ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

..A i Ivek456 se danas slučajno opet oglasio…[undecid]

gotovo je, već je u toku bounce-back i Crobex-a i ATPL, dno je bilo na 2620 u 11:17

Kolega zaboravni, nažalost nevjerujem da to u ovom trenutku ima veze s BDI-em, nego prije s kratkotrajnim unovčavanjem dobiti od strane špekulanata radi rasta u zadnji desetak dana. ATPL u stopu prati Crobex, regresija je vrlo velika. Ista stvar se dešava s ERNT, namjerno nju spominjem jer su vrijednosti praktički identične. Da je sad Crobex npr. oko 4600 plaćali bi svi skupa barem 3600 Kuna za ATPL budući je NAV otprilike 3500-3600.

Prema tome, efekti BDI će se definitivno vidjeti, ali tek kad se popravi opći sentiment tržišta. Do tada trebamo biti strpljivi ali i aktvini, jer kupovina i na ovim vrijednostima je jedna od njamudrijih odluka na našem tržištu..

Slažem se sa teorijom da ATPL vuče CROBEX, a ne obrnuto.
Isto kao što je bio uvelike zaslužan i za rast. [bye][bye][bye]

zaboravni:

Strpite se dok ne objave BDI … zbog toga i rade to što rade …[proud]

Kakve veze ima objava BDI-a??? [sad][sad]

Izgleda da Dubrovnik ide po Spotu

SAM PROTIV SVIH

Da, ali vjerojatno je Dubrovnik u podnajmu.

Dakle, Atlantska ga iznajmi za recimo 60 K dnevno Zgubidanu. Zgubidan mora placati to + gorivo (cca 33 tone +-).

A onda Zgubidanu nekako sine – aj da ga ja brate dam u podnajam po spotu. Placam i dalje Atlantskoj 60 K dnevno, ali dobijem 105 K dnevno i jos ne placam gorivo jer je na spotu. Dakle lijepa zarada od oko 45 K dnevno…

ume da broji sarafe, ali krivo:procenat i tacno; povjest;samnom, neznam, 100 ATPL=1000E, uvjek, vjest..plata?!, dejstvuje

Ako je tako volio bih biti zgubidan.

SAM PROTIV SVIH

Kolega Sakai..ja nemam ni za sokovnik,a kamoli za neke brodaraske igre.Pitajte Geromina ili onu vjesticu Ivanu 7 oni su puni love[bye]

Ako me nema ,znaci da nisam tu.

Geronimo:

previse je tu infoa da bismo mogli razluciti tocno sto je posrijedi. Ipak jedno se ne moze zanemariti – Kinezi stizu i bit ce ugovoreni po pristonim cijenama. Nazalost, ATPL je zadnja koja raste i prva koja pada..no znamo da to nema veze s zdravim mozgom…

Zgubidane:

nemoj sve doslovno shvacati, to je, jelte bio primjer…[embarass]

ume da broji sarafe, ali krivo:procenat i tacno; povjest;samnom, neznam, 100 ATPL=1000E, uvjek, vjest..plata?!, dejstvuje

Wunder se opet povukao, na vrijeme.
Vidio je da se sprema kiša, da je gotovo sa sunčanim razdobljem [lol] [lol] [lol] [lol] [lol]

Da, ali vjerojatno je Dubrovnik u podnajmu. Dakle, Atlantska ga iznajmi za recimo 60 K dnevno Zgubidanu. Zgubidan mora placati to + gorivo (cca 33 tone +-). A onda Zgubidanu nekako sine – aj da ga ja brate dam u podnajam po spotu. Placam i dalje Atlantskoj 60 K dnevno, ali dobijem 105 K dnevno i jos ne placam gorivo jer je na spotu. Dakle lijepa zarada od oko 45 K dnevno…

hmmm ako je brod na spotu onda zgubidan plaća za gorivo jedino što mu veća zarada kompenzira trošak goriva

evo male ilustracije voyage charter se odnosi na spot

New Report

Close