Ukoliko gledamo DRYS i samim time u kontekstu ATPL, treba imati na umu činjenicu za bilo kakvu usporedbu da bi se trebalo promatrati DRYS prije njegove dokapitalizacije u veljači kada je plasirao 6.000.000 novih dionica i njegov Target koji je tada iznosio 120$ po dionici, a ne na sadašnjim vrijednostima, tada je ATPL bila 27xx po dionici, molio bih neku usporedbu s obzirom na tadašnje i sadašnje vrijednosti, pa će te vidjeti da bi sadašnja tržna vrijednost po dionici ATPL trebala biti samo iznad 3.2xx kuna, a ne što je slučaj ovih dana i na ovim razinama, s toga bi trebali biti još uvijek izrazito nezadovoljni trenutnim stanjem, sve dok se fer vrijednost ne vrate na razine koje bi uistinu i trbale biti.
[
poštovani kolega geronimo, jozo ili netko treći
možete nam dati link gdje se može vidjeti graf BDI,drys isl. na duže vrijeme
tako da možemo pratiti redoviti kako se kreće BDI
tada ćemo se i mi neiskusniji više uključiti u kupnju
ovako , neznamo trendove i mnogi su i dalje sumnjičavi u drukanje isl
zato molimo malo linkova sa grafovima osnovnih brodarskih indexa
hvala unaprijed[thumbsup]
http://www.dryships.com/index.cfm?get=report
http://finance.yahoo.com/q/cq?s=DAC,DRYS,DSX,EGLE,ESEA,EXM,GNK,NM,QMAR&d=v1
Orca: ” Evo graf BDI-ATPL u zadnjih godinu dana. ” [color=blue]I onda vele da BDI nije bitan za ATPL[[/color]sealed]
Pa mozda i nije toliko povezan sa atpl, ali VIDIMO da utjece na cijenu dionice atpl. Sta me briga koliko ima logicke veze ako se grafovi poklapaju i prate jedan drugoga – znaci utjece na cijenu i ako prema tome mogu predvidjeti kretanje u buducnosti, to cu i raditi. Pri tome – totalno mi je nebitno da li je to zbog faktora neznanja krda, velikih ili malih investitora, Cinjenica je da Atpl prati kretanje BDI. Ceka nasa odlicno razdoblje i glede BDI i glede odlicnog poslovanja nase ATPL! Pozdrav dionicarima!
vlad1111: ” malo tehnike… ” Što tehnika kaže o potencijalnom brutalnom izvješću za 1Q ???
tehnika kaže da je atlantika naglo narasla.
radi nekog snažnog poticaja.
možda zbog već najavljenog izvješća za prvi kvarat godine?
pa ljudi navalili?
POLOVNJAK BULKER!!!!![thumbsup]
Aj ne lupetaj…
2700
Joj ljudi pa skoro smo na 1000 stranici!!!!!
Danas otvor na 2715, a do kraja dana i 2870.
FORZAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA !!!![thumbsup][thumbsup]
Sjajne novosti iz ATPL-a u svezi novih brodova !!! Istl tako, gospođa iz ATPL.-a kaže da će skupština
biti krajem šestog početkom sedmog mjeseca ! Sjajno …..!
Evo, slijedom kolege Sakaia, na koliko danas otvaramo?
Ne spominji moje ime uzalud…
btw boli me q. na koliko otvaramo.