Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ATPL | 47,37 | 900 | 19 | 47,30 | 48,20 | -0,42% |
Nego… jel pregazilo trejdere ovih dana?
Pravi rast ce krenut tek nakon sto svi trejderi otkinu s ove dionice i nasele se neke druge jer im je ispod casti kupovati istu dionicu skuplje nego su je prodali.
bok vam!
Pravi trejder nikada ne odustaje.On surfa na valovima ,pokoji put napravi i dva tri đira u istoj dionici i zaradi manje
nego nego da je ćekao.Što si manji moraš više koristiti brzinu ulaska i izlaska radi multipliciranja dobiti.
Kolega governor da nije ovih malih igrača promet bi bio još mizerniji,a samim time i mogućnost zarade.
Ti mali su sol naše burze.
dopuna predhotnog posta znam da ne bih vas trebao pitati ali jer smatrate da bi trebalo dokupljivati po ovoj cijeni
***obrisano***
A sad ozbiljno, ako mi je psihologija naših ulagaća imalo poznata, rekao bih da će ovo još rasti, možda čak i do 3400. No, bez brige, doći će lijeno ljeto u kojem će biti dovoljan i jedan znak krize da opet rokne na ***obrisano***.
Samo se zapitajte po kojoj bi cijeni išla ATPL da je izlistana u Americi.Po ovoj smiješnoj sigurno nebi.E sada dali je dobra kupnja na ovim razinama ?Fundamentalno je izvrsna ali ako fondovi odluče drugačije može biti i po nižoj cijeni,jer kod nas su fondovi bogovi.
Što se tiče podcijenjenosti u odnosu na svjetski sektor i na ovoj cijeni je više nego debelo podcijenjena.
Ali to neznači da fondovi je opet neće rušiti .Ja ostajem u dionici pa makar grmilo.
Stojim iza činjenice da u odnosu na svjetski sektor je jedna od najpocijenjenijih dionica.Vjerujte da ima sektora na našoj burzi koji ni nakon ove korekcije nisu podcijenjeni u odnosu na svjetski sektore.
Fondovi imaju sve manje mogućnosti manipulacije sa cijenom ATPL jer su je prvu rasprodavali kada im je ponestalo novca za isplatu članovima tako da mislim da ju više ne mogu spuštati čak i da to hoće. Pitanje je samo kako će njome ponovo puniti portfelj jer se optimizam ulagača (pa i onih u fondove) ponovo vraća na burzu.
Prema CHICAGO BOARD OF TRADE FUTURES MARKET od BDI indeksa cijena brodarskog
prijevoza rasutih tereta očekuje se trend nastavka rasta, a od brodarskih kompanija ove i sljedeće godine se očekuju izvrsni rezultati.[shocked]
Ako ćete surfati na valovima, izvolite, ali po svemu sudeći ovo je plimni val.[yawn][yawn]
Prema CHICAGO BOARD OF TRADE FUTURES MARKET od BDI indeksa cijena brodarskog
prijevoza rasutih tereta očekuje se trend nastavka rasta, a od brodarskih kompanija ove i sljedeće godine se očekuju izvrsni rezultati.[shocked]
Ako ćete surfati na valovima, izvolite, ali po svemu sudeći ovo je plimni val.[yawn][yawn]
Isto su prognozirali jesenas/zimus kad je DRYS bio na 120 da su mu digli target na 160. A onda je pao do 55 skupa s BDI-em. Toliko o analiticarima i vani. Treba biti oprezan
Da li će otpor na kotama 2.8xx i 2.9xx biti svladan!?[lol]
Vec danas cemo vidjeti!
dopuna predhotnog posta znam da ne bih vas trebao pitati ali jer smatrate da bi trebalo dokupljivati po ovoj cijeni
A dividenda? Kada dokad zadnji datum?
Držim kupnju do 3000 ulaganjem bez rizika, što jamči solidan, možda čak i izvanredan prinos na godišnjoj razini, jer je fer cijena u rasponu od 4000-4500 i duboko vjerujem da će se to i ostvariti do kraja godine. Nema baš previše interesantnih dionica na zse, a da su likvidne, perspektivne i fundamentlno podcijenjene, ukratko fondovima idealne.
Skupštinu obično održavaju tijekom ljeta (lipanj ili srpanj) i tko na dan skupštine bude upisan u SDA imati će pravo na dividendu.
[thumbsup][thumbsup]