ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 14.11.2024. u 17:23
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ATPL
49,00
22.540
460
47,70
49,10
0,00%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

napravio si cijelu analizu?!
evo ti samo hint, usporedjuj preko EV pokazatelja, a onda uskladi, ako znas na sto mislim
– uskladi za razlicitosti poslovanja,
znas, npr kad usporedjujes mljekare, nije isto da li prozivodi svjeze mlijeko ili sireve, tako i ovdje to na prvi pogled ispada usporedivo, a bas nije, zar ne?[yawn]

DIONICE KAO ŠTO JE HDEL TREBA IZBACITI S BURZE JER SU ZAMKA ZA MANJINSKE DIONIČARE

napravio si cijelu analizu?! evo ti samo hint, usporedjuj preko EV pokazatelja, a onda uskladi, ako znas na sto mislim – uskladi za razlicitosti poslovanja, znas, npr kad usporedjujes mljekare, nije isto da li prozivodi svjeze mlijeko ili sireve, tako i ovdje to na prvi pogled ispada usporedivo, a bas nije, zar ne?[yawn]

Za EV Enterprise Value bitan je NAV + vozarine, te pošto je ATPL jedinstvena treba uračunati vrijednost turističkog portfelja i vrijednost avio prijevoza…..
Koliko je tebi ispalo ne moraš pisati na forumu, pošalji mi na mail…… Pozdrav

Napravi razliku http://pravipotez.blogspot.com/

Enterprise value =
common equity at equity value
+ debt at market value
+ minority interest at market value, if any
– associate company at market value, if any
+ preferred equity at Book value
– cash and cash-equivalents.

Koliko je tebi ispalo………

Aj Big Boss mozda imas info, reci mi da li je Gudulić u podnajmu ili lova ide ATPL

GUNDULIC
Ship Name GUNDULIC
DWT 45269
Built 1997-01
Flag CRT
Draft 11,6810
45,269 BLT 97 PARANAGUA/SPORE-JPN 11-18/4.2008 USD 59,500 DAILY + USD 950000 BONUS

vipy: ” ” Enterprise value = common equity at equity value + debt at market value + minority interest at market value, if any – associate company at market value, if any + preferred equity at Book value – cash and cash-equivalents. Koliko je tebi ispalo………

kazem ti da racunas ev/net income. ev/ebitda, ev/ebit,, nakon sto dobijes pokazatelje za industriju (definitinivno ne samo DRYS), oduzmi dug, dodaj cash i pogledaj koliko je vrijednost atpl, napravi to isto za jdpl, mislim da sam negdje postao analizu,
EV multiple su puno bolje, nije ti isto ako kompanija ima P/e 10 i dug/asset 90% ili dug/asset 50%[wink]

odoh ja,… mora se nesto i raditi,
[wink]

DIONICE KAO ŠTO JE HDEL TREBA IZBACITI S BURZE JER SU ZAMKA ZA MANJINSKE DIONIČARE

Hvala i pozdrav……….

Aj Big Boss mozda imas info, reci mi da li je Gudulić u podnajmu ili lova ide ATPL GUNDULIC Ship Name GUNDULIC DWT 45269 Built 1997-01 Flag CRT Draft 11,6810 45,269 BLT 97 PARANAGUA/SPORE-JPN 11-18/4.2008 USD 59,500 DAILY + USD 950000 BONUS

‘Gundulic’ 1997 45269 dwt dely Paranagua 11/18 April trip redel Singapore-Japan $59500 daily + $950000 bb – Sinotrans
Radi se o bareboat charteru

Negdje ranije sam spomenuo da je bitno vidjeti koliko dobro kompanija ugovara poslove. Aproksimacijom zarade od brodarskog sektora (a za koji se zna da čini oko 72% ukupne zarade već unazad 3 godine),

Na ovo sam zaboravio reagirat. Kako možeš reći da je 72% referirajući se na povijesne podatke, kad su unazad 3 godine vozarine drastično porasle, a time i prihodi i zarade ATPL, naravno ovisno o zamjeni starih ugovora novima. Ako je prije 3 godine bilo 72%, onda je sada preko 90% (vjerujući trendu koji najavljuje BDI i 1Q ATPL).

hanger: ” Negdje ranije sam spomenuo da je bitno vidjeti koliko dobro kompanija ugovara poslove. Aproksimacijom zarade od brodarskog sektora (a za koji se zna da čini oko 72% ukupne zarade već unazad 3 godine), … ” Na ovo sam zaboravio reagirat. Kako možeš reći da je 72% referirajući se na povijesne podatke, kad su unazad 3 godine vozarine drastično porasle, a time i prihodi i zarade ATPL, naravno ovisno o zamjeni starih ugovora novima. Ako je prije 3 godine bilo 72%, onda je sada preko 90% (vjerujući trendu koji najavljuje BDI i 1Q ATPL).

a cijena nafte i vrijednost dolara?

toknezev: ”
no FCFF/FCFE je ono na cemu se baziraju (…) ulaganja preofesionalnih fond managera (osim u HR[lol] ) ” Jel to onih koji su kupovali AAA CDOove [rolleyes]
to ti je fixed income…
[/quote]
Nije u tome bit. I taj fixed income papir je trebao biti analiziran prije kupovine. A ako su toliko fulali u jednoj u odabiru jednog načina analize, zašto ne bi i s drugom (npr. FCFF/FCFE). Stvari inače nisu tako komplicirane kao što ih masa analitičara želi prikazati… Taština, prijatelju, to je samo njihova taština

All shipping lanes lead to China.

briši

All shipping lanes lead to China.

Ukratko:

Vozarine rastu i nastavit ce rasti !!!

Ocekujemo odlicno izvjesce !!!!

ATPL danas ide preko 3000 !!!

[thumbsup]

Ne laje pas zbog sela.

New Report

Close