dividendu sami isplaćuju (ne ide preko SKDDa barem nije išla do sada)
Hvala, kolega!
Poslao sam im upit preko maila.
FINANCIJE I RAČUNOVODSTVO
Sandra Lisac Beljan, direktorica sektora
tel:+385 (0)1/2781-550
evo ti i telefon
FINANCIJE I RAČUNOVODSTVO
Sandra Lisac Beljan, direktorica sektora
tel:+385 (0)1/2781-550
evo ti i telefon
Hvala, kolega!
Ulaskom u EU zakuhalo se sa šećeranama. Kakve će se prilike zakotrljati među sjemenarima pročitajte u prilozima…
Evo nas Katarci, mali smo ali odlični 🙂
http://www.tportal.hr/vijesti/hrvatska/273746/Katarani-napokon-pokazali-interes-za-Hrvatsku.html
Ikić je krenu sa redovnim izvještavanjem o svim događanjima na BC web stranicama pa onda stao…evo ja ću nastaviti. Nadam se da će biti čitko
Vi’š kak’ kritika deluje
kad bi barem druge kritike djelovale gdje bi malim dioničarima bio kraj!![emo_smijeh][emo_smijeh][emo_smijeh]
Ja stvarno mislim da je udruga jako dobro riješenje naših problema. ne želim biti inicijator ali rado ću pomoći u radu udruge.
postojeći mali dioničari imaju dvije varijante
1. prodati sada i u bližoj budućnosti po 200-250 kn i zaboraviti na ovu priču… cijena na burzi neće rasti velikima to nije interesantna dionica tako da očekivati kapitalnu dobiti na principu veće budale je iluzorno.
2. organizirati se kroz udrugu. smatram da dionice koje nisu kod zaposlenih prelaze preko 15% i velika je vjerojatnost da bi sve ili ogromna večina mogla pristupiti udruzi. i vršiti pritiska zakonskim sredstvima da se dobit ravnopravno dijeli svima a ne podobnima. inzistirati na većoj dividendi ali ne kao prije dvije godine samo kroz protuprijedlog već i sudskim putem za to postoji uporište u Zakonu o trgovačkim društvima… imati 30 mil kuna na računu i sa njima ne raditi ništa i ne imati nikakvu viziju za investiciji (to što će kupovati zemlju Ok ako se realizira ali sve je to na dugom štapu i više mi izgleda da je izmislio tu priču za pokriće ne isplate veće dividende) pred 5-7 godina imali su 30-60 mil kuna duga i onda su normalno poslovali a sada im treba tolika lova. ako neće u ovoj godini napraviti nikakve investicije i ako će opet biti 30 mil kuna ili više gotovine na kraju godine sudska tužbe je skoro pa zicer za isplatu veće dividende jer je više nego očito da neoprvadano zadržava dobit
3. ovo što je piero rekao oko ne isplate dividende iz 90 tih a što je rezultiralo solidnim troškovima u više milijunskom iznosu … treba utvrditi dali to škoro iz inata nije htio isplatiti (vjerojatno prema chromos agru jer se sa njima navodno tada posvadio koliko sam čuo) ako je tako onda treba škoru tužiti za počinjenu štetu društvu.
4. iako je možda prisutan osječaj da se na skupštinama ništa ne mjenja ja se ne slažem sa tim do pred par godina škoro je održao govor svi su šutjeli i pljeskali i nitko nije zucnuo, onda se počelo malo komešati od strane malih dioničara, na prošlogodišnjoj skupštini Lukić (tadašnji predsjednik skupštine) se supratstavio škorinoj samovolji i to opravdano, ovu godinu se škoro nije pojavio prvi puta (dali zbog zdravstvenih razloga ili zbog toga jer je skužio da se više nemože kontrolirati, a i da nezadovoljstvo raste to možemo samo špekulirati) i po meni najznačajnije što je ovu godinu po prvi puta reagirao netko od zaposlenika na sandrinu bezobraznu konstataciju kako su dionice dodijeljene zaposlenicima (jesu ali samo njima nekoliko uključujući i škoru čije je status upitan u društvu)
itd.
Razgovara sam sa dobrim odvjetnikom i potvrdio mi je moja razmišljanja
Sve u svemu ima tu mesa, dividenda bi bez problema mogla biti 30 kuna ali bez udruge i razjedinjeni teško se može nešto pozitivno za male dioničare napraviti.
Da budem iskren ako bi se osnovala udruga i kad bi pristupilo dosta dioničara ja bi kupovao još dionica jer to je onda druga priča.
ja sam za, ne znam ima li još zainteresiranih?
btw baš gledam malo promete, raste, što veseli
recimo od 1.1. do 15.7.
2010 – 849 kom
2011 – 1436 kom
2012 – 2120 kom
2013 – 3028 kom
izvor zse.hr
btw baš gledam malo promete, raste, što veseli
recimo od 1.1. do 15.7.
2010 – 849 kom
2011 – 1436 kom
2012 – 2120 kom
2013 – 3028 kom
izvor zse.hr
[/quote/
Promet a i cijena bi tek trebali porasti kad BC krene puniti trezor s 2 milijuna kuna koje je rezervirao u tu svrhu.