BCIN (BC institut)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska BCIN (BC institut)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Klasična kontradikcija hrvatskog tržišta kapitala. Tvrtka koja više od desetljeća, unatoč svim krizama, niže iz godine u godinu rast prihoda i dobiti, ima tržišnu kapitalizaciju gotovo jednaku kratkoročnoj financijskoj pozicij, uz zaduženja jednaka 0(NULI).

http://www.agroklub.com/ratarstvo/kakva-je-sudbina-domacih-psenica/9639/

Moji postovi ne predstavljaju nagovor na kupnju, prodaju ili držanje dionica koje spominjem u tekstu.

U apsolutnom broju meni je to logično i jedino moguće. Ukupne površine zasijane u Hrvatskoj nasuprot silnih površina širom EU. Perspektiva je nesaglediva

Posmrtna pripomoć je izašla, količinu od 1840 kupila su 2 kupca: 1090 + 750 komada. BTW, s Fininih stranica može se skinuti nekonsolidirano revizorsko izvješće s bilješkama.

Moji postovi ne predstavljaju nagovor na kupnju, prodaju ili držanje dionica koje spominjem u tekstu.

btw baš gledam malo promete, raste, što veseli
recimo od 1.1. do 15.7.
2010 – 849 kom
2011 – 1436 kom
2012 – 2120 kom
2013 – 3028 kom
izvor zse.hr

Definitivno si u pravu, a današnje trgovanje svakako poboljšava krvnu sliku. Protrgovano je 1.840 dionica i ostvaren je promet od 460.000 kuna.
Broj prodanih dionica odgovara broju kojeg imaju ili su imali Aktiv brokeri/Posmrtna pripomoć, ali nije mi je jasno zašto je to napravljeno u 14 transakcija.
Zna li netko koji uvjet se mora zadovoljiti da dionica uđe u redovan segment trgovanja i koliko je ova dionica blizu ili daleko zadovoljavanju tih uvjeta.

Broj prodanih dionica odgovara broju kojeg imaju ili su imali Aktiv brokeri/Posmrtna pripomoć, ali nije mi je jasno zašto je to napravljeno u 14 transakcija.
Zna li netko koji uvjet se mora zadovoljiti da dionica uđe u redovan segment trgovanja i koliko je ova dionica blizu ili daleko zadovoljavanju tih uvjeta.

Bilo je toliko transakcija zato što su prodavač (500H) i jedan od kupaca (120H – taj je kupio 1090 kom) koristili skrivene naloge. Mislim da treba 60 transakcija u tromjesečju za ulazak u redovni režim.

Ako dobro razumijem, znači da je bilo više kupaca, što također nagovještava da se nešto mijenja ili događa?!
Vidim da si dobro informiran, pa bi te molio da podjeliš informaciju koje su brokerske kuće sudjelovale u trgovanju. Može i na “private” ako to smatraš tajnom.

Ako dobro razumijem, znači da je bilo više kupaca, što također nagovještava da se nešto mijenja ili događa?!
Vidim da si dobro informiran, pa bi te molio da podjeliš informaciju koje su brokerske kuće sudjelovale u trgovanju. Može i na private ako to smatraš tajnom.

Nemam nikakve insajderske informacije, samo sam gledao postavljene naloge u gledalici oko 13:00. Dakle, 1 prodavač (500H – prodao 1840 kom) i 2 kupca (120H – kupio 1090 kom i jedan s običnim nalogom od 750 kom).

Ok, hvala. Onda je evidentno da je prodala posmrtna pripomoć. Usput sam pronašao i pravilnik burze o posebnom i redovnom režimu trgovanja

http://www.zse.hr/UserDocsImages/aktualno/Odluka%20br.%20280.%20o%20posebnom%20rezimu%20trgovine.pdf

Odlično!
I u svakom slučaju pohvalno da se dioničari – pa makar i s nekoliko godina zakašnjenja – upoznaju s pravilima trgovanja dionicama kojima trguju… [emo_smijeh]

Danas mi je dopalo šaka revizorsko izvješće za 2012. godinu pa prenosim neke detelje koji mi se čine zanimljivim.

Ukupna materijalna imovina, kada se izuzme zemljište i ostala imovina koja se ne amortizira, amortizirana je 89,68%. Amortiziranost kod postrojenja i opreme je 94,80% a kod građevinskih objekata 84,95%
Koeficijent tekuće likvidnosti (Ktl=Ki/Ko) po godinama od 2008.-2012. 2,30-2,58-3,77-4,17-6,22
Vrijednos koeficijenta likvidnosti od 6,22 pokazuje da su kratkoročne obveze pokrivene kratkoročnom imovinom više od 6 puta i ukazuje na pozitivnu sliku tekuće likvidnosti koja je svakom godinom sve bolja, a s obzirom da bi ovaj pokazatelj trebao biti veći od 2.
U 2012. Godini na području RH zasnovana je proizvodnja sjemena svih kultura na 2937 ha, te u Srbiji na 260 ha, dok je u 2011.g. ukupna proizvodnja bila zasnovana na 2349 ha, što je 36% više površina zasnovano proizvodnjom sjemena svih kultura. Od ukupno zasijanoh površina na sjemenski kukuruz otpada 45% zasijane površine.
Koeficijent obrtaja zaliha(Koz=Nd/Za) po godinama od 2010.-2012. 0,64-0,72-1,02
I ovaj koeficijent je iz godine u godinu bolji jer ukazuje na veću brzinu kojom se zalihe kreću u fazi reprodukcije tj. njihov brži obrtaj.
Financijska imovina-udijeli u investicijskom fondu ZB Invest-12.871.146 kuna.
Poslovni prihodi u 2012. Rasli su po stopi 7,73% Prihodi od prodaje u zemlji bilježe smanjenje od 2,24% a od prodaje u inozemstu porast od 86,85% Prodaja sjemena hibridnog kukuruza povećala se na gotovo svim tržištima osim BiH, odnosno na tržištu Ukrajine, Irana, Turske, Bugarske, Makedonije, Slovenije, Srbije, Kosova i Portugala i Rusije. Prihodi od prodaje strnih žitarica na vanjskim tržištima bilježi rast od 75%
Dugoročnih i kratkoročnih zaduženja prema bankama nema.

jel ovo škoro kesu odriješio (ne vjerujem da mu je došlo iz dupeta u glavu da dionica vrijedi pre škrti je) ili ćemo dobiti novog ulagaća u top 10.

New Report

Close