ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 22.12.2024. u 23:56
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ATPL
42,78
1.626
38
42,50
43,00
-1,16%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Ovaj okvirni izračun daje NAV oko 990 mil $ ili 3.570 kn po dionici (bez trezorskih dionica). Ovisno o profitnoj margini brodari se uglavnom trže od 1,2 do 1,6 NAV-a, što bi značilo da je fer cijena dionice između 4.284 i 5.712 kn. Kao i kod svake valuacije dionica i ovdje je potreban oprez i navedene procjene treba promatrati u kontekstu specifičnosti pojedinog brodara, stanju brodova i ugovora, optimizma(pesimizma) na svjetskim tržištima i još niza faktora koji mogu utjecati da ciljna cijena bude bliža donjoj ili gornjoj granici navedenog raspona.

http://www.mojedionice.com/start/NovostShow.aspx?id=1203 [thumbsup] dajte mi ovaj puta bar 2%

Moto Nautilusa: MOBILIS IN MOBILI

Ili ce se ATPL odlijepiti od CROBEXA ili idemo cca 8% dolje. Sta mislite?
What’s it gonna be?
[undecid]

Ne dajte zlovencima more jer ode u 3pm: terminal, plinovod, petrokemija, janaf, polimeri, brodogradnja, poljoprivreda itd itd

Ameri su štucnuli radi ponovnog rasta cijene nafte i objave el presidenta OPEC-a da neće povećevati proizvodnju jer nafte ima dovoljno, a cijenu pumpaju špekulanti.. Hm, morat ću pogledat u rječnik.

@blueman

Strasni rezultati drys-a.
Strasni.
Bez salesa 2 broda EBITDA preko 100% rasla.
Neznam koliko je ocekivanje analiticara bilo ali rezultati su maestralni..

Ovdje ti je komentar s očekivanjima

http://www.reuters.com/article/marketsNews/idINBNG1863920080519?rpc=44

blueman, 20.05.2008. u 00:08
Excluding certain items, DryShips earned $158 million or $4.13 a share.
……
Analysts, on average, were expecting earnings of $3.94 a share, excluding items, on revenue of $219.6 million, according to Reuters Estimates.

[/quote]
heheh, ja danas krcao sa dividendom od HT-a i minusom na kartici po 3098.
Sad vise zaista nemam niti prebijene kune.

Pa kud puklo.

Inace u postmarketu se drys u par minuta vratio na 108-109.
Ma strasno.
sa tim da je ovo spot Q1.
A gdje je tek Q2.
Ma jao…

OX-Bright, inspiring and easy going. You make an outstanding parent. Shoul merry a Snake or Rooster but not a Sheep

da je meni znati čemu te ocjene uopće služe!? [lol]

Nisu ti rekli? Štreber dobija Boston whalera!!! ..u bulker-izvedbi, da ne bude off topic.

Ako ga ja dobijem, bit ću na spotu do 2010, pa u mirovinu [pray]

@blueman

Da, i kažu da im je prosječan TCE bio oko 63.000 USD (što će reći prihodi od svih vozarina preračunati u time charter vrijednosti, radi usporedivosti). To im još uvijek ostavlja popriličan prostor, s obzirom da im je prosječni brod oko 86.000 DWT, što sad nosi preko 90.000 USD dnevno, gledano po TCE-u.. bar mi se čini na misečini.

Warren Buffet is looking at DRY BULK SHIPPERS

Jedna spekulacija sa stranih foruma,nazalost nema nigdje link da se to potvrdi,ali ljepo zvuci pa makar i ne bila istina.

