Bankari: kredita ima dovoljno i bilo ih je tijekom krize

Naslovnica Forum Komentari članaka Bankari: kredita ima dovoljno i bilo ih je tijekom krize

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

VELIKE VIJESTI:
HNB napušta politiku adaptivnih očekivanja i banke kćeri su zabrinute za status i perspektive sekundarnih izvora financiranja u depozitima(čitaj: što su ustvari depoziti majki banaka)!!!
Tako glada poduzetnik i tako se gleda iz poduzetničke perspektive na trendove u bankarstvu koje su bile predstavljene povodom izdanja magazina Banka ‘Hrvatska bankarska industrija’ !!!
Zanimljivo, poduzetnički glas se nije čuo na tom predstavljanju, u zraku je visjela samo polemika, konfrontacija, konflikt monetarne i fiskalne politike.
Naravno da i nas poduzetnika ima svakakvih. Oni koji su se adaptirali na adaptivnu monetarnu politiku i sada se skupa sa HNB-om okreću racionalnim očekivanjima. Ima i onih poduzetnika koji na sebe povlače drugačije tretmane ne samo monetarne politike nego i fiskalne politike sa tkz konceptom poduzetničkog histerizisa!
Naravno ima i onih poduzetnika koji su poteze kako fiskalne tako i monetarne politike očekivali i osluškivali sa racionalnih pozicija! E takovi, ako mi je dozvoljeno primijetiti, sada šute,sada su tiho, kao što je tiho i šuti naša inteligencija.
Šutljivi poduzetnici i šutljiva inteligencija spremna je i sprema se za racionalni susret sa evropskim tržištem i evropskim intelektualnim prostorom i vremenom!
Vječni adapteri, oni…e to je druga priča!!!

New Report

Close