http://www.agroklub.com/ratarstvo/proslogodisnje-iskustvo-smanjuje-hektare-pod-repom/16325/
I ovo smanjenje površina zasijanih šećernom repom gotovo je jamac da će površine zasijane kukuruzom i pšenicom ove 2015. biti veće nego lani.
Ako se ostvare neke prognoze da će poslovni rezultati za 2014. koje s nestrpljenjem očekujemo biti jači za 10-15% onda je to sve skupa dobra najava za budućnost.
U ovom gornjem Katarininom postu intrigantna mi je činjenica da je u EU izvezeno samo crvenog kukuruza sa 1100 ha zasijanih površina, a ukupneo zasijane površine BCIN-a sjemenskom robom su max do 5000 ha.
Ispada po tome da samo ta grupa čini izvoz od 20% od ukupne proizvodnje.
Ako tome dodamo izvoz sjemena drugih grupa plus povećane cijene koje se navode u EU, vidim samo svjetlu budućnost.
Dobro da budem precizniji, tko se pokušava iskrcati?
Tko god da je, samo neka tako nastavi… 🙂
katarina izgleda. njezine najave nisu bile točne odnosno potrošili su dobar dio kapitala.
osim što prenosi plaćene oglase, trebala bi bolje sagledavati realno stanje.
Izvješće izlazi za mjesec dana, a netko pokušava izaći iz dionice dok još može? Mislim, do 530 kn ponuđeno je dionica u vrijednosti 600 tisuća kuna.
Tko prati moje postove, zna da ne drukam. Dapače.
Ovdje sam bio, zaradio i vjerujem da ću opet učiniti isto. ALi, nikad neću prestati lamentirati kako uprava nije shareholders friendly. Jedno izvješće godišnje? Onda kreće mistificiranje izvješća, a činjenica je da nitko ne zna činjenice. I kako onda ulagati u takvoj situaciji? Jako hazarderski, pa je i većina postova takva.
Na kraju, samo sam primijetio kako se kupnja povukla na 480 (i to ne neka ozbiljna kupnja), a netko istovremeno spušta gaće između 515 i 530 u iznosu većem od pola milijuna kuna. Za ovakvo tržište u HR, a pogotovo za ovakvu dionicu to nije zanemariva stvar.
To je indikativno, a u nedostatku drugih informacija (izvješća, intervjua, članaka o BC-u), to postaje i činjenica. Nažalost. A sve radi uprave kojoj je status d.d.-a bitan jedino radi kreditiranja.
Kolega ovdje su već bile 2 transakcije po 520 kuna i to nedavno, tako da to nije ništa novo. BCIN ima zadržane dobiti sasvim dovoljno da pretrpi katastrofalno izvješće bez ikakve štete,a ako izvješče bude očekivano dobro… U očekivanju lijepe dividende, pozdravljam
Izaći pokušava Turist d.o.o koji se u dionici nalazi od 2006/07. godine i ulaz im je bio na dražbi po 5600 kuna.
Cijela burza je u balunu i nije najbolji trenutak za izlaz.
U očekivanju godišnjaka za 2014. ne može se govoriti niti o mogućnosti nove veće izvrsnosti niti o katastrofi.
Parametri su zadani u gabaritima od 10-15% u odnosu na 2013. godinu.
Tvrtka posluje uspješno, bilježi dobit već desetljeće dva i tako će i ostati.
Dionica je brutalno podcijenjena a tržišne oscilacije dobro su došle.
http://rgfi.fina.hr/JavnaObjava-web/izbornik.do ovo je link di možete očekivati izvještaj
Fer forumaši poslali mailom najnoviji financijski od 2014. Napomena je da se radi o izvještaju bez tvrtki konsolidiranja.
Poslovni prihodi manji su za 10% od 2013. godine i iznose jedva oko 86mil kuna.
Neto dobit je pala prko skoro za 30% i iznosi jedva 5 milijuna kuna.
Ja se osjećam jako loše i prevareno.