On ako je gledao, gledao je prije par mjeseci i sada samo uživa u plodovima svog investiranja

Hogar vozi Volvo

Evo nek se nađe:

ATLANTSKA PLOVIDBA D.D./REDOVNA ATPL-R-A

Vlasnik računa Stanje [%] Vrsta računa
1. HRVATSKI FOND ZA PRIVATIZACIJU 140.111 10,04 Osnovni račun
2. CROATIA OSIGURANJE D.D. 137.361 9,84 Osnovni račun
3. ATLANTSKA PLOVIDBA D.D. 120.700 8,65 Osnovni račun
4. LONZA VLAHO 58.551 4,20 Osnovni račun
5. USKOKOVIĆ ŽELIMIR 57.975 4,15 Osnovni račun
6. JERKOVIĆ ANTE 54.142 3,88 Osnovni račun
7. PBZ D.D. 51.737 3,71 Skrb. račun
8. VLADOVIĆ-RELJA DUŠKO 49.274 3,53 Osnovni račun
9. HPB D.D. 39.182 2,81 Skrb. račun
10. ŠMOK DAMIR 29.965 2,15 Osnovni račun
Ukupno: 52,96

Hogar vozi Volvo

Jedna spekulacija sa stranih foruma,nazalost nema nigdje link da se to potvrdi,ali ljepo zvuci pa makar i ne bila istina.

Kako nema linka.. evo link, što ne kažeš..

Buffett Sees More Targets in Europe Than Elsewhere
http://www.bloomberg.com/apps/news?pid=20601109&sid=aeGmzwApKync&refer=home

imam ti ja i njegov skype broj, al već smo se sve dogovorili, sa Jerkovićem se nalazi u petak.
Evo samo par natuknica iz članka, mislim sve je jasno na prvi pogled, nema šta:

“There’s far more companies that would make sense for us to buy, and for them to sell to us, in Europe,” Buffett said at a news conference, declining to identify possible targets. “In emerging markets, there are going to be very, very few businesses that would be earning $75 million pretax. You want to fish in a pond where the fish are and Europe is a much better pond.”

Kad mi je kazao koji su mu kriteriji isti sekund sam ispalio: ATLANTSKA, VORENE! Imat će zaradu debelo preko 75 miliona $ i prije i posli poreza, jer porez ni ne plaća.. A ribu tražiš? Pa kako ćeš je nać, ako ne brodom?! I tako, riješeno sve..

Eto, sad znate koji su se to Amerikanci raspitivali i zašto je WarnerBros. došao u Europu. Sori šta vam ne reče ranije, al čekao sam neku lovu da mi stigne.. [lol]

Dobre vijesti glede izvješća od DRYS-a. Zato me danas jako zanimaju Ameri kako će otvoriti ….Naravno da očekujem zelenilo….
Jedino što mi se ne sviđa kod nas je to da je PBZ počeo s prodajom…

Kako nema linka.. evo link, što ne kažeš..

Buffett Sees More Targets in Europe Than Elsewhere
http://www.bloomberg.com/apps/news?pid=20601109&sid=aeGmzwApKync&refer=home

imam ti ja i njegov skype broj, al već smo se sve dogovorili, sa Jerkovićem se nalazi u petak.
Evo samo par natuknica iz članka, mislim sve je jasno na prvi pogled, nema šta:

“There’s far more companies that would make sense for us to buy, and for them to sell to us, in Europe,” Buffett said at a news conference, declining to identify possible targets. “In emerging markets, there are going to be very, very few businesses that would be earning $75 million pretax. You want to fish in a pond where the fish are and Europe is a much better pond.”

Kad mi je kazao koji su mu kriteriji isti sekund sam ispalio: ATLANTSKA, VORENE! Imat će zaradu debelo preko 75 miliona $ i prije i posli poreza, jer porez ni ne plaća.. A ribu tražiš? Pa kako ćeš je nać, ako ne brodom?! I tako, riješeno sve..

Eto, sad znate koji su se to Amerikanci raspitivali i zašto je WarnerBros. došao u Europu. Sori šta vam ne reče ranije, al čekao sam neku lovu da mi stigne.. [lol]
[/quote]

Ima 35 milijardi dolara u cashu a za ATPL bi trebao platiti oko milijardu i po dolara ako bi ju kupovao.
U članku otvoreno govori da namjerava kupiti poduzeće koje ostvaruje 75 milijuna dolara dobiti ili više, a na stranim forumima je bilo riječi o brodarima da se Warren Buffet interesira za brodare

Napravi razliku http://pravipotez.blogspot.com/

Novi ugovori

Napravi razliku http://pravipotez.blogspot.com/

mislim da WB nece kupiti atlantsku… [bye]

davor07

New Report

Close