ATPL se odlicno drzi, na mojem monitoru on je jedini zelen.
Slazem se sa Nemom da mali promet znaci malo dobrovoljaca za prodaju na ovoj cijeni.
Mislim da ako izdrzi ovako do 12 h onda kasnije ide preko 3000.
Prodavatelji su zadrzali cijenu i kupnja tenutno pojacava.
febo:
”
tko hoće prodati, nek prodaje….svak je odgovaran sam za svoje novce… ja ne vidim ikakvu bitnu promijenu na ATPL [yawn]
”
O , ja vidim ! I to:
a) danas su u izvještajima rijetke spot vozarine za panamaxe ispod 100,000 $pd
b) panamax 74,720 DWT / 00 zaključen na 4-5 mjeseci po 97,000 $pd !!!
c) panamax 73,049 DWT / 97 zaključen na 5-7 mjeseci po 88,000 $pd
d) panamax 75,169 DWT / 01 zaključen na godinu dana po 82,000 $pd
d) panamax 75,265 DWT / 99 zaključen na 2 godine po 71,000 $pd
Ugovori za gornje brodove započinju od kraja svibnja do kraja lipnja. A krajem lipnja u igru ulazi 80,300 DWT čistih mišića…….pa nakon otprilike mjesec dana i “moj brat Miho Pracat”……
još ako BDI poraste na 13-15K kako neki pričaju Zagreb i Miho će se komotno moći zaključiti na nevjerovatnih 100.000$ dolara za recimo 2 godine s obzirom da su novogradnje i da imaju još 10% veću nosivost od navedenih.
febo: ” tko hoće prodati, nek prodaje….svak je odgovaran sam za svoje novce… ja ne vidim ikakvu bitnu promijenu na ATPL [yawn] ” O , ja vidim ! I to: a) danas su u izvještajima rijetke spot vozarine za panamaxe ispod 100,000 $pd b) panamax 74,720 DWT / 00 zaključen na 4-5 mjeseci po 97,000 $pd !!! c) panamax 73,049 DWT / 97 zaključen na 5-7 mjeseci po 88,000 $pd d) panamax 75,169 DWT / 01 zaključen na godinu dana po 82,000 $pd d) panamax 75,265 DWT / 99 zaključen na 2 godine po 71,000 $pd Ugovori za gornje brodove započinju od kraja svibnja do kraja lipnja. A krajem lipnja u igru ulazi 80,300 DWT čistih mišića…….pa nakon otprilike mjesec dana i “moj brat Miho Pracat”……
Kažu dobro informirani da Zagreb i Pracat nisu još ugovoreni a ponuda je hrpa na stolu i jako, jakoooo su dobre. Očito čekaju da BDI odradi svoje do Olimpijskih igara. Evo jedne nagradne igrice, u stvari jednadžbe sa dvije nepoznanice.
Ako je cijena ATPL u svibnju prošle godine bila 1600 kuna, a BDI (?), pri čemu je u studenom dosegla 3800 na BDI 11000, kolika će biti cijena dionice u studenom ove godine (?) ako je sad cijena dionice app.3000. Za one lošije u matematici naputak, pogledati graf BDI za prošlu godinu, a drugu nepoznanicu neka prepuste mašti sa osmijehom.
[thumbsup][thumbsup]
Bankama više ne treba Fedova pomoć u svladavanju krize?
Američki Fed je na aukciji ponudio obveznice u vrijednosti 25 milijardi dolara kako bi podupro kreditno tržište, no samo je 7 milijardi dolara plasirano jer su kreditori očigledno našli alternativne izvore novca, piše BBC News. To je osma aukcija otkako Fed plasiranjem obveznica pokušava stabilizirati kreditore, koji su najpogođeniji hipotekarnom krizom i slomom tržišta nekretnina. Istodobno čelnik Feda Ben Bernanke upozorio je bankarski sektor da treba znatno unaprijediti pravodobno detektiranje mogućih problema. Bernanke poziva na ulaganje u kontrolu rizika, koja je preduvjet “zdravijeg” financijskog sustava. http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=7d6e6ffd-c2b4-4265-b9d1-7d59aaf59769&open=sec
Pitanje za upućenije… što čine “ostali prihodi” u 4Q2007? Naveden lošim izvješćem JDPLa išao sam opet malo baciti ono od ATPL. Hvala!
Pitanje za upućenije… što čine “ostali prihodi” u 4Q2007? Naveden lošim izvješćem JDPLa išao sam opet malo baciti ono od ATPL. Hvala!
revidirani MRS-evi i MSFI-jevi termin izvanredan mijenjaju sa terminom ostali a vrijedi i za prihode i za rashode, odtuda vjerojatno u FI 2007 storno stavka -87,675 u AOP 037 koja je knjižena u AOP 033.
Znači prihodi od prodaje brodova bi trebali biti knjiženi u AOP 033-ostali prihodi.
Savage:
”
”
revidirani MRS-evi i MSFI-jevi termin izvanredan mijenjaju sa terminom ostali a vrijedi i za prihode i za rashode, odtuda vjerojatno u FI 2007 storno stavka -87,675 u AOP 037 koja je knjižena u AOP 033.
Znači prihodi od prodaje brodova bi trebali biti knjiženi u AOP 033-ostali prihodi.
dakle gledajući 4Q da nije bilo prodaje brodova bili bi u minusu? očito mi je prije greškom ovo promaklo.
febo: ” Savage: ” Pitanje za upućenije… što čine “ostali prihodi” u 4Q2007? Naveden lošim izvješćem JDPLa išao sam opet malo baciti ono od ATPL. Hvala! ” revidirani MRS-evi i MSFI-jevi termin izvanredan mijenjaju sa terminom ostali a vrijedi i za prihode i za rashode, odtuda vjerojatno u FI 2007 storno stavka -87,675 u AOP 037 koja je knjižena u AOP 033. Znači prihodi od prodaje brodova bi trebali biti knjiženi u AOP 033-ostali prihodi. ” dakle gledajući 4Q da nije bilo prodaje brodova bili bi u minusu? očito mi je prije greškom ovo promaklo.
ako bi gledao samo razdoblje 01.10.07. -31.12.07. te bi u to ubrojao financ.rashode a ne bi racunao prodaju
brodova onda bi rashodi bili viš, medjutim ako ubrajaš financ.i ostale rashode onda ne mozes niti izbiti ostale prihode. sukladno tome ne bi bili nikako u minusu cak niti samo u 4Q.
ako izbijas stavke iz prihoda (ostali + financ.) onda moras te stavke izbiti i iz rashoda. vjerojatno su i financ.prihodi ili rashodi djelomicno povezani i sa ostalim prihodima ili rashodima.
ATPL je imala prema FI 2007. sasvim dobar zadni kvartal , a o cijeloj 2007. da ne govorimo.
Što se tiče izvještaja meni je sve jasno – 600 milja kuna casha
američka škola jahanja[thumbsup]
pusti priče i reci kolko imamo love, sve drugo je sekundarno
topalov5: ” Što se tiče izvještaja meni je sve jasno – 600 milja kuna casha ” američka škola jahanja[thumbsup] pusti priče i reci kolko imamo love, sve drugo je sekundarno
I naravno, očita sposobnost firme da i ubuduće stvara cash. Zadovoljilo bi me i 100 milijuna po kvartalu (a očito je da naži brodovi mogu i puno puno više).
Čini se da će i danas BDI UP
http://reports.platou.com/OnlineServices/Pages/BulkPeriodFixtures.aspx