Slažem se.I danas jedan od najnižih P/E na ZSE unatoč očitom skrivanju dobiti dogodine bi na ovoj cjenovnoj razini izgledao smješan ako se bar približno ostvare moja očekivanja o dobiti za 2014.godinu od cca 10mil.kn.
tu pitaj…kad već ne vjeruješ što na Forbesima, forumima i blogovima piše 🙂
Sandra Lisac Beljan, direktorica sektora
tel:+385 (0)1/2781-550
fax:+385 (0)1/4854-068
e-mail: sandra.lisac@bc-institut.hr
Godišnje financijsko izvješće za 2013.g. saznat ćemo uskoro iako se neslužbeno već zna kakvo će okvirno biti i o tome se već ovdje pisalo.Kvartalna izvješća BC-a ne objavljuje jer nije obavezan.Zbog uglavnom sezonskog karaktera poslovnih prihoda navodno na samoj skupštini koja se održava obično u lipnju od uprave se mogu čuti okvirna očekivanja za tekuću godinu.U uvjetima pada prihoda i negativnih rezultata poslovanja i shodno tome pada cijena dionica na tržištu velike većine tvrtki koje tamo kotiraju,rezultat BC-a koji se očekuje bit će melem,a kretanje cijene dionice zadnjih mjeseci kontra struji to i potvrđuje.
PE = 9.5
EV/EDIBTA = 1,30
Jel postoji jeftinija firma na ZSE?
Adris je blizu (EV/EDIBTA = 2,31 , PE= 11,48)
I ht (EV/EDIBTA = 3,01 , PE= 9,08).
Problem tih “konkurenata” i ujedno uzrok niske valuacije je ocekivanje pada prihoda u buducnosti i dobiti. Taj trend pada prihoda i dobiti se i vidi u fin, izvjescima obje tvrtke jer u zadnjih 5 godina im je jako pala ukupna dobit.
Jel taj slucaj i sa BCIN?
SUmnjam da bi na efikasnijem trzistu cijena bila manja od 440kn po dionici.
Dobit preko 10.000.000 kn.
EPS preko 60 kn.
Veoma dobro!
* u sveopćoj žurbo sam “dodao” 1 milijun. Učinilo mi se na prvu 10…a sada kad gledam piše 9… [emo_beztona]
Godišnje financijsko izvješće za 2013.g. saznat ćemo uskoro iako se neslužbeno već zna kakvo će okvirno biti i o tome se već ovdje pisalo.Kvartalna izvješća BC-a ne objavljuje jer nije obavezan.Zbog uglavnom sezonskog karaktera poslovnih prihoda navodno na samoj skupštini koja se održava obično u lipnju od uprave se mogu čuti okvirna očekivanja za tekuću godinu.U uvjetima pada prihoda i negativnih rezultata poslovanja i shodno tome pada cijena dionica na tržištu velike većine tvrtki koje tamo kotiraju,rezultat BC-a koji se očekuje bit će melem,a kretanje cijene dionice zadnjih mjeseci kontra struji to i potvrđuje.
Evo, saznali smo ga. [emo_smijeh]
Moram priznati kako sam očekivao rast prihoda i dobiti. Rast prihoda je izostao. Dobit se povećala, koliko sam vidio nabrzinu, zbog manje amortizacije. Obveze porasle (ne znam kako i zašto jer su malo “škrti” s informacija).
Ali sve u svemu, izvješće je i više nego li ok!
Pad prihoda je očekivan jer nisu imali sjemena kukuruza za prodaju u dovoljnim količinama (kao i svi drugi sjemenari), već su prodavali kupcima pojedine hibride samo cca 20%. Bitno je da su financijski bolje prošli i da su prodali sve stare zalihe, a za ovu godinu imaju dovoljno zaliha, abiti će više zasijanih površina pod kukuruzom, a i ostale podružnice će doprinjeti daljnjem rastu.
Kupili su u Srbiji jednu tvrtku, tako da se stvari kreću i dalje na bolje. Uglavnom keš oko 200 kn po dionici, dobit oko 56 kn, a ukupni cash flow oko 88 kn po dionici.