Nije im zaradu pojela 2012. nego njihova pohlepa, jer su građanima drastično digli kamatne stope i kamatne rate prošlih godina te time povećali iznose loših plasmana, za koje moraju izvršiti rezervacije čime im se smanjuje dobit.
A ako im HNB uvede nove mjere po pitanju ispravnog iskazivanja veličine loših plasmana biti će oni i bez imalo dobiti.
Ovo je jos jedna tuzna hrvatska prica.Srce mi krvari kad vidim kako pada dobit banaka koje su pokretaci svega lijepoga u Hrvatskoj i raketni pogon gospodarstva.
banke su u jeku najžešće krize podizale kamate za nekoliko postotnih bodova i samo spašavali svoje dype, te su prouzročili urušavanje cijelog sustava kvalitetnog financiranja, jer nitko neće raditi za banke, e sad je medo stigao i pred njihova vrata, a ja im se neću više nikada pojaviti na njima za kamatu iznad 2 % za proizvodnju , sretno, što bi rekli rudari dok silaze u jamu
Banke su se zahvaljujući potpunoj nekontroli razvile u najveće pljačkaše običnog čovjeka. Banke nemaju granica, jači su od političara, djeluju udruženo, najvažnije im je uhvatiti potpis smrtnika, tada slijedi žrvanj, posljedice se zbrajaju generacijama i potomstvima. Onda na sve to kad čujem onog B_ohčeka kad počne priču o svojim EURIBORIMA i LIBORIMa ili reklame na TV o “Novim finacijskim proizvodima” oblije me hladan znoj i dobijem dijareju.