Kakav kvartalni kad ovdje idu samo godišnji?
Zanimljiv rast prometa zajedno s rastom prosječne i zaključne cijene.
O očekivanjima GFI za ovu godinu već se je pisalo poslije skupštine u lipnju mjesecu.
Manje više sve je poznato, osim naravno pozitivnih ili negativnih iznenađenja 🙂
Kakav kvartalni kad ovdje idu samo godišnji?
U pravu si izbacuju samo godišnji, međutim niti ne treba im kad im je BVPS 1000 i ohoho kuna,a iz godine u godinu su sve profitabilniji
Zanimljivije od svega je da prodavači cimaju tek na većim cijenovnim razredima.
A i kako bi na ovim kad je dug 16,60% kapitala, Ev/Ebitda 2,20, a P/Ebitda 3,30.
Neki moji suradnici i kolege koji se više bave financijama preuzimanjima uvjeravaju me da kod nas nema kvalitetnih ne dubioznih tvrtki bilo na burzi ili van burze nad kojima se može preuzeti kontrola ispod 8 EBITDA.Ako je to istina i ako ima istine da se u dogledno vrijeme može tako nešto dogoditi sa BCom ja bi onda onako lakonski zaključila da bi se to moglo dogoditi po najmanjoj cijeni od 1300 kuna po dionici.Najmanje.S tog stajališta nisu mi jasni ovi neki koji su istaknuli naloge na manje od tisuću.Jedino ako im namjera ne bi bila uplaši pa prikupi.Ovo što pratim zadnjih mjeseci jako mi se čini da se tako i radi.Nadam se da mi nitko neće zamjeriti ovako lakomislenoj
Sutra su u Rugvici Dani polja hibrida kukuruza BCa.Okupljanje i program počinju od 10i30h prostorijama društva i zavrašava u 13i30h zajedničkim druženjem.Između dosadašnjih rekordera biti će predstavljeni i 8 novih hibrida.
Wtf?Malo ti malo vi i sve to u tri rečenice.A jučer se baš dobro zabavljalo i puno toga napravilo i dogovorilo.Pokusna polja pokazala kakve nove adute u rukavu ima BC.Uz stare provjerene sad imamo odgovor i za klimatske nepredvidljive napade svih vrsta.U razgovoru sa partnerima doznaje se da ne pamte ovako dobru godinu.
Katarina,najviše mi se sviđa …sad imamo odgovor… i …u razgovoru sa partnerima… Jesi li ti glasnogovornica Bc instituta? Ne bi li trebala biti na bolovanju?
Bolovanju?Kad bi bilo ikakvog razloga za uvrede ovo bi mogla tako i shvatiti.Ne znam zašto si iz konstruktivnog pisanja spustio na ovaj nivo ali valjda postoji neki razlog.Nije ni važno.Meni je za ovaj forum i moju lisnicu važno da sam u svakom slučaju sretna i zadovoljna što BCu dobro ide a očito je da će ići i bolje.Znanstveni i inovatorski dio radi fenomenalno,proizvodnja je vrhunska,prodaja ide sve bolje,naplata ima teškoća ali je puno bolja nego u bližem i daljem okruženju i biva sve bolja.Vidi poslovnu transakciju Gorup-Chromos Agro.Izvoz rastura.Ja jednostavno ne vidim nikakvih rizika pri ovoj valuaciji i uživam u tome.Ne znam jesi li i ti dioničar i kom obimu ali čim pratiš ovu temu pretpostavljam da jesi ili da planiraš biti.Da,u tome je možda bitna razlika.Sam ili ću.I uz sve nabrojano,prikupljeno i analizirano sigurna sam da će se moja procjena za 2014.pokazati točnom.Da se ne bi ponavljala vidi moje postove na par stranica ranije.
Lipo Tito iznosiš i ja se baš nekako veselim tim tvojim zaključcima.
Samo bode u oči kako neke stvari gađaš s takvom preciznošću.
Ili imaš kristalnu kuglu ili…
Mene bi eto najviše radovalo kad bi taj Gorup konačno sišao sa prvog mjesta dužnika. Mislim da se radi o otprilike 3 milijuna kuna sa 31.12.2014. Ostali veći dužnici su tvrtke kćeri i to me ne brine. Ako transakcija koju spominješ pripomogne tom cilju ja ti skidam kapu.