ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

BDI + 419 11,000+

[lol] [lol] [lol] [lol] [lol]

ATPL je vrlo kvalitetna firma koja svojim poslovanjem opravdava cijenu.[thumbsup]

Don't be convinced of your super knowledge of the market, the market does what it wants, and you are just along for the ride!

Jedno pitanjce: koliki mora biti bdi, crobex i kakvo kvartalno izvješće da mi stabilno prebacimo 3000 ili je to utopija??[tongue]

Trebao bi biti viši od 7000 [smiley]

treba još samo malo strpljenja

šta mislite gdje ide novac iz današnjeg keširanja iz ingre, ine idr.

mišljenja sam da će barem dio ući u atpl[proud]

Jedno pitanjce: koliki mora biti bdi, crobex i kakvo kvartalno izvješće da mi stabilno prebacimo 3000 ili je to utopija??[tongue]

Šuti i dokupljuj.
Ako nemaš casha…..bad luck.

ajmo ajmo panika! brže bolje prodat pa kupit skuplje ko ja par puta! [lol]

I ja sam se dva tri puta navukao za krdom , prodao pa kupio skuplje. Lekcija naučena i skupo plačena..

Zašto BDI toliko skače evo odgovora

Tabasco:
Sa stranih foruma: Demand growth is so large, and outstripping new vessel supply growth in 2008, that BDI could easily climb to 15,000. At this point of full capacity utilization of the dry bulk fleet, its like pushing on a string…..small further incremental demand yiields a very disproportionate rate response. It may get to the point of multiple bids by numerous charterers for the same vessel, leading to an effective bidding war to secure tonnage.

Evo ovaj tekst govori o tome

BigBoss:
” Novi ugovori sklapaju se na razdoblje od 4-6 mjeseci što govori da svi žele unajmiti brodara, pa zbog toga i sam spot raste. Stavljam članak u kojem se navodi da se pojavila potreba za dodatnih 5 milijuna tona samo za ugljen u 4 mjesecu i zbog toga su vozarine počele jako rasti, a ukupna ponuda brodskih kapaciteta porasla je od 31.12.2007. do 01.04.2008. za samo[color=blue] 1.1 milijuna tona dakle sa 131.4 milijun dwt, na 132,5 dwt, što govori da je porast potražnje daleko veći od porasta same ponude brodskih kapaciteta [/color]izvor je Financial Times

Napravi razliku http://pravipotez.blogspot.com/

Pazi DRYS na NASDAQ-u …Ide ko blesav…. [proud]

mavan: ” Jedno pitanjce: koliki mora biti bdi, crobex i kakvo kvartalno izvješće da mi stabilno prebacimo 3000 ili je to utopija??[tongue] ” Šuti i dokupljuj. Ako nemaš casha…..bad luck.

Ha ha, ja nisam imao casha, al sam danas prodao Viro po 1150 i 1130, po uzoru na tebe Špancir. Vidio sam da Atlantska pada i reko, ajmo mi lijepo u dokup. Sad sam presretan, bez obzira kak tržište reagira.

ATPL je vrlo kvalitetna firma koja svojim poslovanjem opravdava cijenu.[thumbsup]

Složio bi se da je trenutačna cijena na razinama od 4500, ovako je malo podcijenjena, ne? Rekao bi pok.Mladen Delić, “ljudi je li ovo moguće”? Nema panike, do kraja radnog vremena burze smo u plusu, teško je to štopati, premda su napori ekstremno jaki kao i razlozi.[thumbsup][wink]

Vidi ovog na 3000 kn.

[color=blue]Daily Summary of Baltic Exchange Dry Indices 15 May 2008 Baltic Exchange Dry Index TM 11067 (UP 418) Baltic Exchange Capesize Index TM 16999 (UP 642) Baltic Exchange Panamax Index TM 10552 (UP 603) Baltic Exchange Supramax Index TM 6252 (UP 128) Baltic Exchange Handysize Index TM 3315 (UP 29) [/color] Daily Summary of the Baltic Exchange Time Charter Routes Rate($/Day) Change BCI Average of the T/C routes $203520 (UP 7386) BPI Average of the T/C routes $84637 (UP 4820) BSI Average of the T/C routes $65371 (UP 1335) BHSI Average of the T/C routes $48109 (UP 370)

totalno ludilo! drago mi je viditi da se vec desava snazan (i najavljen) porast panamax indexa zbog totalnog nedostatka capesize-ova.

two bad....milosh dead

New Report

Close