Bandić: Osnovna škola je obvezna, pa bi država mogla financirati udžbenike

Naslovnica Forum Komentari članaka Bandić: Osnovna škola je obvezna, pa bi država mogla financirati udžbenike

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Sta ce djeci uopce udzbenici? Uci se kroz igru a ne bubetanjem besmislenih podataka…

Prvo tvrdi da su udzenici basplatni, pa onda kaze da bi ih drzava trebala financirati. Ako su besplatni onda ih valjda ne treba financirati.

Inace fenomalna stvar. U Kanadi udzbenici traju barem 15 generacija i vecina se nije mjenjala zadnjih 30 godina. Matematika za osnovnu skolu se nije mjenjala od Euklida. Ali zato u prebogatoj Hrvatskoj se svake godine bace destine miljuna kuna udzbenika u smece.

Jako dobro zivite s obzirom kakakv je vas odnos prema proracunu i onima koji ga pune. Problem je jedino u tome sto je sve manje bu.dala koje zele puniti proracun i sve manje onih koji su spremni dati kredite.

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

@ovchica

U svim razvijenim zemljama broj udzbenika je puno manji nego u Hrvatskoj.

Cilj obrazovanja je razviti analiticke i komunikacijske vjestine kod djece. U Hrvatskoj je cilj da djeca memoriraju sto vecu kolicinu nepotrebnih podataka. A taj cilj je postavljen iskljucivo zato da bi se prodalo vise udzbenika iz kojim citaju te podatke.

Na kraju iz takvih skola izlaze djeca koja su totalno nespremna i neprilagodjena za trziste rada. Oni znaju ogromnu kolicinu podataka koje nitko ne treba, ali nemaju vjestine koje trziste treba.

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

@twixer

Iako sam prosao hrvatski obrazovni sustav, moje analiticke vjestine nisu razvijene pa nisam ni mogao sam zakljuciti koji je cilj hrvatskog obrazovnog sustava. Zato ti puno hvala na ovoj iscrpnoj analizi.

I btw, ja sam protiv bilo kakvih udzebnika. Naravno, to je vise utopija jer u nasem drustvu degenerika ciji je prosjecni IQ 89, to ne bi dalo zeljene rezultate.


. ..u nasem drustvu degenerika ciji je prosjecni IQ 89…

žrtvuj se pa odi u neku drugu zemlju da nam prosjek poraste [emo_smijeh]

New Report

Close