ali ipak malo zdravog razuma ne bi škodilo.
Jedne Kalničke vode, pred kojima možda jest budućnost, samo se još ne zna koliko svijetla, Tedeschi plaća 80mil. kuna, a cijeli Badel po 80 ima trž.kap. manju od 60 mil. kn. ili po 130, cca. 100mil. kn
Ne budite ovce…