Zanima me ima li netko kakvu ideju ili pretpostavku o planovima firme oko možebitnih ulaganja ili akvizicija jer mi ovoliko parkiranje novca na računu nije optimalno riješenje.
Teško je to dokučiti. Većinski je prilično zatvoren i konzervativan, ali i vrlo uspješan. Pokušaj saznati na Skupštini 18.06. možda ga baš ti pogodiš u žicu 🙂
Nisam sigurna da ja sa svojim udjelom uopće mogu doći do riječi na skupštini. Sad si mi baš dao misliti. Evo u planer ubacujem dolazak. Do tada možda uspijem još malo pojačati poziciju. Ako ni to ne bude dovoljno možda ga odobrovoljim kakvim drugim atributima. 😉
Pripremajući se za skupštinu 18.lipnja i informirajući se sve detaljnije o samoj tvrtci shvatila sam da zbog uglavnom sezonskog ciklusa poslovanja a zbog gotovo tročetvrtinskog udjela prihoda od sjemenskog kukuruza da se okvirno i prilično točno već sada može znati razina prihoda od prodaje za 2013. godinu.
Zanima me informacija nekog od dugotrajnijih dioničara koji su do sada imali priliku hodočastiti na skupštinu postoji li običaj uprave društva da sudionike skupštine informira o ovome što sam gore navela
Onoga ili onu, tko me prvi informira častim turom na skupštini 🙂
Naravno da se na Skupštini i o tome govori. Jasno se iznesu i količinski i financijski podaci.
Već sada ti mogu reći da je u Hrvatskoj ove godine kao posljedica nedostatka kukuruza i njegove visoke cijene posijano kukuruzom više površina nego lani. Tome možeš dodati i veću cijenu sjemena tako da sama možeš zaključiti da se trend porasta poslovnih prihoda nastavlja.
Slična situacija, ako ne i bolja je i u Srbiji, gdje BCIN zahvaća sve veći dio kolača.
A što reći nego – odjebi Monsanto, troši BC i bit ćeš zdrav i bogat!!!
Ovo je dobra vijest za proizvođače GMO FREE sjemena kao što je BCIN.
Izvozna europska tržišta na kojima je BCIN prisutan kao i zemlje bliskog istoka ostaju GMO FREE.
Dan polja BC Instituta:
http://brodportal.hr/vijesti/gospodarstvo/item/2048-ni-kisa-nije-sprijecila-dan-polja
Tako je Ikiću, konačno da netko ne kuka i ne plače zbog ulasaka u EU. Kvalitetne tvrtke s EU mogu samo profitirati.
Hoću li sutra upoznati nekog od forumaša na skupštini BCIN-a u Rugvici?
Bilo bi mi drago, a mislim i korisno da se tamo pojavimo u malo većem broju.
Nažalost mene sutra neće biti. Jednostavno ne mogu stići.
Molio bih nekoga da pita na Skupštini kakva je bila prodaja ove godine?
Jesu li aktualne poplave načinile štetu ovogodišnjim usjevima?
Kakve su bile cijene sjemenskog kukuruza u odnosu na 2012. godinu?
Bio bih vrlo zahvalan ako bi netko na forum stavio kratki zapisnik sa Skupštine i fuull verziju revizorskog izvješća.
Ne bi bilo loše priupitati Škoru do kad misli diskriminirati male dioničare!
Evo Katarina, a i drugi forumaši, nadam se da ćete uslišiti mojim željama i da ćemo sutra na forumu moći pročitati što se događalo u Rugvici.
dskriminirati će dok je živ. no počeo je diskriminirati i radnike i dio managementa tako da mu je to u krvi. umjesto da bude fer i korektan prema svima do kraja života i to kakav je bio prije, vjerojatno uživa u patnjama sitne raje pod krinkom dobrobiti kompanije. to potvđuje i dodjeljivanje sebi dionica, a za radnike i management koga briga, trebaju biti sretni da rade.