ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ko je danas stavio onih 1000 kom na prodaju je kompletni idiot.

Nemam je niti ja, a bijesan sam kao da ju imam, ovo stvarno nema veze s razumom i to ne samo ovdje.

Surround all arround when it hits the ground

Jos imam odjelo kolega [wink]

Pa majku mu staru, šta je samo odijelo ostalo?
Jel to istina da se nema ATPL-R-A?

NE CVETA CVEĆE NI U NAŠE PREDUZEĆE

Samo odijelo i DRYS

SAM PROTIV SVIH

Ima još sličnih situacija na burzi kad nema logičnih objašnjenja…,
ali ovo na ATPL šta Geronimo govori je stvarno surovo jasno.
Sreća domaćih fondova šta se nije neki jaki vanjski fond zaletio i pomeo ih u igricama.
Ovo je lijepi trenutak da se očiste i odvoje fundamentalno jake dionice od lošijih i da po tome budu valorizirane, bez sistema krda…

opala!

Neka,neka,odijelo čini čovjeka[thumbsup]

Vidim na komentarima trgovanja da dosta ljudi se slaze da nema selektivnosti kod nas.

SAM PROTIV SVIH

Kod nas je KSTTIMM na djelu kao i uvijek

Dijelim tvoju ogorčenost Geronimo, ali pričekajmo još par mjeseci pa dok se vidi da ATPL ima veću neto dobit od INE neće ju više ignorirati. Brodovi postaju neprocjenjivo vrijedni, nema kredita da se financira izgradnja novih, cijena čelika raste iz dana u dan, 30% svjetske flote je starije od 20 godina i polako odlazi sa scene.
A Kina i Indija su tek počela sa izgradnjom – šta mislite zašto je Amerika u banani? I zašto neće niti izaći tako skoro iz banane? Koliko je sada standard Amera više od standarda Kineza? A izjednačiti će se vjerujte mi – Kinezi su ionako pametniji od Amera. Kad jednima ide na bolje (Kina, Indija), drugima ide na gore. Tek je počeo konjukturni ciklus iz kojeg će najviše profitirati brodari. [thumbsup]

Dijelim tvoju ogorčenost Geronimo, ali pričekajmo još par mjeseci pa dok se vidi da ATPL ima veću neto dobit od INE neće ju više ignorirati. Brodovi postaju neprocjenjivo vrijedni, nema kredita da se financira izgradnja novih, cijena čelika raste iz dana u dan, 30% svjetske flote je starije od 20 godina i polako odlazi sa scene. A Kina i Indija su tek počela sa izgradnjom – šta mislite zašto je Amerika u banani? I zašto neće niti izaći tako skoro iz banane? Koliko je sada standard Amera više od standarda Kineza? A izjednačiti će se vjerujte mi – Kinezi su ionako pametniji od Amera. Kad jednima ide na bolje (Kina, Indija), drugima ide na gore. Tek je počeo konjukturni ciklus iz kojeg će najviše profitirati brodari. [thumbsup]

Ovo nije daleko od istine.
Brodari su jedini financijsko i poslovno neoštećeni u ovoj krizi
da ne kažem da su i profitirali.
[cool]

Kod nas je KSTTIMM na djelu kao i uvijek

Kud Svi Turci Tud I Mali Mujo

zato je i piveku pivce palo na štumik.

GROBEX, DEC MAJ BEJBI, DONT TAČ IT!

Samo cu vam reci kako su ovi brodovi koje su radili u kini potpuno smece… to sve treba u rezaliste poslat ili kome prodati.

Dogodit ce se velika havarija s njima i moglo bi biti svega tu. Uostalom ne mogu naci vise ni pomorce da im plove na tim brodovima……. evo prije mjesec dana je jedan od tih kineskih brodova plovio bez prvog i sefa makine skoro mjesec dana.

Stalno se događaju nesrece, pozari… blokade motora…. radi se po 16 – 18 sati u makini na tim brodovima,,,, bilo je curenja sumpora… ozivljavanja… svega !!!!!

Shit happens, keep on smiling!

Dijelim tvoju ogorčenost Geronimo, ali pričekajmo još par mjeseci pa dok se vidi da ATPL ima veću neto dobit od INE neće ju više ignorirati. Brodovi postaju neprocjenjivo vrijedni, nema kredita da se financira izgradnja novih, cijena čelika raste iz dana u dan, 30% svjetske flote je starije od 20 godina i polako odlazi sa scene.
A Kina i Indija su tek počela sa izgradnjom – šta mislite zašto je Amerika u banani? I zašto neće niti izaći tako skoro iz banane? Koliko je sada standard Amera više od standarda Kineza? A izjednačiti će se vjerujte mi – Kinezi su ionako pametniji od Amera. Kad jednima ide na bolje (Kina, Indija), drugima ide na gore. Tek je počeo konjukturni ciklus iz kojeg će najviše profitirati brodari. [thumbsup]

@ topalov,
ovo što si napisao je diskutabilno.
reći da je amerika u banani , nije u cjelini točno, pogledaj samo financ.portale koje izbacuju vijesti gdje respektabilne amer.firme imaju jako dobra kvartalna izvješća, neka i odlična, dok bank.sektor bilježi gubitke sa izuzetkom JP Morgan-a .
dalje, da neće skoro iz banane, i to je pod znakom pitanja .iako, postoje brojni pesimistični , ali i optimistični komentari, lagani oporavak amer.tržišta se najbolje može vidjeti vrativši se malo unazad na dow-u koji ipak bilježi lagani rast.( da ne govorimo o brodarskim dionicama na nyse).
naravno, može on još dobro potegnuti, ali bitno je da je oporavak lagano počeo i da se pomalo stvara optimističniji trend.
dalje, da će se izjednačiti standard amera sa kinezima , to ćemo ostaviti našim narednim generacijama , mislim da naša generacija to još neće doživjeti, iako, mora se priznati da je kineska produkcija u ekspanziji, ali standard je nešto drugo.
i na kraju , slažem se da će iz konjukturnog ciklusa profitirati brodari, evo, počelo je ovih dana sa bdi-om .
oni u biti već odavno jako dobro profitiraju, jako lijepo zarađuju svakim danom.
samo da ove naše perjanice na zse počnu rasti , odnosno, da fond manageri prihvate stvarno stanje tržišta (brodara) , smiri se stanje sa isplatama udjela u financ. fondovima, još pokoja dobra vijest i onda možemo reći da uzljećemo.
do toga nema nama nekog velikog uzleta. ipak, nadajmo se da će to doći čim prije i da se možemo jako veseliti što imamo u portfelju.

lijep pozdrav.

drastično smanjti doprinose na plaće i drastično smanjiti poreze. samo tako možemo dalje !

New Report

Close