ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 06.11.2024. u 00:12
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ATPL
47,31
4.590
97
47,10
48,20
-0,42%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

GERONIMO:

Jozo daj v: ” Nekidan sam postao MCap Excela koji je 2.3 puta veci od ATPLa ali mi je promaklo da su se spojili sa drugom kompanijom u medjuvremenu. Na googlu nije bilo navedeno u sazetku firme… Mea culpa. Zaitrigirala me je valuacija dry segmenta na NYSE pa sam podijelio trenutna cijena / 52week high cijena za: Diana, Eagle ships,Dry ships, Excel, Genco, Navios i TBS Int…. Znamo da su svi imali peak kad i ATPL. Dobije se prosjek omjera 0.673. Ako uzmemo reper danasnje cijene – ATPL je trebala imati 52weekhigh od 4160. A ako uzmemo ATPL 52high za reper (3900) – ispada da bi trenutna cijena mogle biti oko 2624. Mozda onaj kolega i nije bio …. kad je govorio o precijenjenosti? ” Eagle i Genco su jucer bile na novim ATH dok je DRYS nstampao u medjuvremenu oko 6000000miliona dionica tako da vam ova konstatacija ne stoji.

Imam i ja ATPLa i to dosta ali ne volim neugodna iznenadjenja. Atko ih voli…
Eagle trenutno ima 18 brodova a na orderu u 2008….2012 nevjerojatnih 35!! Sto ce ciniti flotu od 53.
Genco ima jako mladu flotu a Drys je spekulativna kategorija sam za sebe.
Isplati se ovo kupovati ali nemojte ljude huskati sa ovim ciframa 4500… preko 5000 itd.

To kolega nije odgovor na moju primjedbu na vas krivi podatak.Sto se tice cijene Atpl evo sada javno opet ponavljam da ako fondovi odluce da je spuste spustice je.I to sto bi ona isla na NYSE po 4000-4500 nije garancija da ce probiti ovih 2800.

Ali da je podcijenjena za duplo u odnosu na svjetske brodare po svim pokazateljima iza toga stojim.

SAM PROTIV SVIH

Dokapitalizacija LAPADA koji je u vlasništvu od ATPL [url=”http://www.nn.hr/Pokaz.asp?dok=%2Foglasi%2F2008%2Fobavijest%2F18052obavijest0000352%2Ehtml”%5Dlink%5B/url%5D

Ovo bi moglo biti jako zanimljivo popratiti.
Korisna informacija!
Hvala!!
[thumbsup]

Jozo daj v: ” GERONIMO: ” Jozo daj v: ” Nekidan sam postao MCap Excela koji je 2.3 puta veci od ATPLa ali mi je promaklo da su se spojili sa drugom kompanijom u medjuvremenu. Na googlu nije bilo navedeno u sazetku firme… Mea culpa. Zaitrigirala me je valuacija dry segmenta na NYSE pa sam podijelio trenutna cijena / 52week high cijena za: Diana, Eagle ships,Dry ships, Excel, Genco, Navios i TBS Int…. Znamo da su svi imali peak kad i ATPL. Dobije se prosjek omjera 0.673. Ako uzmemo reper danasnje cijene – ATPL je trebala imati 52weekhigh od 4160. A ako uzmemo ATPL 52high za reper (3900) – ispada da bi trenutna cijena mogle biti oko 2624. Mozda onaj kolega i nije bio …. kad je govorio o precijenjenosti? ” Eagle i Genco su jucer bile na novim ATH dok je DRYS nstampao u medjuvremenu oko 6000000miliona dionica tako da vam ova konstatacija ne stoji. ” Imam i ja ATPLa i to dosta ali ne volim neugodna iznenadjenja. Atko ih voli… Eagle trenutno ima 18 brodova a na orderu u 2008….2012 nevjerojatnih 35!! Sto ce ciniti flotu od 53. Genco ima jako mladu flotu a Drys je spekulativna kategorija sam za sebe. Isplati se ovo kupovati ali nemojte ljude huskati sa ovim ciframa 4500… preko 5000 itd. ” To kolega nije odgovor na moju primjedbu na vas krivi podatak.Sto se tice cijene Atpl evo sada javno opet ponavljam da ako fondovi odluce da je spuste spustice je.I to sto bi ona isla na NYSE po 4000-4500 nije garancija da ce probiti ovih 2800. Ali da je podcijenjena za duplo u odnosu na svjetske brodare po svim pokazateljima iza toga stojim.

Moj podatak nije kriv nego tocan. Podatak je statisticki jednostavan. Izracunat prema grckoj publikaciji Weber Seas
WEEKLY MARKET REPORT
May 2nd, 2008 / Weeks 17-18

Sva tumacenja su dobrodosla… ali banaliziranja i omalovazavanja ne.

Ne dajte zlovencima more jer ode u 3pm: terminal, plinovod, petrokemija, janaf, polimeri, brodogradnja, poljoprivreda itd itd

@GERONIMO
ima li kakav jednostavan proracun o “duploj podcjenjenosti”? Ili barem link u ovoj džungli postova na ATPL?

Ne dajte zlovencima more jer ode u 3pm: terminal, plinovod, petrokemija, janaf, polimeri, brodogradnja, poljoprivreda itd itd

Time to Load Up on Shipping Stocks

By John Hughes and Scott Maragioglio

About this article:
The dry-shipping stocks are the only group we have talked about as much as the coal sector this year, and we believe traders should take another look at the group before these stocks rally further and the group moves out of reach. The dry-shipping stocks are a “one off” play to the commodity sector. These companies transport bulk commodities, such as coal, grains and iron ore internationally. The torrid growth seen in Asia and India is keeping shipping rates high as commodities from around the world pour into these economies and fuel the industrial boom. Baltic Dry Index Click here for larger image. The single most important metric to follow for this group is the Baltic Dry Index, which is an index of international shipping rates. The Baltic Dry Index went parabolic and surged to all-time highs late in…

Or, call us at 1-866-321-TSCM (8726) Monday-Friday, 8am-6pm ET;
outside the U.S. and in Canada, call 1-212-321-5200

svi kupili ispod 2500 i tili bi da sad drugi lupaju po 2800.
hehe..
ima i takvih.
bit će ih i dalje.

a za podršku njima, prvi lupajte vi…[smiley]

p.s.
samo ponavljam ono što svi znate:
burza je pazar.
ponuda i potražnja.
ništa više.
ni manje.

GROBEX, DEC MAJ BEJBI, DONT TAČ IT!

Dobro kolega u meguvremenu su Genco i Eagle uhvatili novi ATH a u toj publikaciji nema da je Drys u medjuvremenu nastampao 6 000 000 dionica tako da taj podatak je star i netocan na danasnji dan.Nije mi bila namjera vas omalovazavati kolega Jozo.

SAM PROTIV SVIH

Netko zadnjih par minuta potrošio milion-dva kuna na kupnju atpl!!
Naravno nalog se nije vidio samo se količina prometa naglo povećala.
Ništa ne sugeriram samo konstatiram[huh]

Evo kolega ja lupio jos 65 komada zadnjih na 2800

Radi atmosfere

SAM PROTIV SVIH

Evo kolega ja lupio jos 65 komada zadnjih na 2800 Radi atmosfere

[thumbsup]

GROBEX, DEC MAJ BEJBI, DONT TAČ IT!

jos cu 35 da zaokruzim

SAM PROTIV SVIH

15:18:32

SAM PROTIV SVIH

New Report