S dobiti tekućeg razdoblja Atpl da zadrži p/e 15 treba biti na 4500 kn. Kad bi se trgovao s p/e 30 kao npr. Igh, onda bi trebala dionica Atpl vrijediti 9000 kn. Nadalje, kad bi se uračunalo ono što sve slijedi do 1.4.2009. onda bi Atpl trebala vrijediti i preko 10.000 kn (dva nova broda, novi ugovor za treći najesen, dobit će za 2008. biti oko milijardu kn, više cijene željezne rudače i žitarica koje će još bitno dignuti vozarine). Dakle, u ovoj cijeni od 3000 kn nije ništa uračunato što će se dešavati u budućnosti, dapače ovo je najlikvidnija i najpodcijenjenija dionica na ZSE. Čudi me što nitko od fondova, domaćih ili stranih, ili neki strani brodar, nije vršio bitniju kupnju ovou dionice na cijenama ispod 3000 kn i ovim, jer sve što je ispod 5000-6000 kn za ovu dionicu je bagatela s obzirom na dobit koju ostvaruje i koju će ATPL ostvarivati u budućnosti. Pa zarada po dionici će za 2008. biti cca 700 kn!!! Jasno u toj situaciji i i dividenda sljedeće godine trebala biti bitno veća (možda padne i ove godine neka izvanredna dividenda).
A majko ti usporedjujes ATPl i IGH.
Ista industrija nema sto..
Kolega Blueman mislim da je kolegica citirala komentar sa businessa.
Zadnja njena rečenica da je citiramo:ovaj komentar sam procitala na business mislim da je jako dobar
Gle, koliko je taj isti brod vrijedio u 1Q 2007?
Puno manje…
Unutar jedne godine se dogodila velika promjena, zar ne? BDI s 4 na 11 tisuca…
A, koliko je vrijedio prije par godina za vrijeme velike depresije brodara? Sigurno manje od 20. (Mozda Techman moze dati neku procjenu)
I sta sad?
Teoretski kuzim sto hoces reci, ali mi se cini da to nije bas prakticno/korisno.
U ovom trenutku ozbiljno razmišljam da rasprodam cijeli portfelj i manem se burze. Ovako reakcija tržišta na ovakve rezultate je jednostavno poput lošeg art filma. Da rezimiram – prihodi veći za 60 i nešto posto, troškovi smanjeni za 9,4%, dobit veća četiri puta… Smijati se ili plakati, pitanje je sad [pray]
Odličan rezultat bio je odavno poznat i ukalkuliran je u cijenu
blueman pise kad bi imao p/e kao igh da bi vrijedio 9000 tisuca..
covjek je samo rekao koliko vrijedi stvarno dionica 4500 prema fudamentima
Pa zarada po dionici će za 2008. biti cca 700 kn!!! Jasno u toj situaciji i i dividenda sljedeće godine trebala biti bitno veća (možda padne i ove godine neka izvanredna dividenda).
[color=blue]Dobit bi mogla biti i 1000 kn u 2008 jer idu 2 prodaje i 2 nova broda zarađuju skoro 6 mjeseci[/b][/color]+ novi ugovor na jesen+brod u 12 mjesecu.
Soma kuna zarade i soma miliona dobiti.[cool][thumbsup]
antitalent: ” U ovom trenutku ozbiljno razmišljam da rasprodam cijeli portfelj i manem se burze. Ovako reakcija tržišta na ovakve rezultate je jednostavno poput lošeg art filma. Da rezimiram – prihodi veći za 60 i nešto posto, troškovi smanjeni za 9,4%, dobit veća četiri puta… Smijati se ili plakati, pitanje je sad [pray] ” Odličan rezultat bio je odavno poznat i ukalkuliran je u cijenu
Na ovu cijenu ATPL nosi 6,1 posto na cijenu dionice po kvartalu, a imaju konstatno ulaganja i šire se
Svugdje u svijetu je normalno da ti je kvartalni prinos oko 2,5 posto na cijenu dionice dok kod ATPL to je 6,1 posto……
Mislim da bi morali viknuti hip hip huraa za gospodina Jerkovića. U ovoj žabokrečini govoriti istinu i samim time nama kao dioničarima pomoći, e to je stvarno rijetkost. Čestitam gospodine Jerkoviću dobili ste dioničara za cijeli život, hvala Vam[thumbsup]