ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

tko hoće prodati, nek prodaje….svak je odgovaran sam za svoje novce…
ja ne vidim ikakvu bitnu promijenu na ATPL
[yawn]

 I m a g i n a t i o n * a t * w o r k 

Ma koja crna prodaja.
Prodaja je jako tanka.
Pa nema baš tako puno fenomena koji bi u ovom trenutku prodabali najbolju dionicu na ZSE

NE CVETA CVEĆE NI U NAŠE PREDUZEĆE

Ova godina je drugačija od prošle, zašto jer Kinezi imaju ove godine olimpijske igre, pa žele napraviti dosta toga prije olimpijskih igara, a i onaj potres u Kini što se desio oštetio je nekretnina u vrijednosti oko 20-30 milijardi dolara, a to se sve mora popraviti i ponovo pokrenuti, napisao sam prije da pogledate graf iz prošle godine gdje je rast BDI izrazit od 7 mjeseca pa sve do 11 mjeseca i nije stao, a mi nismo došli ni do 7 mjeseca rekord je već prestignut, nema više zime, nema u Kini praznika koji su trajali u drugom mjesecu.
Indeks je pao upravo zbog zime ali i praznika u Kini koji su trajali oko mjesec dana ali i oštra zima je bila problem a to je ukupno 2 mjeseca stanke, ponavljam dok danas nema zime, a svi se natječu da unajme brod pa tko plati više imati će prijevoz. A isporučeno je samo 1.1 milijun tona novih brodskih kapaciteta pa je onda jasno zašto toliko indeks raste, vani sve brodske kompanije su na svojim ATH pa tako i DRYS jer on je imao dokapitalizaciju od 6 milijuna novih dionica dok ATPL ulagala je u hotele i imovinu jer novaca ima…..
A Drys je na svojoj ATH dok ATPL nije niti blizu……

Pogledajte graf od 7 mjeseca do 11 mjeseca rast bez prestanka do 11 034 kada je ostvarena najveća vrijednost BDI to je za prošlu godinu! Kako će biti ove??
http://www.dryships.com/index.cfm?get=report

[color=blue]Stoga kako je kapetan Jerković rekao ATPL nije uzrok pada korekcije cijena dionice već to su neki drugi razlozi tj špekulanti……..[/color]

Napravi razliku http://pravipotez.blogspot.com/

Sve je već puno puta rečeno, ali zašto rakcije nema ostaje nepoznanica.
Atlantska bi po logici stvari trebala biti na ATH. Hoće li se to dogoditi kroz nekoliko dana, nekoliko tjedana ili mjeseci meni je potpuno svejedno. Prodaja ne dolazi u obzir.

Od masu dionica koje pratim, jedino je ATPL sa zelenom strelicom.

[thumbsup]

Mudro je zborio stari Seneca: "Per ipiz dudatis eneus iri!"

tko hoće prodati, nek prodaje….svak je odgovaran sam za svoje novce… ja ne vidim ikakvu bitnu promijenu na ATPL [yawn]

O , ja vidim ! I to:

a) danas su u izvještajima rijetke spot vozarine za panamaxe ispod 100,000 $pd
b) panamax 74,720 DWT / 00 zaključen na 4-5 mjeseci po 97,000 $pd !!!
c) panamax 73,049 DWT / 97 zaključen na 5-7 mjeseci po 88,000 $pd
d) panamax 75,169 DWT / 01 zaključen na godinu dana po 82,000 $pd
d) panamax 75,265 DWT / 99 zaključen na 2 godine po 71,000 $pd

Ugovori za gornje brodove započinju od kraja svibnja do kraja lipnja. A krajem lipnja u igru ulazi 80,300 DWT čistih mišića…….pa nakon otprilike mjesec dana i “moj brat Miho Pracat”……

@Špancir

ja govorim o odnosu K/P, a odgovaram na post onog Navigarea koji bulazni o nekakvom extra pojačanom iskrcavanju iz ATPL koje vidi samo on

@Špancir

ja govorim o odnosu K/P, a odgovaram na post onog Navigarea koji bulazni o nekakvom extra pojačanom iskrcavanju iz ATPL koje vidi samo on

Mali promet na ATPL, malo dobrovoljaca za prodat.

Moto Nautilusa: MOBILIS IN MOBILI

Dečki diskusija o ATPL preseljena na Tehničke analize i savjeti, tamo se raspravlja o Crobiju, na kraju krajeva o tome i ovisi ATPL.[cry]

Moto Nautilusa: MOBILIS IN MOBILI

Moze ukupni omjer K/P?

Hvala

ono što ja vidim to je da je totalno pušiona promet danas….malo prije 25 minuta nije bilo transakcije…
kupuju i prodaju mali na ovim razinama

ono što ja vidim to je da je totalno pušiona promet danas….malo prije 25 minuta nije bilo transakcije…
kupuju i prodaju mali na ovim razinama

Veliki čekaju u čeki, dok mali igraju “how low can U go”…

Mudro je zborio stari Seneca: "Per ipiz dudatis eneus iri!"

New Report

Close