Bankama u ponoć istječe rok za žalbu u slučaju ‘švicarca’

Naslovnica Forum Komentari članaka Bankama u ponoć istječe rok za žalbu u slučaju ‘švicarca’

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

nitko ne spominje da su banke u jednom trenutku se manje zaduživale u francima a više u eurima kako bi izdavali te kredite.
samo neka pokažu koliko su stvarno banke uzimale novaca u francima kada su shvatile šta će se dešavati na tržištu

a tko je napumpao svicarac nego li same banke , podjali raji kredite i udri pumpat valutu pod izgovorom sigurna luka..i to ima nie bilo dosta nego udri i po kamati..banda pohlepna..

"Nikad čovjek ne može da kaže onoliko mudrosti koliko može da prešuti gluposti" top spameri 1 serislav 2 zorangutan 3 trial

to se u državama gdje je zakon zove sophisticated scam ili ti vješta prevara!za to se ide u zatvor i plaćaš penale![emo_palacg]Mi smo tržište koje su stvorili privatizacijski tajkuni i muljatori![emo_bijesan]tako se banke i odnose spram nama!podcjenjivački i sa visine[emo_bijesan]

Imam CHF stambeni i rado ću potrošiti eventualnu donaciju koju mi naše krivosuđe pokušava ishoditi, ali mislim da su šanse minimalne s obzirom na odnedavno nadređeni Europski sud pravde.
Ova presuda i zapjenjeni komentari nemaju veze s mozgom. Bankama sigurno nije u interesu to što se dogodilo niti iz te situacije izvlače korist. To je obična zamjena teza. Banke nisu nakupine pohlepnih bankara nego posao kao i svaki drugi koji kad propadne, povlači za sobom i vlasnike svoje pasive (vjerovnike/štediše) i kapitala (dioničare).
Ova presuda je opasna. Mnogi od vas ne razumiju i lako zaboravljaju da smo ne tako davno imali situaciju da nitko nije mogao dići ni stambeni ni ikakav drugi kredit. Način razmišljanja na kojem se temelji ova presuda je i doveo do takve situacije, a suprotan način razmišljanja ju je promijenio i omogućio kreditiranje koje pokreće gospodarstvo. Neki kredite koriste odgovorno i s razumijevanjem, a neki ne. Zašto većina ekonomskih stručnjaka ne podržava ovu presudu? Jesu li i oni zli?
Većina ljudi kod nas još uvijek čeka nekog novog Antu Markovića da im suludom monetarnom politikom podijeli kredite koje neće nikada vratiti i tako negativnom selekcijom dokrajči financijski sustav države. Nikako komunizam ljudima izbiti iz glava, a komunizam je samo sustavna negativna selekcija.
Mene nitko puškom nije natjerao u CHF i znao sam zašto je kamata manja od EUR i koji su rizici. Propao bih u zemlju od srama da moram priznati da nisam razumio najvrjedniji ugovor u životu koji sam kao fizička osoba potpisao. Najbolje da uskrsnemo Huga Chaveza pa neka on odredi kolika je poštena kamata, a koliki pošteni tečaj kao što je radio u Venezueli.

Saša, iole upućeniji znaju da je velika većina ispucanih plasmana banaka otišlo/ide za retail potrošnju s jedne strane i financiranje državnog rasipništva s druge strane. Corporate plasmani su minorani u odnosu na nabrojano.

Demagogiju savršeno uređenog sustava financiranja i ne/kompetentnosti domaćih bankarskih stručnjaka, ove nabrojane ekonomske analitičare bolje da ne spominjem, nije potrebno evaluirati…because punk is not dead [emo_namigusa]

free flow information

Dobro a zašto redom svi zagovornici valutne klauzule u švicarcima uopće ne pokušavaju zucnuti o samovoljnoj promjeni kamatne stope? A tih promjena (naravno, na više) je bilo ohoho. Pogotovo kod SG Splitske banke. Odjednom je i onaj njihov tzv. makroekonomist (ne sjećam mu se više imena) zanijemio. A dok su banke pljačkale narod, njegova faca sa snajper naočalama izvirivala je iz svakog kutka dnevne štampe i širila propagandu.

SERO VENIENTIBUS OSSA[color=black][/color]

Geenday, a što tebe briga gdje su otišli plasmani? Donosi li Uprava te banke odluke za tebe ili za svoje dioničare? A taj stav da su svi sposobni korumpirani i stoji iza ideje komunizma.
Vodoinst, svi smo protiv promjenjive kamatne stope i presuda se trebala fokusirati upravo na nju jer bi to imalo smisla provesti.

Saša, irelevantnost tvojih skrivenih poruka je više nego očita a nepoznavanje bankarske materije to potvrđuje.
Svaka daljnja debata je suvišna.
Budi i dalje sretan što si potpisao najvažniji ugovor u svojem životu i to onaj CHF [emo_ooooo]

free flow information


Saša, iole upućeniji znaju da je velika većina ispucanih plasmana banaka otišlo/ide za retail potrošnju s jedne strane i financiranje državnog rasipništva s druge strane. Corporate plasmani su minorani u odnosu na nabrojano.


Geenday, a što tebe briga gdje su otišli plasmani? Donosi li Uprava te banke odluke za tebe ili za svoje dioničare?

Vaš link …

sada ih yebe kolateral hehe … lihvari bili lihvari ostali.

free flow information

New Report

Close