ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 22.11.2024. u 04:25
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ATPL
49,00
74.725
1,525
47,60
49,50
0,00%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Eh kad se ja sjetim da sam se pitao jel se isplati uć na 900 [rolleyes](11 mjesec 2006)

i jesi unišo, Burzomlate? [rolleyes]

 I m a g i n a t i o n * a t * w o r k 

He da lijepo je vidjeti atpl kako raste iz dana u dan neka se samo tako još nastavi, ali ja ne prodajem

Ako će vam biti lakše što niste ušli ranije u atpl vjerujte još ima ljudi koji oročavaju novce u banci, bio s jedni takvim na kavi prije neki dan i tako pričamo na tu temu, ja mslim da je on lud, a on da sam ja puko [lol]
Nema (pre)kasnog ulaza u dobru dionicu…[thumbsup]
Jer uvijek se može naći mnogo "sigurnijih" (čitaj neprofitabilnijih) ulaganja iliti tzv. štednji [wink] [lol]

Ja se sjećam prošle godine u petom, šestom mjesecu kad sam počeo pisati na temi ATPL.
Praktički nije bili nikog osim mene i još par kolega ( Toknezev,Strawinsky, Hiper, Wunderkind).
Koega Hiper bi me pitao svakih par dana, da li se isplati ući na 1600, pa onda dva dana kasnije da li se isplati ući na 1700, pa na 1800, pa na 2000, pa na 2200 itd.
Ovo sad me podsjeća na te dane.
Jedina razlika je to što smo onda imali situaciju gdje je u jednom trenutku kupnja bila jača od prodaje 30 puta.Mislim da je bilo 6000 dionica na kupnji i 200 na prodaji.
Ali ne brinite kad se oni koji se žele ispucati , ispucaju, doći ćemo mi opet u tu situaciju.

Ma sve je to točno, al za razliku od ljetos, trebat će puno više para da dođe na ATH. Ja sam uvjeren da će se to dogoditi, ali samo ako dođu dečki iz vana. Mi domaći nemamo tu lovu, jer naši retardirani fondovi prodaju umjesto da kupuju. Na kraju će s tim parama koje dobiju na ovim razinama, kupovat od stranaca po 4K+. ATPL je zatočenik ovog jada od ZSE-a. Nažalost…

I'LL BE BACK

Ako će vam biti lakše što niste ušli ranije u atpl vjerujte još ima ljudi koji oročavaju novce u banci, bio s jedni takvim na kavi prije neki dan i tako pričamo na tu temu, ja mslim da je on lud, a on da sam ja puko [lol]
Nema (pre)kasnog ulaza u dobru dionicu…[thumbsup]
Jer uvijek se može naći mnogo "sigurnijih" (čitaj neprofitabilnijih) ulaganja iliti tzv. štednji [wink] [lol]

Ja se baš i ne slažem sa time, jer je po meni ipak bitna i cijena ulaska u dionicu…kako se prije jednog mjeseca moglo kupiti tu istu dionicu ispod 2000 kuna, ova cijena više i nije tako povoljna…da neče neko mislit, ja imam više od polovice portfelja u atpl ali ju i dokupljujem več par godina a i mislim držati još neko vrijeme…želim samo riječi, da se na ovom izuzetno volatilnom tržištu treba pripremiti na svakakve scenarije, jer ipak se več puno puta dogodilo, da cijena dionice pada iako bi po svim pokazateljima trebala rasti…

[emo_cool]

reko da i ja stavim neki post na "novom" poslovnom….atpl je van seriska dionica,vise van nego seriska…prognoziram reprizu proslog ciklusa,plus minus 15%,kako gore od ath,tako i gore od najnizih cijena u posljednjim mjesecima.

