Zbog ovih činjenica (dobro pročitajte) ja ću bojkotirati lesninu zato što su sad spustili cijene kad je došla kika. A dok je nije bilo, gulili su nas ko zečeve. Pazi cijenu: tepih preko 4200 kuna, a sad kad je došla kika skinuli su cijenu sa 4200 na 1000 i nešto kuna!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Pa kakva je to marža od 3000 kuna?????????Sramota….Kika je pošteno došla i otvorila dućan sa pristojnim cijenama, a ovi ostali su odlučili guliti dokle mogu. Zato nikad više u lesninu. Na žalost hrvati su nesvjesni puno toga oko sebe pa ne sumnjam da će se većina prodati za 100 kuna uštede kod lesnine.
Zbog ovih činjenica (dobro pročitajte) ja ću bojkotirati lesninu zato što su sad spustili cijene kad je došla kika. A dok je nije bilo, gulili su nas ko zečeve. Pazi cijenu: tepih preko 4200 kuna, a sad kad je došla kika skinuli su cijenu sa 4200 na 1000 i nešto kuna!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Pa kakva je to marža od 3000 kuna?????????Sramota….Kika je pošteno došla i otvorila dućan sa pristojnim cijenama, a ovi ostali su odlučili guliti dokle mogu. Zato nikad više u lesninu. Na žalost hrvati su nesvjesni puno toga oko sebe pa ne sumnjam da će se većina prodati za 100 kuna uštede kod lesnine.
Slažem se, jer sam bila dva puta u lesnini i oba puta odem razočarana, s odlukom:nikad više! Snize robu osrednje kvalitete na razinu cijena drugih trgovina, a zapravo sve se šareni od raznih natpisa za sniženje. Obično je ona tzv. niža zapravo realna!? A o sniženom namještaju da ne govorim…
Cijenu snize za 400% i još zarade!!!! Pa tu su očito marže i po 1000%. A to je previše pa makar roba bila iz kine (što i je u 90% slučajeva i u lesnini i kod ostalih). Sramota i pljačka, al hrvati vole kad ih se guli a to slovenci dobro znaju – živio kapitalizam.
u potpunosti se slazem s tobom DELBOY ! ! ! a da hrvati nisu svijesni sta se desava oko njih , najbolji primjer je nasa bajna vlada i stanje u hrvatskoj . Ovo sta se desava kod nas nema nigdje , sve je samo gore i gore …..
zaostajemo za svijetom 15-20 godina i samo nas kradu i iskoristavaju ali ocito to nije bitno, kad ljudi sve to odobravaju . ljudi nisu informirani i nezele bit , samo se zale kako je tesko a nezele nista napraviti da nama svima bude bolje . Nasi bajni politicari su jedino dobri u manipuliranju ljudi i prebacivanju nasih novaca na njihove racune . Sto se medustalom vidi od ” ozbiljnih i profesionalnih ” politicara kao sto su Racan i Sanader i njihovih besmislenih prepucavanja po novinama , sramota . sta im je to posao !
Općenito me kod naših ljudi smeta pasivnost i stav “ne bi se štel mešati u niš”. Vidi ove mlade u parizu – poludjeli i ne odustaju…a naši mladi….jedina preokupacija je fascinirati druge materijalnim , pokazati se u novoj odjeći i novom autu – nikad čuli za investiranje, a narodu je pojam investicije stambena štednja i kupit stan za 150000eura na kredit od 30 godina i onda ga iznajmljivati po 2000 kuna mjesečno. Eto, tu živimo. I zato, svaka čast poduzetnim slovencima, austrijancima, švabama i ostalima koji nas gule – jer jedino ovdje ljudi kupuju bez ikakve kritičnosti – samo da slučajno doma ne bi niš usfalilo……1000% marže je malo koliko bi ja nabio da sam trgovac…i budale bi opet kupile….A ovi jadnici u kini šivaju za 1,50 dolara po danu…..sve da bi neko smeće strpalo ogromnu lovu u džep…al *******se narodu koji je najpametniji u europi i gdje svatko sve o svemu zna.[smiley10]
Kika je jaaako skupa. Sva sreća što me život nije mazio pa sam pored završene škole izučio još i zanat. Živio Iveral i marža od 300% [smiley1] A bit će i još skuplje dok nam propadne i zadnja tvrtka koja se bavi proizvodnjom. Iako ćemo imati pamet i ponos, moći ćemo kupiti samo ono što nam ponude, jer vlastito nećemo imati.
Pa sad je stvar ovakva…Lesnina mozda i ima visoke marze ali to je samo stvar “prilagodjavanja” situaciji na trzistu. THT npr zaracunava takve marze, koje si ne moze priustit niti jedna firma u hrvatskoj ali on je monopolist…i sad ce isto i preuzeti Iskon…ko to dopusta i zasto se to dopusta sta radi regulator trzista?!?
Sta rade hrvatske banke u stranom vlastnistvu, pa posto ste svi upoznati i politikom i gospodarstvom necu na dugo i siroko razpravljat ali je stvar u tome da sa prodajom banaka nije doslo do konkurencije vec su te iste strane banke koje doma posluju sa neprimjereno nizim marzama odlucile zaradu na hr trzistu udeseterostrucit i ostavile marze na tom nivou … a Lesnina npr ima u slo puno nize cjene i prodaje u 70% asortimana samo pokucstvo MADE IN SLOVENIA.
Ja sam bio u Kiki pogledati i mislim da primjenjuju isti princip kao što je primjenjivala i Lesnina, sofe i sjedeće garniture za 15-20’000 kn. Još imam i utisak da nas ismijavaju jer na dosta skupu robu stavljaju nekakve natpise tipa NEVJEROJATNO POVOLJNO, ..
Šteta što nema Ikea-e…
Smiješno je to što za cijenu neke seljačke kineske (bez uvrede, samo mislim na maržu) garniture od 10000 kuna dobiješ talijansku dizajnersku garnituru, ali ljudi u te dućane niti ne idu jer pretpostavljaju da su skupi. Naravno da nam uvaljuju sranje po skupim cijenama kad smo glupa nacija koja svaku stvar popuši. Naš čovjek mora kupiti i to su prepoznali stranci kojima svaka čast jer – budimo realni – teško je danas u tranzicijskim zemljama naći kupce relativno visoke kupovne moći (za ovu regiju), a toliko glupe da sve i svašta kupe samo da kupuju. Jer tu se samo troši i onda se kuka da se nema love.