Banke: ‘I bez narodnih obveznica slijedi rast kamata u Hrvatskoj’

Naslovnica Forum Komentari članaka Banke: ‘I bez narodnih obveznica slijedi rast kamata u Hrvatskoj’

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Bankari uvijek nađu ili “izmisle” vrlo vješto neke “razloge” protiv utjecaja na njihovo obilno i raskošno poslovanje.
Meni je draže upisati “narodne obveznice” i izgubiti na njima onoliko koliko mi banke uzimaju svaki mjesec za:
– vođenje tekuček računa
– vođenje žiro-računa i sl. “usluge”
Pasivna kamata se time anulira i na dobitku su samo banke! Ja sam uvijek opljačkan.
Jutros mi je prijateljica iz EU čestitala na uspjehu referendumu i između ostalog da će bankovne kamate morate padati, da su ih prije EU derali kamatama ko jarce. Vlada! beskompromisno naprijed………
Štediše će se brzo prilagoditi pa makar štedili u stranim bankama ili kupovali narodne obveznice….a hrvatske banke nek se sada same prilagode EU !!! Dok još imaju vremena.

marcello

Upravo tako…neka krenu sa tim obveznicima…ionako će nas prije ili kasnije oderati…ko ih ..znate već 🙂

Bankari se plaše velikog odljeva štednih pologa u bankama.Ja ću radije kupiti državne obveznice nego dugoročno štedjeti u bankama.

u zabi mi je eks na stambeni kredit 10% . Ukalkulirano obvezno životno, obračun kredita i osiguranje hipoteke ( iako je vrijednost 1: 30 u korist hipoteke). Može li biti veća kamata hahahha vjerojatno može 😀

Banke se plaše da će morati imaginarnu štednju građana konvertirati u realni novac za kupovinu obveznica. Tada će im se pojaviti višestruko veća rupa na računima. Nemaju one toliko slobodnog novca u trezorima. I tada će skočiti kamate na štednju. Tko će samo objasniti od kuda će doći ta zarada? To će biti čista navlakuša za štediše. Moj savijet je da se prestane polagati novac u banke. Izdavanje državnih narodnih obveznica će ih uzdrmati i moguć je pad slabijih banaka.

Druga stvar je da bi država dobiveni novac trebala iskoristiti za plaćanje dospjelih obveznica. Dakle, imaginarnom štednjom će se otplatiti stare obveznice. Od kuda lova za isplatu novih? To sam Bog zna.

Hrvatski ekonomski preporod - reforma.forumhr.com, xreforma.wordpress.com

New Report

Close