Šteta što se nisi prije javio sa tako genijalnom idejom.
Svašta li majka rodi
A ništa onda …
Sretno vam u radničkom dioničarstvu, a ti i dalje objavljuj listu TOP -10, te moli boga da ovaj jedini kupac vaše dionice (Jelošek) uspije dionicu ugurati na listu likvidnih na burzi. [emo_zloban]
Koeficijent Tekuće Likvidnosti za BCIN
2011/3,56 ; 2012/4,72 ; 2013/4,13
Inače k>2 se smatra velikim, pa evo jednog citata iz knjige koja se bavi analizonm financijskih izvještaja…
“Za pretpostaviti je da veća vrijednost pokazatelja tekuce likvidnosti osigurava bolju poziciju dužniku, pred vjerovnikom. Sagledavajuci problematiku iz drugog kuta, preveliki iznos pokazatelja tekuce likvidnosti mogao bi signalizirati loša postupanja manadžmenta. Izuzetno visok pokazatelj tekuce likvidnosti može znaciti i neiskorištenu gotovinu, preveliki nivo zaliha u odnosu na stvarne potrebe te loše upravljanje potraživanjima, rezultat kojeg su prevelika potraživanja. U isto vrijeme, navedena situacija može znaciti da se ne koriste dovoljno mogucnosti kreditiranja od strane dobavljaca.”
Moglo bi se i drugačije reći “Nije zlato sve što sija…”
A ništa onda …
Sretno vam u radničkom dioničarstvu, a ti i dalje objavljuj listu TOP -10, te moli boga da ovaj jedini kupac vaše dionice (Jelošek) uspije dionicu ugurati na listu likvidnih na burzi. [emo_zloban]
[/quote]
Pitam se kad ce Jelosek izlazit kak ce to izgledat… sad sam izasao potpuno iz pozicija u koje sam usao <400kn...bila je neko vrijeme i cetvrtina mog portfelja dionica BCIN al sad na 480 i 520 i 550ak kn izasao s solidnim prinosom.
Jos uvijek mislim da ima mjesta za 600-800kn kao sto sam prije pisao, no ja cu uzet svoj profit ovdje.
Najveci problem jedino je skrti vlasnik, nedostatak pravih kupaca osim ZJ te netransparentnost tj. 1 godisnji izvjestaj.
Ali realno po valuacijama BCIN vrijedi oko 700kn, iznad toga mislim da bilo vec malo pretegnuto.
To su argumenti prodavaca, neznam sto ce kupci reci ali ocito je da imaju bolje argumente od mene jer prevladavaju.
najlogičnije bi bilo što katarina kaže. nadam se da je Škoro shvatio da ne može dalje. u zadnjih 5 godina nije napravio značajniji iskorak odnosno uspio je zadržati stabilnost poslovanja’ uz smanjenje tržišnog udjela. A to je za mene premalo. Adris je stalno investirao u razne segmente i efekti če se vidjeti s tim da je škoro u turskoj prosuo (ne)namjerno 20 milja. Dakle to je isto kad Dinamo igra u europi, pa se uglavnom napucavaju s njim, a tako bi i vlasnici trebali razmišljati. u slucaju preuzimanja realna cijena 800 do 1100 kn i ovisi da li ide isplata zadržane dobiti od 100 do 200 kn. u svakom slučaju ovo vrijedi, a neko nestrpljivo i brzo skuplja.
Čuj ovoga ne zna kak bu to izgledalo kad Jelošek bude izlazio.Ne znam koji su njegovi motivi ali ne bu sigurno tebi prodaval.Ne upucava neko par miliona kuna u nešto a da ne zna zašto.
A ništa onda …
[/quote]
Pitam se kad ce Jelosek izlazit kak ce to izgledat… sad sam izasao potpuno iz pozicija u koje sam usao <400kn…bila je neko vrijeme i cetvrtina mog portfelja dionica BCIN al sad na 480 i 520 i 550ak kn izasao s solidnim prinosom.
Jos uvijek mislim da ima mjesta za 600-800kn kao sto sam prije pisao, no ja cu uzet svoj profit ovdje.
Najveci problem jedino je skrti vlasnik, nedostatak pravih kupaca osim ZJ te netransparentnost tj. 1 godisnji izvjestaj.
Ali realno po valuacijama BCIN vrijedi oko 700kn, iznad toga mislim da bilo vec malo pretegnuto.
To su argumenti prodavaca, neznam sto ce kupci reci ali ocito je da imaju bolje argumente od mene jer prevladavaju.
[/quote]
Malo je 700 kn, kolega. Mislim da bi vam se Škoro samo nasmijao. Na toj razini EV/EBITDA = 5?
A znamo i koliko se agresivno amortizira, ako se dobro sjećam (ne da mi se sada gledati) mislim da je bilo i po 25%, tako da niti ova dobit nije realna.
IMHO
Dovoljno je reci samo da je ADRS prije kupnje CROS imao po cijeni od 300kn EVEDIBTA oko 2.8 i PE oko 10…
Jako blizu BCINa…
Sad se pitam u koju firmu bih radije ulozio…
Onu kojom vladaju mirovinski fondovi ili onu na kojoj vlada 1 osoba(makar se s primjerima dionica(LPLH,KORF,SNHO,ARNT…) u kojima je XY sudjelovao vidi da ni to nije lose).
Sad se pitam u koju firmu bih radije ulozio…
Promasio si ceo fudbal…
Je, Fedore, u pravu si, već dva dana ne raste 20% dnevno, problem je to veliki, vjerojatno je cijeli posao otkazan…