Što se to danas događalo?
Oko 12.30 pojavio se na kupnji nalog 2000 komada sa oznakom H
Prvo na 300 pa onda na 400 kuna, i nakon jedno 5 minuat se maknuo?
Ne radi se o malo novaca, za ovaj vidljivi dio to je 800.000 kuna
Ako je bilo tako kako kažete onda je to očita manipulacija…. To ne bi smilo biti baš dopustivo… (Samo moje mišljenje)
Što se to danas događalo?
Oko 12.30 pojavio se na kupnji nalog 2000 komada sa oznakom H
Prvo na 300 pa onda na 400 kuna, i nakon jedno 5 minuat se maknuo?
Ne radi se o malo novaca, za ovaj vidljivi dio to je 800.000 kuna
Pregovara se… 🙂
Misliš reći cjenka se.Ha,čuj,nije lako skupiti veću količinu neke dionice s ovakvim parametrima na ovim nivoima.Poziv je odaslan,zabava zagarantirana.Neinformiranima,ostao je još ožujak za poseban režim trgovanja,7.travanj ulazimo u redovan,ako se cjenkaroši ne poklope ranije.
Uključujući današnji trguje se još 8 trgovinskih dana u ovom režimu trgovanja.Sa 7.travnjem počinjemo cijelodnevno trgovanje.Očekujem namještanje cijene gore ili dole dok je ovakav invalidni način trgovanje još na snazi.Uz sav mentalni napor ne mogu razumjeti zašto ZSE uz ovakvu cijelokupnu nelikvidnost na cijelom tržištu kapitala ustraje na bilo kakvoj selekciji odnosno posebnom režimu trgovanja bilo koje dionice.
Vrlo zanimljivo, znači više semenki na istom prostoru ;)Mi ćemo to vrlo brzo pretvoriti u još neobradivih površina 🙂
Nisam jučer stigla a imala sam namjeru dodati kako nas za koji tjedan očekuje poziv za skupštinu koja je kako vidim uobičajeno sredinom lipnja.Pokušala sam saznati ima li se namjeru mjenjati dividendna politika, politika raspolaganja trezorskim dionicama i slično ali vrlo malo sam mogla izvući.Osobna očekivanja su da bi dividenda mogla biti ipak veća ali neznam imaju li rezervi za isplatu onih bezporeznih,mislim da ipak ima.Trezor je prazan unatoč odluci o rezeviranju 2,2 mil.kn za kupnju i imam mušicu da je promjena načina raspolaganja trezorskim u razmatranjima.Ipak zna se da je Škorina prva,zadnja i odlučujuča, tko zna što se njemu mota.
Apsolutno je točno da je poseban režim trgovanja na ovakvoj burzi glupost i nevjerojato je da odgovorni ustraju na toj regulaciji. Što se BCIN-a tiče mislim da će se neke stvari o kojima pišeš u gornjem postu mijenjati, ali pričekajmo još malo pa ćemo biti pametniji. U okruženju predstečajuša i gubitaša koji “haraju” tržištem kapitala uvjeren sam da će posjedovanje dionica firmi sa ovakvim dugogodišnjim poslovanjem i perspektivom dati razloga za zadovoljstvo ostvarenim prinosom.
Polovicom travnja izlazi gfi na http://rgfi.fina.hr/JavnaObjava-web/jsp/prijavaKorisnika.jsp a nedugo zatim i revizorsko.