BCIN (BC institut)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska BCIN (BC institut)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Imaju i patente na nekolicinu hibrida koje su proizveli te ubiru patentna prava.Malo se o tome pisalo ovdje.Također dionica je vrijedila 4000 kn 2009 godine te je ako se nevaram iste godine napravljen i stock split u omjeru 1:10.
Većinski vlasnik je od tada (br1.) povećavao svoj udio u firmi.
Znam da se tada špekuliralo da BCIN ide u prodaju s ulaskom u EU.(kažem špekuliralo).Da li je izlaganje kolege Kerempuha i njegova pohvala blogera na blogu nekom pomrsila račune preostaje nam tek vidjeti.

OŠ NEŠ BANGLADEŠ!

Danas sam bio prezauzet i sad kad sam vidio bicn ugodnog li iznenađenja.
Šteta što sam imao samo neku siću.
Velik promet daje za pravo da se konačno uključio netko tko zna što je prava dionica koja uz to još i daje dividendu.
Bravo.

vidite kako je malo potrebno da se aktivira nelikvidna dionica. tomu se ja nadam u JDTC-u koji je debelo podcijenjen, iako trenutno ne posluje sa dobiti.
nije mi nitko odgovorio jesu li radnici u BCIN zadovoljni ili nisu? Kakve su plaće? Jesu li redovite?

...povijest se ponavlja...

Jel moguće da će ovo od utorka stavit natrag u posebni rezim, posto tako striktno nalazu pravila, bez obzira na ovaj danasnji promet ?
Mislim da bi to bio čisti apsurd.

Valjda i oni mogu koji put napravit iznimku, ako tako slučaj nalaze.

3.3. Ubrzani prelazak u modalitet redovite trgovine
Dionica koja u trgovinskom tjednu ostvari promet od najmanje 500.000,00 kuna te ostvari najmanje jednu transakciju dnevno i najmanje 15 transakcija u tjednu prebacit će se iz modaliteta dražbe u modalitet redovite trgovine.
Burza će na kraju trgovinskog tjedna nakon završetka trgovine na svojim internetskim stranicama objaviti ako je koja dionica zadovoljila uvjete za ubrzani prelazak u modalitet redovite trgovine. Trgovina dionicama u modalitetu redovite trgovine započet će prvog sljedećeg trgovinskog dana nakon objave na internetskim stranicama.

Nemoj misliti na m2!

Al 30-tog i 31-og nije bilo transakcija, tako da, ako se striktno drze toga, kao što rekoh, onda ne ostaje u redovnom.

Na zaključnoj cijeni od 365 kuna, P/E=9,41, P/B=0,34.

Ovo ističem u uvodu samo iz razloga što sam nemalo iznenađena iznenadnom forumaškom euforijom, pa čak i zaključcima nekih uvaženih kolega aktivnih forumaša i blogera koji, pomalo besmisleno izlaze s formulacijm-otključavanje cijene.
Pa pobogu ljudi o kakvom otključavanju cijene dionice govorite na ovakvim parametrima i to tvrtke koja cijelo desetljeće posluje pozitivno svake godine bez izuzetka, konstantno se šireći na izvozna tržišta i bilančno snaži u svakom pogledu. Ako se je jučer radilo o bilo kakvom otključavanju, onda se to može reći za likvidnost, jer stvarno je fascinantno vidjeti dionicu BCINa na vrhu liste po ostvarenom prometu. Gotovo 5% protrgovanih dionica jamči da je došlo do značajnije promjene u dioničkoj strukturi i dotoku svježe investicijske krvi,signalizira da će pojačana likvidnost na koncu i doprinjeti tom famoznom otključavanju cijene posebno zato što će poslovanje BCa po svim naznakama i dalje biti u porastu. Rezultati za 2013. iako još nisu obrađeni, biti će na nivou rasta od nekoliko postotaka u odnosu na 2012., a naznake koje stižu za skorašnju proljetnu 2014. sjetvu sa istočnih tržišta, posebno Turske,Ukrajine i Srbije obećavaju još bogatiju i uspješniju poslovnu 2014.godinu.

Katarina, ukoliko referirate na moj navod, rijec “otkljucavanje” je bila cinicna. nista se nije promijenilo u poslovanju i parametrima firme, no i meni je drago no istodobno i iznenadjujuci promet od nekoliko milijuna kn. konacno povecanje likvidnost moze donijeti samo dobro, jer je to bio uz vlasnicku struktura (dijelom i malu trzisnu kapitalizaciju) jedini stvarni minus za ovu dionicu.
Za kraj cini mi se kao da je bio dogovorno preuzimanja paketa po 350-360kn, uz koje su i sitni investitori/spekulantni mogli uci/izaci ili dijelom branjenje cijene kada se uvidjelo da netko veci ulazi.
Na ovom topicu su vecinski bile argumentirane rasprave pa se nadam da ce tako i ostati.

čujte moguće je i da je došlo do dogovorenih transakcija između prodavača i kupca. vidjet će se idućih tjedana o čemu se točno radilo. drugo mi ne pada na pamet čemu odjednom povećanje likvidnosti, no ako je doista neka nelikvidna dionica došla u fokus, meni će prvome biti drago jer sam dioničar mnogih nelikvidnih, a podcijenjenih dionica. nije red da se i njima ne trguje pa je ovo svakako korak u pozitivnom smjeru na ZSE.

...povijest se ponavlja...

Potrošio trezor na kupnju ono što je mislio i to je to. Inače tvrtka je super ali dok je u dionicama Škoro nema tu puno kruha za nas male dioničare. Zbog njega sam BCIN-R-A prodao još 2007. godine. No nastavio sam i dalje pratiti razvoj događanja u toj tvrtki. Zbog kolega koje nije napustila vjera u bolje sutra dioničara BCIN-a bilo bi mi jako drago da je ovo trenutak preokreta i početak pomaka prema fer vrijednosti. Možda to već u srijedu saznamo.

SERO VENIENTIBUS OSSA[color=black][/color]

da, …. baš bi se tridesetak transakcija desilo slučajno. pa cijele prošle godine nije bio takav sveukupni promet!

Sljedeći tjedan smo u dražbovnom režimu ali smatram da ćemo već nakon dva trgovinska dana ispuniti kvotu za redovan režim u koji se vraćamo u narednom tjednu.Naravno uz znatan porast cijene, i ne nisam prodao iako sam ostvario znatatn profit u zadnjih godinu dana.Jednostavno nedam džaba!

OŠ NEŠ BANGLADEŠ!

New Report

Close