ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 22.12.2024. u 17:50
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ATPL
42,78
1.626
38
42,50
43,00
-1,16%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Pa ljudi malo čekajte, strpljiv-spašen, ne ide sve u jednom danu. Tko hoće nek se iskrcava, al će ubrzo skužit da je popušio neviđeno. Ili je to navlačenje da se kupi po ovim cijenama dok se još može. Uz to nisu svi danas još informirani. A što se tiče da je nešto uračunato, nije, nego je ova cijena podračunata.

Logično iskrcavanje,mislim da neće duže trajati i da nastavljamo plovidbu….

Zašto je tako logično ako joj se predviđa veliki rast već idućih mjeseci?
Kako netko u današnjem iskrcaju nalazi računicu?
Ne proturiječim ti (činjenice su na tvojoj strani) samo pitam.

Ne mogu vjerovati da danas padamo. Pa ovo je zaista nevjerovatno[angry]

Zaista. Ko bi se nadao da nakon rasta sa 19xx do 3100 jedan dan padne tj. cak nije ni minus nego je samo 0,60 %. Zaprepascujuce. Zovite Hanfu odmah [lol] [lol]

[color=blue]EVO svježe informacije da su ti koji izlaze računaju na korekciju cijena od BDI-a na 20 radnih dana , pa bi kako računaju da bi mogla nastati panika na to računaju i zato prodaju, tako su isto radili pretprošle godine, prošle godine….

Oni računaju da će biti pada i da će ponovo kupiti jeftinije, jer u tome razdoblju dolazi do smanjenja intenziteta vozarina, ali to razdoblje traje samo oko 20 radnih dana kada dolazi do ponovnog zahuktavanja vozarina,
ali sada je upitno dali će biti takvog vremenskog prostora jer potražnja za brodovima je golema.

I pitanje hoće li biti takva rupa, a ovi koji prodaju misle da će se opet desiti ista stvar, ali neće jer potražnja za brodovima je golema samo za prijevoz gnojiva u 6 mjesecu zahtjeva oko 18 brodova više, a i ovaj potres u Kini i dogovor s Rio Tintom smanjiti će taj razmak na minimalni broj dana ili ga neće biti, zato znajte da ovi što prodaju na što računaju pozdrav.

Prodaju jer očekuju pad prema dolje ali toga pada kada ne bude cijena će jako skočiti……….
Pozdrav[/color]

Napravi razliku http://pravipotez.blogspot.com/

causio: ” Ne mogu vjerovati da danas padamo. Pa ovo je zaista nevjerovatno[angry] ” Zaista. Ko bi se nadao da nakon rasta sa 19xx do 3100 jedan dan padne tj. cak nije ni minus nego je samo 0,60 %. Zaprepascujuce. Zovite Hanfu odmah [lol] [lol]

Ajde reci nam molim te zašto bi pala i jedan dan. Zar BDI ne raste ko lud, svakim danom smo sve bliže novogradnjama. Brodovi su nam se (ili se oslobađaju) starih ugovora. Prognoze za rast vozarina su i dalje izvrsne i …. zaista nevjerojatno. Takodjer sezona dolazi i avio/hotelski biznis će biti u punom jeku[angry]

BDI + 295

“buy on gossip, sell on news”, tako vele investicijski magovi.
ja danas izašao, ali kanim se brzo vratit.
najte ovih dana zamjerit previše na drukanju za pad.[wink]

hate red

Zovite Hanfu odmah [lol] [lol]

Što Hanfu, zovi policiju!!!

“buy on gossip, sell on news”, tako vele investicijski magovi. ja danas izašao, ali kanim se brzo vratit. najte ovih dana zamjerit previše na drukanju za pad.[wink]

Sretno kamenac!![thumbsup]

Don't be convinced of your super knowledge of the market, the market does what it wants, and you are just along for the ride!

… mislim da si malo pretjerao s avionskim biznisom ali što je tiče procjene flote to je to…..

DA preuzeo iz izračuna ToKnezeva od 08.01.08.,jer mislim da pije vodu.

Citiram:
…..”vrijednost Dubrovnik Airline-a sam izračunao uzevši P/E omjer od 10 za njihovu dobit od 3 mio EUR, i P/S omjer od 0,8 za njihov prihod…..”

Što se tiče komentara o ugrađenom rastu, ista dionica je kraj godine, znači nakon korekcije studeni/prosinac, dočekala na 3,5 somova? U tu cijenu su definitivno bili ugrađeni FI2007, ali i rizici 2008 (sjetimo se debelo crvenih indexa). Pa kako je onda u 3 soma ugrađen Q1?
Meni to matematički ne štima, a mislim da je burza više od svega drugog matematika…(flyer sorry, ali “statistika je najveća laž”)

bdi 10649

“buy on gossip, sell on news”, tako vele investicijski magovi.

samo pretpostavka je da gossip bude već ugrađen u cijenu kada dođe news.

a gossip za Q1 je IMHO zbog divljačke korekcije tek negdje na pola puta da se ugradi.

a kad se ugradi do kraja već ćemo imati novi još bolji gossip.

naj se uzrujavati ako spušiš, samo nemoj dati da ti pobjegne više od 10% nego šta si prodao. [cool]

New Report

Close