ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Prosijecan PE 15 svjetskih brodara sa qvartalnim izvijestajima

ATPL 13.11 a sa 1Q ce biti prepolovljen

SAM PROTIV SVIH

ATPL po saznanjima iz Dubrovnika ispod BV dok su drugi svjetski brodari oko 3BV.Ali ovo oko BV cemo uzeti sa rezervom.

Znaci danas na ovoj cijeni ATPL je debelo podcijenjena u odnosu na svjetske brodare sto se vidi iz prilozenog.

SAM PROTIV SVIH

Na PS 6 ATPL vrijedi 8,3 mlrd kn.

I love the Smell of Profits in the Morning

Postavlja se sada pitanje dali i drugi sektori kod nas su toliko podcijenjeni u odnosu na svjetske sektore.

E pa nisu dragi prijatelji i fond menageri pa cak ni na ovim niskim cijenam.<<<<<

SAM PROTIV SVIH

Nisam ja izmislio podatke.Eto ljepog prostora za rast ATPL i preporucam ne pretjerivati sa rastom ali prostora ima .Neka zapocetak zavrte cijenu oko 1 BV dok neznalice nevide sto ce biti sa vozarinama.

SAM PROTIV SVIH

Ova godina dobit po meni cca 1 milijarda a posto se otkazuju novi brodovi za 2009 zbog kreditne krize i 2009 g bi mogla se zavrtiti oko te cifre.

SAM PROTIV SVIH

Evo jedne slike za kolegu fazana

SAM PROTIV SVIH

Uopće ne kužim kako se snalaziš za tim blumbijem. Ja tu iskreno ništa ne vidim.

[tongue]

I love the Smell of Profits in the Morning

Prijatelju ja vidim da BDI ulazi u brutalan rast

SAM PROTIV SVIH

Da ti nepricam da na tjednom grafu je macd presjekao da CCI samo sto nije probio 100 a momentum je podivljao

SAM PROTIV SVIH

Da rezimiramo za veceras podcijenjena u odnosu na svetske brodare i po PS i po PE a i po PB

-ima dobar vjetar u ledja BDI
-buducnost sa 2 milijarde dobiti za (2008,2009) ovoj upravi ostavlja ljepe brige di ce to uloziti
-disperzija rizika zbog volatilnog sektora brodarstva(Turizam;Avio)
-kupnjom ove dionice dugorocno se nemoze izgubiti jer ce vam samo dobit od 2008 i 2009 pokriti 2trecine cijene dionice.
-oni koji prodaju na ovim cijenama su kompletni vec znaju sta da se ne ponavljam
-ako kojim slucajem i padne znacajnije nemojte se bojati jer ste kupili ispod cijene i sve se ovo multiplicira i dokupite

SAM PROTIV SVIH

U stvari molite boga da padne jer ste onda u Win poziciji

Jos jednom bi zamolio sve fond menagere da pocnu selektivno kupovati i da nerade balone jer …….

Ovu dionicu ako i dignete na 3200 jos uvijek je podcijenjena.Kaznite dionice sa losim rezultatima a nagradite one koje to zasluzuju i povjerenje ce se vratiti na TK

SAM PROTIV SVIH

New Report

Close