BCIN (BC institut)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska BCIN (BC institut)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Par stranica prije na ovoj temi pisalo je da Turska ima 14 puta više obradivih površina od Hrvatske. To bi značilo da je ukupno obradivih površina kod nas cca 7% od Turskih. E sad, ovi iz osječkog poljoprivrednog instituta hvalili su se da pokrivaju 5% turskih obrađenih površina. Znači li to da oni tamo pokrivaju veličinu gotovo svih hrvatskih oranica? Meni to izgleda malo čudno, ali matematika je neumoljiva. Razumijem da oni to pokrivaju samo sa KNOW-HOW i da su prihodi tu puno manji, ali bogami nema ni rizika.

Iz ustiju hrvatskog veleposlanika izašlo je da je BCIN najuspješnija hrvatska tvrtka u Turskoj. Iz toga proizilazi………………….zaključite sami.
U tom kontekstu, o veličini Irana, Ukrajine i ostalih velikih tržišta ne trebe posebno trošiti rječi.

Puno se toga dobroga ovdje krije od strane uprave, ali mislimm da neće moći to još dugo tako

Meni je žao što jučer nije napravljena ni jedna transakcija, jer bi s njom bili ispunjeni uvjeti da po ubrzanoj proceduri BC uđe u redovan režim trgovanja.

1. ŠKORO DANIEL (83910976640) 104.985 63,05 Osnovni račun
2. PLAMEGAL-TRIO D.O.O (25567118416) 5.990 3,60 Osnovni račun
3. NIKOLAC MARKO (09628354643) 3.611 2,17 Osnovni račun
4. ŠMIT GORAN (45538095493) 3.568 2,14 Osnovni račun
5. BOTKULJAK ANA (02487224648) 2.686 1,61 Osnovni račun
6. KOZIĆ ZDRAVKO (43741946735) 2.339 1,40 Osnovni račun
7. BOTKULJAK DALIBOR (90517576704) 2.235 1,34 Osnovni račun
8. TURIST D.O.O. (21819941955) 2.020 1,21 Osnovni račun
9. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D. (69326397242) 1.282 0,77 Skrb. račun
10. CVITANOVIĆ MATKO (02974673405) 1.150 0,69 Osnovni račun
Ukupno: 129.866 78,00

Evo nam novog na 9. mjestu. Katarina jel se Tito skrivaš iza skrbničkog ili si ipak malo manje zagrabila?

Ne nisam ja.Ja sam ipak malo tanja,a i ne koristim skrbničke račune.Ne sjećam se da sam kod ijedne banke vidjela da je BCIN-R-A na margin listi,pa me golica ralog skrivanja iza skrbničkog u ovom slučaju.

Može li mi netko objasniti tako visoke financijske rashode? Za što su ti rashodi/kamate?
Nekako mi je to previsoko u odnosu na sve moguće obveze (da ne spominjem samo financijske).

Ok, skoro pola je dividenda?

A opet, godinu ranije je 9.626.889 kn potrošeno na otplatu kredita (ne znam kojeg [emo_smijesak]).

Može li mi netko objasniti tako visoke financijske rashode? Za što su ti rashodi/kamate?
Nekako mi je to previsoko u odnosu na sve moguće obveze (da ne spominjem samo financijske).

Pogledati revizorsko izvješće, bilješka 5.2. ili presliku ekrana u prilogu.

Ok, skoro pola je dividenda?

Dividenda se ne smatra rashodom i ne prolazi kroz RDG. Prolazi kroz novčani tok i bilancu.

A opet, godinu ranije je 9.626.889 kn potrošeno na otplatu kredita (ne znam kojeg).

Otplata glavnice kredita ne smatra se rashodom i ne prolazi kroz RDG, za razliku od kamata koje su rashod.

Moji postovi ne predstavljaju nagovor na kupnju, prodaju ili držanje dionica koje spominjem u tekstu.

Hvala, kolega!

Je li pitao tko na skupštini ili pročitao negdje, koji su planovi što se tiče kapitalnih investicija u sljedečim godinama, ima li ih i koliki su ako ih ima ili je investirano što je planirano?

Je li pitao tko na skupštini ili pročitao negdje, koji su planovi što se tiče kapitalnih investicija u sljedečim godinama, ima li ih i koliki su ako ih ima ili je investirano što je planirano?

Kolege koje su bile na skupštini možda imaju detaljnije informacije. Po mojoj (površnoj) procjeni za održavanje moći generiranja novca na sadašnjoj razini u srednjem roku nema potreba za znatnijim investicijama, kapitalna oprema nije dotrajala niti zastarjela, pa capex može biti 2-3M godišnje. U izvješću koje se može skinuti s Fininih stranica spominju neke znatne investicije u 2013. Nadam se da se radi o dobro osmišljenim investicijama (IRR > WACC) koje će povećati moć generiranja novca u budućnosti, a ne ishitrenoj reakciji na nabrijane male dioničare koji su vidjeli hrpe novca na računu pa sad imaju $$ u očima.

Moji postovi ne predstavljaju nagovor na kupnju, prodaju ili držanje dionica koje spominjem u tekstu.

@kerempuh

Hvala

New Report

Close