ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Nemam pojma. Kako nisam u dionicama sa tankerima market likvida pratim povrsno.

Quote Sakai "najvise pali svi osim ATPL"

Nego… jel pregazilo trejdere ovih dana?

Pravi rast ce krenut tek nakon sto svi trejderi otkinu s ove dionice i nasele se neke druge jer im je ispod casti kupovati istu dionicu skuplje nego su je prodali.

bok vam!

I'LL BE BACK

Da se ne ponavljam stavio sam post o ATPL na usporedbi brodara.

Quote Sakai "najvise pali svi osim ATPL"

Gledam ovaj boom cijena hrane pa me zanimalo koliko je to uzrocno povezano sa biogorivima, rastom standarda u Kini i Indiji itd. Izvukao sam par zastrasujucih podataka o migracijama u Kini i promjenama jelovnika – sa tradicionalno mrsave na pro-zapadnu kaloricnu prehranu. Uz ogromne migracije sa sela u grad koje direktno smanjuju poljoprivrednu proizvodnju a povecavaju potrosnju u gradovima. Jedan od okidaca posljednjih poskupljenja je bila i odluka Kineza da po hitnom postupku otkupe sve raspolozive rezerve iz svijeta.
Pogledajte malo prilog pa ce vam se kazati. A to je proces koji ce trajati barem deceniju.
Nagradno pitanje: ciji brodovi (osim iron ore-a, ugljena itd) prevoze rizu, soju, zitarice itd??? [thumbsup]

Ne dajte zlovencima more jer ode u 3pm: terminal, plinovod, petrokemija, janaf, polimeri, brodogradnja, poljoprivreda itd itd

blueman: ” Ajde ne trkeljaj. Nemas pojma o analizi pa ti Hypo smeta. Kao sve su fulali. Dobor onda ATPL vrijedi 800 kn jer oni stalno fulavaju jel?? Nitko drugi nema muda dati valuation u korekciji osim HYPO-a pa ste ih poceli napadati. Dajte molim vas.. Mogli bi puno nauciti od njih.. A to sto se iskrcavaju, ne iskrcava se HYPO sa skrbnickog racuna. ” di si ti bio do sada ? Odjednom si se stvorio i sad si tu najpametniji[rolleyes]

ATPL drzim jos od kada je PBZ ulazio pocetkom prosle godine niti daytradeam za razliku od teeb jer vjerujem u dionice..
Nisam najpametniji ali imam pravo reci stvari.
Blatite Hypo jer kazu da ATPL vrijedi recimo 3600 pa bude korekcija i padne na 2000 pa ste sad svi vi na forumu pametniji od Stojica.
Onda odite tamo raditi.
Dobijete fino oko 20K kuna placu plus bonus (mislim da ne radi za manje).

A pametniji ste, sta se onda ne javite…

OX-Bright, inspiring and easy going. You make an outstanding parent. Shoul merry a Snake or Rooster but not a Sheep

Rast cijena hrane itekako ima veze s ovim što ste gore naveli pogotovo s biogorivom, međutim sve je ovo izazvano namjernim spekulacijama pojedinaca, a ne kako se može zaključiti aljkavom politikom-jednako kako je spekulativno porasla i nafta. Nadam se da će Europa shvatiti da nema budučnosti u biogorivima prije nego ih pogodi glad jer su siromašni ko crkveni miševi! Za Ameriku se ne bojim! Pratio sam također navike ljudi u razvijenim zemljama u usporedbi s nerazvijenim, gustočom naseljenosti-poprilično zabrinjavajuće-mora postojati veliki broj siromašnih za ravnotežu na Zemlji->migracija siromaštrva. Ovo daje optimizam brodarskom sektoru (da ne govorim poljoprivrednom iako bi to kod nas trebala biti prića za sebe) i zato sam u ovim dionicama, međutim generalno me situacija baš i ne veseli. Kinezi su prevarili cijeli svijet, dobili su na kartu pohlepe kapitalizma koji zbog još veće pohlepe sve više i više tone i to je proces koji se više teško može zaustaviti!

čudni se ovdje sveci slave....

Uff, koje smo mi tu budale. Mi tu besplatno navlacimo, a on za to dobije 20 K mjesecno[embarass]

NItko vam ne brani da ga zamijenite kada ste toliko pametniji kako svi na forumu tvrde..
E pa…

ATPL je dobar, likvidan, bluechip sa perspektivom i svidja mi se da malo saraju sa turizmom iako mi se onaj Hilton nimalo ne svidja (po meni ne zasluzuje vise od 3*).
Zanimljivo je kako su svi pametni kada cijena ide gore a kada ide dolje onda odmah druga prica.

Dajte se odlucite za bilo koju dionicu da li vrijedi ili ne, a ne prvo ide na 5000 pa ond ide na 2000 jer je to realno.
To su na ATPL pisale iste osobe.
Pa to je razlika od duple cijene.

Dajte se odlucite..

OX-Bright, inspiring and easy going. You make an outstanding parent. Shoul merry a Snake or Rooster but not a Sheep

To Blueman

Zašto ti se Hilton ne sviđa? Bez obzira što je za poslovanje Atlantske i cijenu dionice bitan samo brodarski
dio zanima me .Pogotovo zato što se priča da će i Lapad biti Hilton Lapad iako mislim da su to samo priče.

Nitko drugi nema muda dati valuation u korekciji osim HYPO-a pa ste ih poceli napadati.

slažem se, smiješno je bilo čitati sve te zapjenjene kampanje nickova iz mirovinskih fondova kad god bi hypo ovih mjeseci za nešto rekao “kupiti”. pa bi onda uvijek još malo srušili cijenu da bi time ovcama dokazali da dionice “ne vrijede”.

a tko im je nasjeo, sve prodao i napustio burzu, sam si je kriv. a tko je slušao hypovce i kupovao bit će u lijepom plusu.

To Blueman Zašto ti se Hilton ne sviđa? Bez obzira što je za poslovanje Atlantske i cijenu dionice bitan samo brodarski dio zanima me .Pogotovo zato što se priča da će i Lapad biti Hilton Lapad iako mislim da su to samo priče.

Ma sobe male, classic, ne ove apartmanske u onoj nasuprot zgradici.
Dodose lijepa terasa i nenadmasan polozaj odmah do grada..

Nije mi neki luksuz, za tu cijenu ima puno boljih hotela…
Radjeno je jeftino sa dobrim polozajem i to je to..

Molim komentare odgovore i predviđanja:
Do kad se mora imati dionica da bi se dobila dividenda?
Mislite li da bi nakon toga dana mogli dole iako je dividenda samo 50 kn, a svjedoci smo dnevnih oscilacija od 100 i više kuna?

semper fidelis

dopuna predhotnog posta
znam da ne bih vas trebao pitati ali jer smatrate da bi trebalo dokupljivati po ovoj cijeni

semper fidelis

New Report

Close