KADA NARASTEM BIT ČU BROKER

Eh kad se ja sjetim da sam se pitao jel se isplati uć na 900 [rolleyes](11 mjesec 2006)

i jesi unišo, Burzomlate? [rolleyes]
[/quote]
Ušo i izišo.Jako brzo.O tome sam jednom pisao da je Atlanska bila moja najveća greška jer nisam bio strpljiv i racionalan.Onog momenta kad sam izašao počeo je nezaustavljiv rast pa sam se priključio (tek) na 3200.Sad ne izlazim do
Armagedona [bye] [cool]

Molim Vas da ne ocjenjujete moje glupe komentare jer bi ja sam sebi dao nulu da mogu

Nitko ne komentira trenutno stanje http://finance.yahoo.com/q?s=DRYS+DSX+EGLE+ESEA+EXM+GNK+NM+QMAR+TBSI&d=t

Pretpostavljam kapitaliziranje

"ne vrijedi se raspravljati sa budalom, jer te spusti na svoj nivo, i onda te pobjedi na iskustvo" Mreich

Nitko ne komentira trenutno stanje http://finance.yahoo.com/q?s=DRYS+DSX+EGLE+ESEA+EXM+GNK+NM+QMAR+TBSI&d=t

Pretpostavljam kapitaliziranje

Netko je napisao pismo u kojem se pozivaju dioničari da prodaju dionice, i to je potaklo sve da prodaju dionice jer su dobili tu obavijest putem brokera i to za DRYS, APPLE, GOOGLE i još par dionica i došlo je do prodaje dionica i tako su se mnogi upitali tko stalno prodaje dionice, a taj je prodao oko pola milijuna kako bi srušio cijenu i potakao masovnu prodaju kako bi kupio još više dionica, tako isti princip je i kod nas, i tako isto radi, pa se vidi da su stranci došli u ATPL……..
Večeras će ceo iz drys GE objaviti rezultate za 1q DRYS ali i objaviti trenutno stanje na tržištu…
Ovdje je nešto spomenio
http://lloydslist.com/ll/news/dry-bulk-rates-surge-towards-300000-per-day/20017534452.htm

Pozdrav

Napravi razliku http://pravipotez.blogspot.com/

Da, čini mi se da očekivanje rezultata DRYSa za 1Q2008 u nekima izaziva ili paniku zbog neizvjesnosti izvješća ili sigurnu kapitalizaciju. U svakom slučaju ipak se radi o nekom većem igraču koji se povukao, a ne mnogo pojedinaca. Ostali su brodari netom pali kao reakcija "straha" manjih ulagača, a zatim su drugi počeli kupovati, što se sve jasno vidi po ostvarenim prometima i sekundarnom oporavku..

Ja se sjećam prošle godine u petom, šestom mjesecu kad sam počeo pisati na temi ATPL.
Praktički nije bili nikog osim mene i još par kolega ( Toknezev,Strawinsky, Hiper, Wunderkind).
Koega Hiper bi me pitao svakih par dana, da li se isplati ući na 1600, pa onda dva dana kasnije da li se isplati ući na 1700, pa na 1800, pa na 2000, pa na 2200 itd.
Ovo sad me podsjeća na te dane.
Jedina razlika je to što smo onda imali situaciju gdje je u jednom trenutku kupnja bila jača od prodaje 30 puta.Mislim da je bilo 6000 dionica na kupnji i 200 na prodaji.
Ali ne brinite kad se oni koji se žele ispucati , ispucaju, doći ćemo mi opet u tu situaciju.

Evo izvukao sam podatak iz svojih šalabahtera, 24.07.2007. je omjer K/P bio 30:1, a 02.08.2007. je bio oko 100:1 iliti oko 6.000:60.

BTW, odem na putovanje desetak dana i kad se vratim što to vidim?! Lijepo ste me iznenadili, naravno s cijenom ATPL, ali i ekipa iz PD s novim izgledom stranice! Još da nađem onog smajlića s podignutim palcem…

UPGRADING TO MARKET OUTPERFORM ON STRONG RAKIJA DEMAND!

Kaj se s amerima dogadja i brodarima?? Kapitalizacija ili nesto drugo? [shocked]

http://finance.yahoo.com/q/cq?s=DRYS,DSX,EGLE,ESEA,EXM,GNK,NM,QMAR,TBSI&d=v1

New Report

Close