Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ATPL | 49,00 | 74.725 | 1,525 | 47,60 | 49,50 | 0,00% |
polako mi se počinje gaditi ova dionica
kad god ju ja kupim ona iste sekunde počne padati po bidu
tako već 5 puta
Evo zašto padamo: http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=c43ae6fd-ce57-4ba4-a4ba-e8d2b683fc65&open=sec
evo male ilustracije voyage charter se odnosi na spot
E od sada će danas stvari krenuti nabolje !
Hvala Bosune , jer sam zagubio ovu sličicu , koju je netko stavio na forum još ljetos , a sad je teško tražiti po forumu , jer to je kao da čitaš “Rat i mir”.
Idealan prikaz za nas neznalice.
sakai: ” Da, ali vjerojatno je Dubrovnik u podnajmu. Dakle, Atlantska ga iznajmi za recimo 60 K dnevno Zgubidanu. Zgubidan mora placati to + gorivo (cca 33 tone +-). A onda Zgubidanu nekako sine – aj da ga ja brate dam u podnajam po spotu. Placam i dalje Atlantskoj 60 K dnevno, ali dobijem 105 K dnevno i jos ne placam gorivo jer je na spotu. Dakle lijepa zarada od oko 45 K dnevno… ” hmmm ako je brod na spotu onda zgubidan plaća za gorivo jedino što mu veća zarada kompenzira trošak goriva
pardon, u pravu si. Sto mi bi?
Dakle, recimo da CoD trosi 32 tone goriva dnevno x 500 USD to je cca 16.000 usd. Jos uvijek fina zarada za Zgubidana (105 K – 60 K + 16 K).
Ma sve je to u redu, neke od tih tvrdnji smo i sami konstatirali unazad par mjeseci. Ponekad imam osječaj da ekipa iz business. hr-a čita naše komentare, i onda nakon par mjeseci objavi članak u kojemu se neki analitičar opametio i došao do nekog zaključka.
Bosun: ” evo male ilustracije voyage charter se odnosi na spot ” mozes malo srediti attachment? HVALA
srediti?
Bosun: ” sakai: ” Da, ali vjerojatno je Dubrovnik u podnajmu. Dakle, Atlantska ga iznajmi za recimo 60 K dnevno Zgubidanu. Zgubidan mora placati to + gorivo (cca 33 tone +-). A onda Zgubidanu nekako sine – aj da ga ja brate dam u podnajam po spotu. Placam i dalje Atlantskoj 60 K dnevno, ali dobijem 105 K dnevno i jos ne placam gorivo jer je na spotu. Dakle lijepa zarada od oko 45 K dnevno… ” hmmm ako je brod na spotu onda zgubidan plaća za gorivo jedino što mu veća zarada kompenzira trošak goriva ” pardon, u pravu si. Sto mi bi? Dakle, recimo da CoD trosi 32 tone goriva dnevno x 500 USD to je cca 16.000 usd. Jos uvijek fina zarada za Zgubidana (105 K – 60 K + 16 K).
Pitanje je da li je Dubrovnik u podnajmu? da li netko to sigurno zna?
Ono sto znamo je to da je Dubrovik ugovoren na TCT, dakle sigurno je da Atlantska ili eventualni subcharterer ne placaju gorivo u ovom slucaju.
[thumbsup]
Causio , tvrdiš li još da Zagreb izlazi krajem svibnja ?
Miami je isto nešto nagovještavao , pa sad šuti.
Dečki , izjasnite se.Vremena su teška…..