BCIN (BC institut)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska BCIN (BC institut)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ovaj moj prethodni post sa linkom malo je invalidan.Prije linka napisala sam par riječi ali sad vidim da ih nema.Možda se radi o mojoj grešci pa ću ponoviti.
Najprije jako me nasmijava smisao za humor kolege stocka a onda pomalo i žalosti koliko punoglavaca ima ovu dionicu i trza na vic o 20kn dividende.Istovremeno nema ni jedne riječi o izvješću koje je uploudao sa stranica fine.Valjda ti je sad kolega jasno zašto ja do sada nisam postala izvješće kojeg sam platila u fini.Doduše ti punoglavci su priličan garant da će se uvijek moći dokupiti pokoja dionica ispod cijene.Linku je prethodilo i pitanje da li ste čitali ovo što piše pod linkom gdje se veći poticaji i isplativost proizvodnje očekuje osim povrtlarsta i šećerne repe i kod uzgoja teletine i govedine što logično povećava potražnju za kukuruzom a to opet logično stimulira porast poslovanja i cijene BC-a.Eto sory ako sam bila nejasna samim postanjem ovog linka http://www.vecernji.hr/hrvatska/za-svaki-hektar-povrca-500-eura-poticaja-952083

Katarina a i Stock,mislim da nije u redu da se ljudima rugate,ako neznate pomoc nemojte ni odnemagat.

Bila bi vam zahvala da se ponasate primjerno kako burza i sama zahtjeva.

Što se mene vaćaš.
Vidiš koliko je bilo forumaša koji su u čudu ostali.
Ja im ponudim besplatno školovanje a ti ovako o meni.
I nije ti ovo burza, ovo je forum.
I bolje bi ti bilo da odvojiš par sati i proučiš izvještaj i reviziju za 2013. i procjeniš što se sve tamo krije nego da zgubidaniš i pričaš kako ti ne znam pomoći.

Na stranu pametovanja i punoglavci, sta je s dividendom? Poslao podatke na e-mail spomenut ranije i koji stoji naveden na sajtu ali nema ni odgovora ni divke. Rok je bio jucer…

MINISTARSTVO UPOZORAVA MONSANTO ‘Donacija dolazi u obzir samo ako nije GMO!’

http://www.jutarnji.hr/ministarstvo-poljoprivrede–monsant-je-zelio-poslati-gmo-sjeme-u-poplavljena-podrucja-/1209936/

Ovaj komentar nije preporuka za kupnju ili prodaju. Moje računice i razmatranja mogu biti netočni i nesuvisli, stoga se nikako pri mogućim investicijskim razmatranjima nemojte oslanjati na njih.

Treba im zahvaliti na tom GMO-u.
Nama to nije potrebno, nismo kruha gladni unatoč svim našim krimosima i problemima s poplavama i vremenskim nepogodama koje nas sustižu.

Imamo vrhunski kvalitetan domaći proizvod i puna skladišta zaliha.
Neka Ministarstvo plati BCIN-u i PPKOS-u i neka opskrbe nastradale.
Ponosno i hrabro naprijed svim svojim snagama.

Bar nešto dobro.Ovde se upecala neka sića jučer.Ima većih slonova od mene.

Mene to tek čeka, oli obično kad ja krenem u shopping, to bude prekasno…

Ovaj komentar nije preporuka za kupnju ili prodaju. Moje računice i razmatranja mogu biti netočni i nesuvisli, stoga se nikako pri mogućim investicijskim razmatranjima nemojte oslanjati na njih.

I danas sam pojačala poziciju u ovoj dionici.Malo po malo ispravljam vlastitu grešku.Čini mi se pak da sve više kupaca shvaća po kakvim parametrima skuplja ovu dionicu.

Ne srami se objavi ih, parametre mislim, ili još misliš da možeš ušićariti na ovim razinama 🙂

P/S 0,64
P/E 7,81
P/B 0,39
BVPS 1.089,67
EPS 54,43
ROE 5,00%
ROA 4,28%
EBIT marža 9,22%
EBITDA marža 22,81%
NPM 7,35%
K. tekuće likv. 4,13
Novac/share 188,33
Dug/kapital 16,65%
EV/EBITDA 1,54
P/EBITDA 2,58
P/EBIT 6,39
P/EA 5,05

Pa ne nadam se previše.I ovih par uleta me ugodno iznenadilo.Možda ljeta shema još nešto doprinese.Ali kupiti nešto po trećini booka,bez zaduženosti i sa 1,5 EV/EBITDA je pravo zadovoljstvo a za sve drugo tu je Mastercard.Uz sve te dobre pokazatelje mene još više raduje uvjerenje da će rezultati za ovu i narednu godinu biti sve bolji i bolji.

Ja nisam bio te sreće da uspijem nadokupiti ispod 400 kn. Još se nadam. Možda kakva loša vijest ili ljetna letargija me iznenadi, ali zasada me baš i ne ide.

New Report

Close